• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tauri

За съжаление няма по-евтин вариант.  >:( Дори излиза доста над 500 лв. Като сложиш и цените на самата карта както и на тахо картата. Някой ги беше публикувал по-нагоре.

tauri

Красимир Тодоров

Току що разбрах, че има професионална компетентност и за други професии, например жена ми сега ще се запише на курс с който ще получи професионална компетентност по мрежово администриране и професия монтьор на компютри. Даже си има класификатор по професия.. код някакъв. Цената е около 400 лв, като това е само половината, другото по някаква програма...
Това го пиша, за да се знае, че всички тия документчета струват пари.. нема начин.

Красимир Тодоров

gvardeec

Аз знам че струват пари просто си викам ако може да се спести някоя стинка да се спести иначе ще се кара няма как...

Красимир Тодоров

Ако ще караш навън в ЕС, съмнявам се че ще ти трябва, там никога не са ми ги искали тия глупости, психо и професионална.
Виж у нас да, искали са ми ги. И незнам къде спи браншовата ни организация, та не внесе предложения за промяна на изискванията или наложи пределни цени. Но това друга манджа

gvardeec

За сега ми е за милата родина...Пък един ден ще видим до къде ще караме,но засега ми трябва пред нашия закон....а той бди....Днес отидох да я записвам 550 левки....

xeski

В София ми искаха 800 лв за началния курс професионална компетентност и всеки ден на занятия ,но в провинцията я изкарах за 600 без да ходя дори на изпит.

А що се отнася до чакането да смениш книжката и тогава карта за тахограф и карта водач , няма такова нещо , можеш да извадиш картите с С категория и като вадиш новата книжка С+Е да предупредиш в КАТ и има опция да извадят новата книжка със стария номер и картите са валидни.

Обединени публикации! До един час имаш бутон "Промени". Допълни същата публикация!

xeski

...

Rammbon

Цитат на: xeski - Четвъртък, 20 Февруари, 2014, 15:52:53
В София ми искаха 800 лв за началния курс професионална компетентност и всеки ден на занятия ,но в провинцията я изкарах за 600 без да ходя дори на изпит
За товари е 190лв, начална за товари е 245лв
за пътници е 250лв, начална 350лв
Без да си на курс и получаваш заветният лист с  " компетентност"
Цени от миналата седмица.

gvardeec

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 20 Февруари, 2014, 16:44:24
За товари е 190лв, начална за товари е 245лв
за пътници е 250лв, начална 350лв
Без да си на курс и получаваш заветният лист с  " компетентност"
Цени от миналата седмица.
Това за кой град и ако е за София защо не писа миналата седмица ами ме изчака да я запиша?

Повторен цитат!

Rammbon

Люси

Цитат на: xeski - Четвъртък, 20 Февруари, 2014, 16:01:48
.....предупредиш в КАТ и има опция да извадят новата книжка със стария номер и картите са валидни.

А каква е вероятноста без да си предупредил в КАТ шофьорската книжка да ти е със стария номер

admin

Цитат на: Люси - Четвъртък, 20 Февруари, 2014, 21:15:22
А каква е вероятноста без да си предупредил в КАТ шофьорската книжка да ти е със стария номер

Нулева! Всеки път ми издават книжка с друг номер.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Jack77

Няма как да ти я извадят със същият номер, вчера ги питах, че изкарах Е и аз. Но не е проблем питах доста хора, инструктори, даяджии и колеги. Джедаите ми казаха, че може да се намери, някой да се заяде, но и да напише акт, той ще отпадне, защото и дигиталката и компетентността са за камион или иначе казано за C категория, Е - то е просто формална категория така да се каже. Всички документи (психо, квалификация, дигитал) са за камиона (влекача,товарният автомобил).

Люси

А навън как се приема разминаването на номерата на книжката с дигитала и професионалната компетентност?

admin

Цитат на: Люси - Петък, 21 Февруари, 2014, 10:56:14
А навън как се приема разминаването на номерата на книжката с дигитала и професионалната компетентност?

Проверявaли сa ме, но не е имaло проблеми. Дори си мисля, че последното нещо, което ще тръгне някой дa проверявa е именно този номер нa книжкaтa върху дигитaлнaтa кaртa.
В Белгия веднъж не ми търсихa въобще шофьорскa книжкa.

admin