• Welcome to Форум на българските шофьори.

Руска техника!

Започната от LKW, Неделя, 22 Януари, 2012, 23:36:49

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

dino412

Айде и един лаф за Краз-а:
Събрали се Германеца и Руснака да спорят чия техника е по-добра и по-здрава.Накрая решили да си разменят по един камион и след една година да се видят и да установят кой е по-здрав.Германеца дал на Руснака последния модел Мерцедес с най-много ексти с най-мощния двигател и най-здравото окачване.Руснака се чудил чудил па Му дал един Краз.
След една година се срещат и Германеца пита:"Какво става с камиона как е върви ли?" Руснака се подхилил леко и отговорил:" Ами пратихме го в Сибир и за шест месеца се скапа просто умря и сега стой като паметник.А как е с Краза върви ли?"Германеца направил тъжна физиономия и през сълзи отговорил:"Ами кво да ти кажа за три месеца умряха шест души шофьори и сега никой несмее да се качи да го кара та така си стои като паметник".
Газ 66 "Виетнамка":
http://www.youtube.com/watch?v=RptY5PsFN7A

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

SEMPER

Хехе, виетнамка

Това за мен е камиона с най "ергономично" конструиран скоростен лост.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Бриги Магнито

Цитат на: SEMPER - Сряда, 07 Март, 2012, 15:41:05Хехе, виетнамка

Това за мен е камиона с най "ергономично" конструиран скоростен лост.
Особенно и мислим 4-та ли беше е по-добре пасажеро да я включи,че са я турнали у банкето на пъто за по удобно. :D :D :D :D

Slav_305

Play Golf, don't drive it!

godji

Колко памперси ли трябват за това  ;D

а за да не се чувствате толкова спартански в Сибир (ако имате път натам де  :)  ) си вземете едно такова :

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

georgi87

Цитат на: godji - Неделя, 11 Март, 2012, 09:49:25
Колко памперси ли трябват за това  ;D

а за да не се чувствате толкова спартански в Сибир (ако имате път натам де  :)  ) си вземете едно такова :

Баце и аз съм фен на Мерцедес ама тоя Унимог има в него електроника и Правец както казва Бригадира и невервам да издържи на зверските условия в Сибир.        Като заговорихте за СОЦ техника мъцнете нещо за Татра и Прага и тяхната проходимост и качества доколкото знам Татрата е въздухарка.Дайте мнения и по тоя въпрос.

Бриги Магнито

Цитат на: georgi87 - Понеделник, 12 Март, 2012, 00:41:45
   Баце и аз съм фен на Мерцедес ама тоя Унимог има в него електроника и Правец както казва Бригадира и невервам да издържи на зверските условия в Сибир.        Като заговорихте за СОЦ техника мъцнете нещо за Татра и Прага и тяхната проходимост и качества доколкото знам Татрата е въздухарка.Дайте мнения и по тоя въпрос.
Баце мъцнал съм история на Прага тук http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=1606.0 мога да добава,че е доволно проходима с добър товароподем и доста сносен разход.

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

dino412

loshdancho

Няколко компрометиращи въпроса:
-Колко е пробега на един руски камион?
-През колко време се обслужва?
-Как се обслужва?
-Удобен ли е за каране?
-Колко километра можеш да изминеш дневно?
-Каква е технологичната скорост?( в дапа си спомням на LIAZ беше 45км./ч.)

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

SEMPER

Е сега и ти какви са тези въпроси сега  ;D ;D ;D,
Темата е само с носталгична насоченост по времето га бехме млади

dino412

Цитат на: loshdancho - Петък, 23 Март, 2012, 23:42:02
-Как се обслужва?
-Удобен ли е за каране?

За условията в който се експлоатира тая техника (виж клипчетата) не мисля че въпроситети са актуални.Това не е път или аутобан макър че за водача на един Урал път е всяко място където има намерение да мине.А си припомни че LIAZ-а потдържа тая скорост с 210 или 280 к.с. и 22-25т товар а в накой случай и повече.И не на последно място Ти се опитваш да правиш съпоставка на камиони от различен клас и епоха.

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Петък, 23 Март, 2012, 23:42:02
-Как се обслужва?
-Удобен ли е за каране?

Значи:
-пробега бива от ден до най-често деситилетен
-всеки ден
-с подръчни материали(тел,пирон) качественно
- ми важат ,двойнно амбриране тук там и те така
- 24 по 45км  ;)(24 часа ден-45 км средна технологична ) тез возила 561 не ги тресе
-кой с колко си мое,обикновенно бем ли го,но преразход не се плаща ;)

Други въпроси?

loshdancho

Когато се говори за воена техника с цивилно приложение..

Как мислите ще се отрази ако се пуснат тези модели  в продажба?

А ето и доказателството- военен камион с цивилна употреба.

И нещо което отговаря на  всичко .

А това е MAN.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

dino412

Ами ще Ти отговоря.От първия клип военния кАктрос го има и като цивилна версия самосвал 4141 8х4 и 8х8 не е нищо особено на лепкава кал.Втория клип Зетроса ако това са му всичките възможности жалко за парите който са вложени в него.По тоя полигон ще прекарам и Мадарката.Третия клип Унимог-а добра машинка но може би прекалено много компютаризирана старите модели найстина бяха супер.Следващите два клипа няма да ги коментирам защото това са спортни машини който нямат нищо общо с цивилните си аналози освен емблемата и отчасти външна прилика.
Реално Руската техника е по-некомфортна за работа но по-пригодена за условията в който работи а те са доста реално екстремни:

dino412