• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ким Йохансен - Дания

Започната от Roshko, Четвъртък, 05 Януари, 2012, 19:28:47

« назад - напред »

0 Потребители и 8 гости преглеждат тази тема.

Фирмата към този момент черна ли е или бяла?

Черна, работя/ил съм там.
Бяла, работя/ил съм там.
Черна, от написаното в интернет.
Бяла, от написаното в интернет.
Информацията за нея не е достатъчна за да си създам мнение.

packo7

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 28 Септември, 2012, 15:55:38
Една от причините които той сподели била, че е на 44 години. За мен по-голямата е, че в момента са задръстени от хора

Е добре де защо след като са задръстени продължават да търсят хора?
Не се заяждам не ме разбирай погрешно просто ми е много чудно що за политика има тази фирма!?

packo7

дядката

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 28 Септември, 2012, 15:55:38
Оня ден отказаха на мой приятел. Една от причините които той сподели била, че е на 44 години. За мен по-голямата е, че в момента са задръстени от хора, а и той не владее западен език. Ако беше 2 Август или Януари щеха да взимат и пенсионери и малолетни. Нищо против нито към едните, нито към другите!!! ;)
Значи, единственото нещо, което не съм успял за двете години престой във фирмата е, да намеря логика или предсказуемост в управленски решения и прилагането им. Нема такаа! Не знам доколко си ме разбрал...  ::)
Роска!Благодаря ти за вниманието.Надявам се все пак да има пак такива дни/2 август или януари/.Пожелавам на всички здраве/останалото можете да си го купите или да си го откраднете/.

дядката

Roshko

Цитат на: packo7 - Петък, 28 Септември, 2012, 19:43:16
Е добре де защо след като са задръстени продължават да търсят хора?
Не се заяждам не ме разбирай погрешно просто ми е много чудно що за политика има тази фирма!?

Пацко, ако някой доведе шофьор във фирмата, бъде назначен и изкара четиримесечния изпитателен период, последната плаща на довелия 100 евро. С моя безкористна помощ може би са назначени десетки, но аз не съм поискал и не съм получил една стотинка, държа да подчертая!
Това което наричаш "продължават да търсят хора" вероятно са обявите на посреднически фирми, които нямат нищо общо с моментната нужда на компанията от нови шофьори.
По моя бегла преценка наброяваме над 800 души персонал. Нали се сещаш, че както днес може да сме 5 човека в излишък, утре може да открият 5 нови линии за които да са нужни 12 човека, а в същото време 7 да не са се прибрали от отпуск. Има изключително много румънски лапета, които мислят само за пиене купони и жени - съответно са доста непредсказуеми...

stoil nedev

Цитат на: дядката - Петък, 28 Септември, 2012, 15:04:52
Рошко! Моляте ако можеш да ми дадеш една кратка,но важна за мен информация. На 28 12 2012г. ще навърша 54г. Това /годините де/ дали ще е пречка за постъоване на работа в КИМ.Просто ми писна да гледам как внучето ми взема 183Е по-малко детски добавки от което и дае германче та реших да му помагам.Сигурен съм че с уменията си мога да сложа много от младите колеги в малкия си джоб.
Колега само искам да ти споделя че последният българин който назначиха в Осло е над 50 г. и никой не му е правил въпрос за годините . Това което не можете да си го обясните относно търсенето на кадри е че във фирмата има голяма разлика в отношението между различните националности т.е. с шофьорите от тях от самото главно ръководство.
Ако ти действително си шофьора който се описваш тук иди в Греве и покажи че можеш да караш ремарке 3-4 метра назад и няма да бутнеш 1-но от 4-те колчета поставени там на широко и доста удобно за маневриране място. Желая ти успех ;)
И на мене не ми е хубаво като знам че на някое румънско каруцарче му дават с 6.40 евро в повече при започване спрямо някое българче като мене но...... к`во да се прави такОв е живота.
Още повече че доста от тези момченца не знаят как да седнат на тоалетната чиния а се качват върху нея но...... моем само да се засмеем и да кажем - Карай да върви!!! Дъ лайф ит ис но соу коректли ивън!!! 8)
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

дядката

;D Стоиле!Благодаря ти за обнадеждаващия отговор,но причината за този мой въпрос е кандидатстването ми за работа във фирма от В.Търново. Аз самия съм от Г.Оряховица.В тази фирма/няма да споменавам име/ми заявиха че търсят млади и красиви момчета които да обучават за работа по определена релация.Не пожелаха обучен/от1992г./по същата,но както и дае.Пожелавам им успех в модните ревюта.Ха-Ха-Ха!!!!

