• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasko_iq

Цитат на: aifi - Сряда, 23 Септември, 2015, 14:26:34
Аз искам да попитам имам Професионална компетентност от 2 год. когато карах С сега някои колеги казват че трябвало да я подменя след като съм взел С-Е.Някой запознат ли е с това.
Аз само смених самата карта,за да ми се добави буквата Е .Дигитала ми остана същия.

vasko_iq

zvetko

Здравейте колеги.Имам следния въпрос:Имам С кат. от 2008 год.До сега съм карал само соло камиони,автокранове и автовишки.Миналия месец изкарах професионалната компетентност,в нея е написана само С кат.Но ще карам и D+E от понеделник. И се питам тази компетентност ще е валидна ли?Притеснява ме финансовата страна на въпроса/ако трябва да вадя нова компетентност/.И другия въпрос е днес записах психото.Има ли разлика при започване на работа и за D+E?Предварително благодаря.

zvetko

Hristo Lishev

Колега, за да можеш да караш хора, ти трябва отделна компетентност (превоз на хора), която, за съжаление се вади отделно от тази за товари и финансовият въпрос е кофти. На картата ти трябва да е отбелязано D и D1. Така че, не се качвай на автобуса, ако я нямаш. За психото мисля, че е универсално за всички категории. На моето картонче ги има захиксени всички, с изключение на тролейбус, понеже вече я имам категорията.

ИванТ

Търся оферти за курс за начална квалификация за превоз на товари (водач), за района на град София.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

zvetko

Pando85

Здравейте колеги/ки
Имам няколко въпросчета относно професионалната компетентност и ще съм благодарен на отговорилите ми. Та нещата стоят така, преди 3 години изкарах изпита и ми дадоха документа (листа), но не извадих карата в ДАЙ. Карах само вътрешно и познат даяджия ми каза, че са се заяждали, но и да пишат нещо в съда отпада, след като на документа пише - завършил курса. След това се качих не бус за Чехия основно и там не ми трябваше, след като беше до 3.5 тона. Вчера се замислих, че го няма никъде, прерових цялата къща и не. От тук започват и въпросите ми : самия документ има ли давност, която да отидеш в ДАЙ и да си изкараш картата и ако се свържа с фирмата, в която карах курса може ли да се издаде дубликат или гора с още 200 кинта за нова?

Извинявам се за дългото обяснение, но отново благодаря на отзовалите се във връзка с моите проблеми!

admin

Според мен не би трябвало да има проблем да си извадиш дубликат от фирмата. Аз скоро си бях загубил картончето за психологическа годност, отидох в лабораторията, където се явих на тест, провериха, че имам валидност като срок и ми издадоха дубликат срещу 10 лева. Още същия ден обаче си намерих и загубеното и сега си имам две.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Pando85

geog7377

Здравейте!

Предстои да извадя международен лиценз, съответно ще ми трябва "Професионална компетентност ръководител на транспортна дейност". Гледах,че има дата за София 10-12 февруари.

Искам да попитам дали трябва да се ходи преди това по някакви курсове или си подавам документите (+25лв такса) и се явявам? Като ще си взема книжката от http://www.naredba41.com/ и ще я чета.

Един страничен въпрос, ако през годините се смени въпросния ръководител транспортна дейност, то трябва ли да се вади нов лиценз или просто се прави промяна и се заплаща само преиздаването на документа.

znamc

Аз лично съм учил само по книжката и изкарах от първия път.
не е необходимода се заменя лиценза ,важното е да не оставаш без ръководител транспорт повече от 30дни! Ако веднага замениш единия с друг нямаш ядове!

славее

Принципно нема проблем с учебника да научиш материала.Но има някои нови наредби а в учебника са старите.А от курс нема смисъл,аз го карах и само каде дадох 250 лв    отивам и водещата каго ми даде едни листа да преписвам.....а то всичко извадено от учебника.На втория път само отидех да и кажа да ме запише за изпит.
Изпита се състои в три части.
Първо-решаване на листовки.Въпрос с отговори и посочваш верния.Въпросите ги има в сайта на ИИАА с отговорите.
Втори изпит-отворени въпроси. това е същите тия въпроси от листовките но без отговори,10 въпроса са.
Трети изпит е казуси-общо са 10 в саайта ги има но без отговори.....в учебника ги има отговорите.На изпита са два казуса.Аз го изкарах изпита с гинкобилаба....ставам рано 2 хапчета чета 2 часа още 1 и още 1 час........вечер жена ми ми ги чете аз отговарам.

geog7377

Много благодаря за отговорите!
Утре трябва да дойде учебника и сядам да го чета, пък ще видим какво ще стане.

dondeere

Във всеки регионален отдел на ДАИ ли мога да подам заявление или само по адрес на лична карта?Благодаря предварително.  ???

keanu

Здравейте бъдещи колеги
От днес започнах кормуването на СЕ категория и успешно взех листовките. Та след листовките се заговорих с шефа на учебния център за професионалната компетентност,как стоят нещата и дали мога да карам курса едновременно с категориятя,за да не губя време и той ми каза че може, но също така в Благоевградско след завършен курс и смяна на книжката, не се налагало да си вадиш пластиката за квалификация( излишни 100 ина лв) ами щяла квалификацията да се изписва отзад при категориите на шофьорската книжка. В Германия било така и даже вече и в Благоевград се преборили. Вие знаете ли нещо по въпроса?

цецодебел

Цитат на: keanu - Петък, 19 Февруари, 2016, 18:37:36
Здравейте бъдещи колеги
От днес започнах кормуването на СЕ категория и успешно взех листовките. Та след листовките се заговорих с шефа на учебния център за професионалната компетентност,как стоят нещата и дали мога да карам курса едновременно с категориятя,за да не губя време и той ми каза че може, но също така в Благоевградско след завършен курс и смяна на книжката, не се налагало да си вадиш пластиката за квалификация( излишни 100 ина лв) ами щяла квалификацията да се изписва отзад при категориите на шофьорската книжка. В Германия било така и даже вече и в Благоевград се преборили. Вие знаете ли нещо по въпроса?
Точно така е и не само Германия. В Италия на новите книжки премахнаха адреса по местоживеене и изписаха компетентноста  отзад .
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