• Welcome to Форум на българските шофьори.

Цветанов: Тировете са виновни за блокадата по пътищата

Започната от !.!.!, Неделя, 08 Януари, 2012, 22:07:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!.!.!

Основен виновник за блокадата на магистрала "Хемус" са водачите на тирове.

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов на брифинг след извънредно заседание, свикано в МВР заради ситуацията в страната след падналия сняг.

Вицепремиерът поднесе официално извинения "на всички за невъзможността да се придвижат по най-бързия начин".

Неизпълнението на полицейски разпореждания от страна на шофьорите на тировете е било основната причина за утежнената ситуация на магистралите "Струма" и "Хемус", каза министърът, цитиран от "Фокус".

На магистрала "Струма" два тира не са изпълнили полицейските разпореждания и са потеглили, след това са закъсали, което е довело до закъсването на още 80 автомобила, впоследствие изтегляни с високопроходима техника.

На прохода "Витиня" ситуацията е била подобна.

цялата статия : http://www.vesti.bg/

Според министър Цветан Цветанов, голяма част от вината е на шофьорите на тирове, които са се качили на магистралата без разрешение и въпреки снега. Нарушителите вече са глобени. Освен това Цветанов поднесе извинения на гражданите за неудобствата и лошата координация, която е довела до проблемите. ???

източник : http://www.chudesa.net/

Мое мнение : Ми да се вземат в ръце и да почнат да чистят, а не да се чудят кой тираджия   да глобят и кого да уредят на нов пост. Как ли в другите държави чистят всяка година , а тук винаги ни изненадва зимата ???
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

Дамян Йончев

На майка им .......
Виновни били тировете.. ами ако се бяха хванали във ръце да очистят със ВИСОКОПРОХОДИМИТЕ машини нямаше да има задръстване и главоболия.
Българио Българио  жал ми е за тебе.
Цветанов я си кътай във джобчето няма смисъл да чистиш те много горят тези камиони ;)  :'(

Дамян Йончев

admin

Абе откъде толкова акъл да им дойде? Тези хора не разбраха ли, че единственото спасение е още преди да завали сняг, трябва да минат снегорините и да хвърлят сол, пясък и други компоненти за предотвратяване натрупването на сняг по пътя? Ако пропуснат този момент, после мисията става изключително трудна, а на моменти и невъзможна.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

trenti

Нормално мислене за учител по физическо възпитание  ;D
"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"

admin

Цитат на: Иво - Неделя, 08 Януари, 2012, 22:37:54
Нормално мислене за учител по физическо възпитание  ;D

Абсолютно си прав. Ето и проверките на гумите от джедаите. И джедая застанал на магистралата все едно е на манифестация. Никога няма да се оправи тази кочина.

http://bnt.bg/bg/news/view/67501/proverki_na_tirove

Joro

Курс София Варна Плевен 5 дена го права не мога се прибера от Плевен затвориха пътя... А горе на Витиня има доста сняг и никой не го чисти

trenti

"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"

wolves

Интересно,от кога се иска разрешение да се качиш на тъпата вълнообразна магистрала!В нормалните държави става свободно,да не би да имаме авторитарен режим вече,и преди да реши човек да се качи в ППС да иска разрешение.Още повече си плащаме за това ,,,удоволствие,,да ни падат пломби от дупките и да си разбиваме най вече леките коли.Тия се забравиха,дали не си мислят,че сме КНДР.

admin

Ами както е тръгнало, може и на КНДР да заприличаме.

Don_Bazilio

Не е най лошото, че сегашните управляващи се самозабравят...Както не е най-лошото, че езика им изпреварва мисълта им...Най-лошото е, че не осъзнават колко малко им остава да са управляващи. А трагичното е, че всички политици са еднакви и така ще е во веки веков!!!

!na

Не можах да разбера въпросните шофьори избягали ли са, защото в статията пише, че на водачите на 4те камиона са издадени актове за глоби по 300 лв. + отнемане на книжките за 6 месеца.
Номерата на камионите били записани.

My truck runs on diesel, I run on 100% passion

georgi87

Според мен не трябва да отбиват товарните заради леките а точно обратното.Защото товарните са на работа има и със срок доставка и АДРи и животновози и други които според мен не е удачно да останат на пътя за дадат път на "Софиянците" които се прибират от родните си места.Днеска гледам по нова тв някаква бабичка пътувала от 8.00 до 1.00 от Враца до София и и били виновни ТИРовете.Просто се чудя толкова ли са тия диви хора та се блъскат в тия рейсове а същевременно влаковете си пътуват вече редовно и полу празни без Петък и Неделя тогава има малко повечко народ.

Don_Bazilio

Джорджи, никой никого не трябва да отбива. Всеки, който не си е свършил работата по снегопочистването - в пандиза при Киро-циганина. Само за една седмица да е там - да му опрашат д..ето!

georgi87

Ако вкарат по един от всеки окръг после верно ще ги ловят във въздуха.

Don_Bazilio

Ами-и-и, пак ще е същото, защото ще им хареса на тези миндили  ;D ;)

Don_Bazilio