stoil nedev

Цитат на: дядката - Неделя, 30 Септември, 2012, 08:56:32
    но причината за този мой въпрос е кандидатстването ми за работа във фирма от В.Търново. Аз самия съм от Г.Оряховица.В тази фирма/няма да споменавам име/ми заявиха че търсят млади и красиви момчета които да обучават за работа по определена релация.
Ами деде ти като си старо куче и пичага ;) не схвана ли че тия си търсят баракудки да лопат за слава и на ползу пенди-превозвачу.
ТакЪви още като ти  кажат за годинки и к"ви им трябват , бягай от тях като демон от тамян....Ти си знаеш.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

DENINI

Цитат на: дядката - Неделя, 30 Септември, 2012, 08:56:32
    ;D Стоиле!Благодаря ти за обнадеждаващия отговор,но причината за този мой въпрос е кандидатстването ми за работа във фирма от В.Търново. Аз самия съм от Г.Оряховица.В тази фирма/няма да споменавам име/ми заявиха че търсят млади и красиви момчета които да обучават за работа по определена релация.Не пожелаха обучен/от1992г./по същата,но както и дае.Пожелавам им успех в модните ревюта.Ха-Ха-Ха!!!!
Това сега го чета и ми става много смешно.Кажи за фирмата.

Люси

Имам и аз един въпрос относно фирмата,от прочетеното до тук не разбрах изискват ли професионална компетентност за започване на работа и дали тя ще трябва в процеса на работата?
А пък така като слушам относно владеенето на езика май англоговорящите ги пращат на едно място а рускоговорящите на друго има ли нещо вярно в това? :)

дядката

Цитат на: Люси - Четвъртък, 01 Ноември, 2012, 18:25:24
Имам и аз един въпрос относно фирмата,от прочетеното до тук не разбрах изискват ли професионална компетентност за започване на работа и дали тя ще трябва в процеса на работата?
А пък така като слушам относно владеенето на езика май англоговорящите ги пращат на едно място а рускоговорящите на друго има ли нещо вярно в това? :)
Колега! Професионалната компетентност е изисквана от самия евро съюз така че и в която друга фирма да започнеш ще ти е необходима.В България глобата е 1500лв./фиксирана/. :(

Kulaksaz

Колега, не е вярно. Аз преди три седмици започнах работа в Ким. В деня на изпита бяхме двама англоговорящи (между другото говоря и руски) и двама руско говорящи. Единия англоговорящ го разпределиха в Осло, а останалите трима ни оставиха в Греве-Дания. Една седмитца след нас друг англоговорящ колега го разпределиха в Париж. Така че какъвто ти е късмета, където имат нужда на момента от свежа кръв ;D
Повече уважение на пътя!!!

Люси

Много ви благодаря за отговорите!!!
Искам да попитам само още нещо(малко нахално от моя страна),след този 6 седмичен цикъл на работа почивката която се ползва платена ли е или не?

diqn79

Цитат на: В.Димитров - Сряда, 25 Януари, 2012, 02:34:11
Така е , като има балъци да карат за тези пари в Европа, затова сме на това дередже.Дания за 1400 евро международен шофер, че тя сестра ми е брала ягоди за двойно по голяма заплата в Дания бе. Егати подигравките.  :D То не е смешно, ами трагично.
Направо се подиграват вече, аз знам българска фирма която плаща 1500 евро. И не изисква език.

балгарска
плашта

stoil nedev

Цитат на: diqn79 - Сряда, 21 Ноември, 2012, 11:05:23

Направо се подиграват вече, аз знам българска фирма която плаща 1500 евро. И не изисква език.

балгарска
плашта

Клоуне, аз пък знам един циганин в Швеция където събира берачи на боровинки за сезона им от 5 месеца. Ако работиш яко изкарваш до 48000 шведски крони т.е. приблизително 5 000 евро на месец. Ако си мераклия можем да те уредим на работа там. Той е сръбски циганин - абсолютно честен и коректен не е като нашите - сериозен човек е..... само да си мераклия да му работиш!!!
                       Иван Вазов

Люси

Цитат на: diqn79 - Сряда, 21 Ноември, 2012, 11:05:23

Колега,сподели я с нас тази фирма за да си потърсим и ние работа там а не да си търсиме късмета чак в Дания!!! :) :)

P.M.
Само да не е годишната заплата 1500 евра!!!!

seal

Здравейте, изчетох цялата тема но не разбрах на какъв щат те осигуряват в тази фирма, ако е 1300-1400 Еуро щата, мисля че е добра фирма. Имаше някакви суми по 40+ еуро на ден това командировачните ли са, моля някой да разясни, че наистина е объркано.
Поздрави !

seal