• Welcome to Форум на българските шофьори.

Снегът и коментарите

Започната от Бриги Магнито, Събота, 07 Януари, 2012, 14:33:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9E%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%90%D0%9C-%D0%A5%D0%B5%D0%BC%D1%83%D1%81-_l.a_c.327_i.142796.html
Тук е новината за поредната зимна неразбория,но по интересно е :
,,5 Stoian Panev преди 20 мин. 54 сек
Искам да изкажа и моето мнение спрямо ТИР-овете, къде са тръгнали те и всички останали автомобили с неподходящи гуми? Нали МВР щеше от 1-ви ноември да глобява всички шофьори за летни гуми? Знам една истина която много малко хора я знаят... лично са ми я казвали шофьори на ТИР-ове. Казват ми, един ТИР закъса ли няма кой да дойде да го издърпа докато не се стопи снегът, единственото решение на проблема е ТИР-а да бъде така пречупен за да спре движението и тогава искат, не искат все някой ще прати помощ за да бъде издърпан ТИР-а. Това умишлено действие според мен трябва да бъде наказвано от органите на реда. Какво са виновни в случая 1000 автомобила? ,,
На мен лично ми писна от подобен род коментари,тъпо е за всичко се ,,големите,, на пътя да са виновни.

Бриги Магнито

JoroBoro

Има си обаче и диванета между нас :)

"Въпреки предупрежденията да изчака, докато пътят бъде разчистен и лекият трафик премине, единият водач на камион е продължил по магистралата към столицата и на 26-ия километър, между тунелите "Витиня" и "Правешки", отново е блокирал пътя. Същият камион се е налагало да бъде изтеглян и днес сутринта."

JoroBoro

abator

Лично съм търсил в Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагане на закона за движение по пътищата какви са изискванията за гумите. Няма изискване за зимни гуми. Има изискване да не се кара с износени гуми. Какво е износена гума е уточнено в някаква европейска директива, към която те препращат от правилника ли беше, от закона ли, не помня вече. Истината е, че журналистите от няколко години промиват яко мозъците на хората. В резултат на това, много хора си мислят, че зимната гума е задължителна. Още веднъж казвам, че няма такова изискване за зимните гуми. Който не вярва да чете съответните документи.

!na

Вярно е, abator.
Въвеждането на зимни гуми за задължителни зависи от местното законодателство.
Тук е препоръчително за леките.
В някои страни от ЕС е задължително и за коли, и за камиони.
Съобразено с пътните и метеорологични условия през зимата.
Не мога да кажа дали тук трябва да са задължителни, но ако се съди по броя закъсали по пътищата, май май...
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

Бриги Магнито

Май май ни сбират париците и си не мърдат пръста да измислят как да не ни изненадва зимата. ;)

godji

Тази статия е от предишния снеговалеж и тогава изобщо магистралата не е била почиствана ! На другия ден имаше статия че вече има договор със снегопочистваща фирма ! Най - лесно е да се обвинят гумите на камионите  >:( Как няма един журналист , който да тръгне утре с мен за Македония !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Бриги Магнито

Цитат на: godji - Събота, 07 Януари, 2012, 17:58:24
Тази статия е от предишния снеговалеж и тогава изобщо магистралата не е била почиствана ! На другия ден имаше статия че вече има договор със снегопочистваща фирма ! Най - лесно е да се обвинят гумите на камионите  >:( Как няма един журналист , който да тръгне утре с мен за Македония !
Желая успех в начинанието.

Димитър Гебшеменов

Шофьорът на всеки автомобил, който изминава средно по около 10 000 км. за година - дарява на държавната хазна поне по 500 лева , а именно - 67лв винетка, 30лв. данък, по около 0.70лв. на литър гориво отиват в хазната - и тук говорим за "трошките" не става дума за автобуси, камиони, тирове - където финасовата "тояга" е още по-зловеща. И при 10 см. снежна покривка улиците да станат непроходими - това е съизмеримо с арогантност и наглост от най-ниска проба!
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

Бриги Магнито

Току що колега от друга държава го даваха с вериги на път Е79 как не може и да помръдне,колегата слезна и думите му бяха ,,Булграия Еуропа,,
вЪпросният колега http://tv7.bg/news/disasters/3689102.html

Димитър Гебшеменов

и забелязвате ли-днес никой от управляващите не се е мернал по новините....а иначе нон стоп......бат боико-уважавам те-ама............
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

admin

Аз пък ви казвам, че ако пътя не е изчистен до асфалт и да е максимум мокър, не зимни гуми да сложите, ами каквото и да правите, няма да тръгне този камион. Ето това е почистен път, подходящ за движение на превозни средства. Как в Германия могат да го направят, а тук все не могат?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Димитър Гебшеменов

Админ-това даже е национал...

Бриги Магнито

godji

Всичко това се случва защото търговете се печелят от "наши хора " които нямат подходящата техника ! Някой от вас да е виждал скоро роторен снегорин ? Аз не съм виждал от 2003 г на пр. Шипка ! И как тогава камионите можеха да минават от там ,а сега не могат да се движат по магистралите ,при това последните зими не са толкова сурови както някога ?!

Цитат на: Бригадира - Събота, 07 Януари, 2012, 18:01:02
Цитат на: godji - Събота, 07 Януари, 2012, 17:58:24
Тази статия е от предишния снеговалеж и тогава изобщо магистралата не е била почиствана ! На другия ден имаше статия че вече има договор със снегопочистваща фирма ! Най - лесно е да се обвинят гумите на камионите  >:( Как няма един журналист , който да тръгне утре с мен за Македония !
Желая успех в начинанието.
Мерси ! Мислех да тръгвам в понеделник , но при създалата се обстановка ще се наложи да променя времето на тръгване и маршрута !

Ако някой има реална информация за състоянието на пътя Ихтиман - Самоков - Дупница ще съм много благодарен !  На разните сайтове и на новините много не им вярвам  >:(
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Бриги Магнито

Баце Ихтиман-Самоков-Дупница при зимни условия си е много,ма много рисково дори и в момента да е проходимо,което не е невъзможно не си е работа точно за час ситуацията става ,,свирепа,, мини си през Големо село,но разправят ,че Гюешево било мисия невъзможна към днешна дата.

Бриги Магнито