• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

naum4o

Значи в Софията е дубъл?Тц, тц. Ок, мерси за информацията.
Имаме си демокрация и силно развита пазарна икономика :D
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

славее

Цитат на: naum4o - Петък, 26 Септември, 2014, 22:06:49
Изкарал си периодичен курс , а не начален. Погледни си пак нещата. Около 600лв. е твърда цена навсякъде за начален, 250-350лв. е плаваща цена за периодичен.
Досега такава карта не съм си вадил,изкарах курс 250лв дадоха ми удостоверение и с него в ДАЙ ми издадоха карта със снимка на коя то пише......карта за квалификация на водач на мпс. снимка и под нея категориите с-се имената,всичко е дублирано на англииски,на гърбъ има
таблица с категориите още един печат и министерство на транспорта.
Курс Е категория 550лв изпитите допълнително колкото си е таксата на ДАЙ.

славее

Embolado

При смяна на дигитална карта и карта за квалификация на водача нужно ли е отново да нося снимки?

Поздрави!

xeski

Защо С+Е , водеща е категория С. Затова всички се заблуждавате с категория Е тя е подкатегория

славее

На двете молби требва да се залепът снимки....задължително

крис

Колега,каква е тази карта  за квалификация на водача?
Притежавам всякакъв вид карти но такава нямам.

ruskov

Ти от луната ли си паднал?Професионална компентентност

крис

Попитах като човек,ти ми отговаряш като селянин,де да знам,че на професионалната компетентност му викате карта за квалификация,нека да бъдем малко по учтиви,аз ги имам и двете пр.компетентности ако става въпрос.

PG

Здравейте,

Извинявам се че пиша в тази тема , но имам само 1 въпрос тъй като приятел ме помоли за помощ.

Момчето е на около 30 и няколко години , книжката му е изкарана на 20.02.2008 и по-принцип категориите които са му написани са - *BCD**DЕ  **Tkt M
Въпроса ми е следния -

НАЧАЛНО ОБУЧЕНИЕ
На начално обучение подлежат всички водачи, които са придобили съответната категория както следва:
Превоз на товари С; СЕ – след 10.09.2009г.
Превоз на пътници Д; ДЕ – след 10.09.2008г.

Това означава ли че в момента може да кара TIR , или е длъжен да я смени и да кара на ново за C+Е  въпреки че датата му за подмяна е 2018 година?

Благодаря предварително.

naum4o

Доколкото разбрах, приятелят ти няма категория C+E? Значи не може да кара тир. Може да кара само камиони без ремаркета и полуремаркета.
Но може да кара автобус/микробус с повече от 9 пътника с прикачено ремарке. Но ми е чудно, как така е изкарал D+E, пък няма C+E?
Другото, което си написал, се отнася за професионалната квалификация на водача, няма нищо общо с категориите.

PG

Здравей,

Благодаря ти за бързия отговор.

Това което знам е че когато си е вадил книйката след Ц е изкарал Д+Е ,и по стария закон за който ми е въпроса, е придобил Е за Ц автоматично , и сега незнае дали мойе да работи като шофиор на ТИР във Северна Ирландя , или трябва на ново да вади Е за Ц-то

ПС : Извинявам се за грешките но ползвам онлине кирилизатор заради тия обратно клавиятури..

Красимир Тодоров

Като си смени книжката, те ако е по стария закон когато се караше дирекно Д+Е и автоматично имаш и Ц+Е, би трябвало да му ги коригират. Но 2008 година малко ме съмнява да е стария закон. Трябва да си провери в КАТ на самия изпитен протокол от датата как се води. Но ако иде и сега си смени книжката с нова, а не да чака до 2018 година и не му пренаредят категориите, то значи е както си мисля аз.

RayH

Превоз на товари касае С категория кога е взета за компетентност
Превоз на пътници Д
Нищо общо няма Е що се касае за компетентност дали ще е начална или съкратена

xeski

В  София примерно категория Е  струва 600 лв, категория Д също но двете заедно са 900 лв а ти не можеш да караш Д без да имаш С  така че си ги имаш всичките.

nedelcho87

Здравейте, колеги.
За въпроси относно курсове за професионална компетентност може да се обаждате на този номер 0883323942.
За цялата страна.

Поздрави: инж. Неделчо Петков

nedelcho87