• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

varbanov.bg

Някой може ли да обясни как стоят нещата за професионална компетентност, когато водача има изкарана С категория през 1999 година, а сега ще трябва да кара Е категория. Трябва ли да се явява на ИЗПИТ за професионална компетентност или само кара съкратения КУРС?

varbanov.bg

wiki85

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 20 Февруари, 2014, 16:44:24За товари е 190лв, начална за товари е 245лв
за пътници е 250лв, начална 350лв
Без да си на курс и получаваш заветният лист с  " компетентност"
Цени от миналата седмица.

Здравей,
може ли да ми пишеш дадеш някакви координати на тази фирма,
или ми пиши лично съобщение.
Поздрави!

wiki85

Asgard

Цитат на: varbanov.bg - Неделя, 24 Април, 2016, 14:34:06
Някой може ли да обясни как стоят нещата за професионална компетентност, когато водача има изкарана С категория през 1999 година, а сега ще трябва да кара Е категория. Трябва ли да се явява на ИЗПИТ за професионална компетентност или само кара съкратения КУРС?
И мен това ме интересува. Някой ако има информация моля да сподели.
Също така ако се изкара първо професионалната компетентност а след това Е на ново ли трябва да се минава курса за компетентност?

hgv_driver

Цитат на: Asgard - Понеделник, 06 Юни, 2016, 21:01:31
Също така ако се изкара първо професионалната компетентност а след това Е на ново ли трябва да се минава курса за компетентност?

Не, не трябва. Курса е "Професионална компетентност за превоз на товари" независимо дали ги превозваш с C категория или с C+E.

Asgard

Мерси за отговора. Да разбирам, че като съм изкарал "C" през 2002 година мога в момента да изкарам "Професионална компетентност" със съкратения курс след, което да карам курс за "Е" и компетенцията ще си важи докато не дойде време да се подменя с периодичен курс?

hgv_driver

Цитат на: Asgard - Сряда, 08 Юни, 2016, 06:35:03
Мерси за отговора. Да разбирам, че като съм изкарал "C" през 2002 година мога в момента да изкарам "Професионална компетентност" със съкратения курс след, което да карам курс за "Е" и компетенцията ще си важи докато не дойде време да се подменя с периодичен курс?

Да, така е.

kRisss

Колеги, да ви попитам дали имате представа ако съм изкарал курса за професионална компетентност в един областен град, мога ли да си подам документите в друг? Благодаря предварително!

Бриги Магнито

Цитат на: kRisss - Четвъртък, 16 Юни, 2016, 17:02:03
Колеги, да ви попитам дали имате представа ако съм изкарал курса за професионална компетентност в един областен град, мога ли да си подам документите в друг? Благодаря предварително!
Можеш Баце.
Мойта е от Сливен ,па картата от София

keanu

Няма значение къде си я изкарал-Варна или Благоевград. Просто документите си ги пускаш в ИААА по местоживеене

kRisss

Е благодаря! Всичко си е нормално с подаването на документите нали? След колко време излиза горе-доло?

briko

За Пловдив, карта за проф. кв-я - 3 седмици. Според мен е една, но в даи ги задържат, поради неизвестна причина. Следи сайта на даи там има секция- карти за получаване.

kRisss

Колеги, не става работата.Документите трябва да се подават в областта по местожителство.

redboy

На мен един човек,който скоро си изкара компетентността ми каза,че са му я направили в Плевен(ако не се лъжа),а после той си взе талончето от ДАИ Благоевград.

gazibarev

Можеш да изкараш курса в който си искаш областен град.  Но после със сертификата по даваш документи в твоя областен град

redboy

Да Ви попитам - изкарах професионалната компетентност и си подадох документите в ДАИ,а докато ми излезе талончето мога ли да карам с този документ,който ми го дадоха при завършването на курса или не може?

redboy