• Welcome to Форум на българските шофьори.

Руска техника!

Започната от LKW, Неделя, 22 Януари, 2012, 23:36:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoan

stoan

SEMPER

Цитат на: Slav_305 - Събота, 03 Март, 2012, 21:14:09
Голяма мечта ми е да покарам някой от тея дзверове.  ;D

Нека ти остане само мечта  ;)

Мъка голяма е, вервай ми  :).
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

dimich87

Старата руска техника е по-трудна за управление. Но пък за сметка на това е доста по-проходима и по-даракоустоичива. Аз имам най-много опит на руска техника още от преди да взема книжка. За първи път се качих на газ-53 (бях на 15). На него се научих да карам. След това съм карал зил 130, газ 66, зил 157. Да ви кажа превключването на скоростите ми е било най-голямата мъка, докато се науча да амбриирам двойно. Сега мога да изредя всички скорости без да ползвам съединител и не ми се струва толкова трудно. Колко пъти в баир от първа не съм оспявал да вкарам втора, после пак първа. Качвал съм баири на 1-ва. Един път камиона загря преди да кача баира. Спрях да изтине около 30мин. Ама тогава си заслужаваше да се кара. Предимно дърводобив и селскостопанска продукция. Сега няма кирия и баща ми продаде камионите. Миналата година търсих превоз на дърва. намерих един познат с даф. каза че е 7,5тонен дълга база. Исках да натоварим 10кубика дърва, почети до асвалт. Каза ми че не се наема да натовари толкова дърва.
Усъвършенстванията на машините до голяма степен улеснява управлението на новите машини. Руснаците с новите си камиони мисля че не отстъпват по нищо на конкурентите си от западните страни.

Бриги Магнито

dino412

Еееей това накрая дето Лада-та теглеше Хамър-а направо ме изкефи.....Russian Power.Американците сигурно ще се гръмнат ако го гледат тоя клип.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Slav_305

Цитат на: SEMPER - Неделя, 04 Март, 2012, 01:15:30
Нека ти остане само мечта  ;)

Мъка голяма е, вервай ми  :).
Ееее, що така? То, че е мъка- ясно ми е, ама ше ми е голем кеф да повръткам некой Зил 157. Даже, понякога, си мечтая да си взема един, вместо кола, че с тия дупки се не трае.  ;D
Play Golf, don't drive it!

dino412

Айде стига бе разглезихте се с тия КАктроси ТГА ФХ-ове и тем подобги.Забравихте времето кога се кефехте на Камаз-ите и Шкодите.Не плашете младите.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Бобо89

М кво да ме плашат?Въпреки,че съм от младите имам към 5 месеца стаж на КРАЗ самосвал.5 ръчки докато изсипеш коша, няколко пъти му заварям скоростния лост,че ми остава в ръката.Дано следващия V8 мотор който ще имам късмета да карам да нещо западно.

dino412

На времето като млад шофьор бях карал 4 години само УАЗ-ки. Ама пусти мерак за голям камион за Шкода.Та взех август месец Шкода и като почнаха старите колеги едни " Ти ше видиш к...р зимата това да му п...ш под гумата боксува..... А как се носи на снега.....А като тръгне нема спиране....." и все едни такива.Нема да забравя първия сняг.Хвана ме в Пловдив на излизане за Монтана нямах вериги ни лопата " на всичко отгоре и празен.Те сега си е.....а м.....та" Ми беше първата мисъл.Калугерово-Траянови врата задръстване 4.5 часа но се качих без проблем. На капанчето на тунела спрех и се запасих с храна и вода буквално за три дни напред.Не Ме питайте как съм пускал байрите страаааах втора трета без газ докато другите си хвърчаха покрай Мене.Накрая се прибрах в Монтана след чудно време.На другия ден осъзнах че не било толко страшно колкото го описват и Ме плашат но тогава може би тоя страх и предпазливост ме упазиха а имаше няколко катастрофи по пътя.Та тая соцтехника не е толкова страшна колкото я описват макър че за нея трябва малко по-железни нерви но пребориш ли я нищо друго неможе да ти се упре.Изпитано и доказано е.

dimich87

То който може да кара руска техника знае какво кара. Шкодата е друго поколение камиони и се различава коренно от руските аналози. Проектирана е за асфалт. Спор няма че също добър камион, но на сняг и кал си е доста кекава. Особенно празна. Преди няколко години имахме и шкода. влязох в една вилна зона да карам тухли. Докато разтоварят и заваля дъждец. После излизането беше голяма мъка. Имах 2 сапана, намотах всеки на задните гуми, но пак боксувах. Сетих се да вдигна коша и така падна тежеста на задния мост. Издрапах много трудно до асфалта.

dino412

Карал съм и Камаз а имах и мой МАЗ от новите кабини та имам база за сравнение. Гумите са много важни.90% проходимостта я правят гумите останалите 10% са конфегурация на задвижването дали е 4х2 6х2 6х4 или пълен привод и "компютъра" на задкормилното устройство.За това болшинството Руски всъдеходи от всякакъв калибър са оборудвани с гуми с тракторна шарка на протектора.Но и добър шофьор също може да обърне нещата в полза на по слабо подготвена техника стига да полза добре главата си а не мускулите.

SEMPER

Насам народеее
Зимайте бързо че не останаха

stoan

Българите се оплаквали от Зиските,че загряват много.Причината била,че нашите ги претоварвали но се оплакали и руския представител дошъл на място да установи причината.След кратък оглед погалил Зиска по калника и казал - Ой Зиска Зиска у каквий варварски руки папала.

vasil

Стоплихте  ми душата.  ;) ;) ;)

Slav_305

Slav_305