• Welcome to Форум на българските шофьори.

Бойко Борисов-наглост на квадрат.

Започната от Бриги Магнито, Понеделник, 23 Януари, 2012, 14:57:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexander

Цитат на: dimich87 - Вторник, 13 Март, 2012, 11:30:42
Събитеето се случило миналата година. Въпроса не е кога се е случило все пак, а наглостта.
Възмутен съм от постъпките на правителството. Трябва да се промени по някакав начин системата ни.
Не съм живял по време на комунизма, но много хора са ми казвали че е било по-спокойни и като си кротуваш, никой не те закача. Уча в Русенски университет. Имам един даскал вече пенсионер. 80-те години е имало много чуждестранни студенти от западна европа. Казва ли са му че тука всичко е много спокойно и че е нямало клошари. Даскала ми е питак какво е това клошари. Не знаели как да му обяснят какво е. Само му казали и при вас ще има. Няма да допуснат другите държави да продължавате да живеете спокойно, да сте облечени добре и да не се притеснявате за нищо.

Този даскал ни каза че голяма част от световните открития са дело на руски учени. Руснаците ккогато пишат учеблици, или издават публикации, когато цитират открития от друг го записват от къде е. А западно европейците вземат на готово и го записват като свое откритие.
Руснаците по време на 2-рата световна война откриват метод на заваряване, много продуктивен и неизискващ квалифицирана работна ръка. Жените са можели да заваряват танковете и са ги зглобявали. Като здравината е в пъти по-качествена от другите методи. В последствие другите държави открадват метода.
Самотелите "МИГ" са създадени от Руснаците. Американците са го откраднали и са го копирали. На тази база е направен "F"

Пич, изказваш се доста неподготвен. Чул си, че на някой му казали, че нещо си ...  Ако беше толкова хубаво нямаше да се разпадне.

Относно темата. Бойко, че не е идеален не е. Ама ние какви сме ? Никой в тази държава не признава никакви правила. Като започнеш от правилата за движение та стигнем до спазването на законите. Катаджиите взимали пари, ами ти защо им даваш ? Недей. Ама така ни е по-изгодно, нали ? Спазвай правилата и никой няма да ти взима парите. Неплащането на данъци е национален спорт. После искаме пътища и знаци и какво ли не. Ето аз не съм си платил данъка на колата и нямам право да протестирам, че улиците в Пловдив не били както трябва. Не гласуваме, ама плюем по избраниците на другите. Всички знаем, че гласове се купуват, ама ни се струва нормално. Първо да се поогледаме нас, а после да търсим чуждите кусури.
   Всичките сме такива. Че какъв искате да ни е премиера, или депутатите. Те да не са извънземни някакви. Нали са представителна извадка от нашия си народ. Не помня кой беше казал: "Всеки народ си заслужава управниците." Ние не сме изключение. Докато имаме търпимост към прегрешенията ще е така. Всички смятаме за нормално катаджията да взима пари. И това е само пример. Сега ще кажете, ама от мен нищо не зависи. Зависи, зависи. От дребните неща се почва към по-големите. Културата ни я няма. Култура на разделяне на добро и зло. Докато тарикатеем на дребно все така ще е.
   Искаме веднага да получим неща за които други държави са се трудили дълги години. Е, няма как да стане по лесния начин. Докато начинът ни на мислене не се промени, нищо няма да се промени. А това не става за един ден. Нито пък за 20 години.

И това ще мине.

Alexander

И това ще мине.

SEMPER

Всеки, който е захванал поне малко времето на комунизма, ще ти каже че освен всичко имаше и известни "неудобства" тогава.  ;D ;D ;D ;D

Иначе самото използване на кортежи и спецефекти по време на пътуване си е проява на чиста проба комплексарщина.

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Roshko

Цитат на: Alexander - Вторник, 13 Март, 2012, 12:06:47
  Пич, изказваш се доста неподготвен. Чул си, че на някой му казали, че нещо си ...  Ако беше толкова хубаво нямаше да се разпадне.

Относно темата. Бойко, че не е идеален не е. Ама ние какви сме ? Никой в тази държава не признава никакви правила. Като започнеш от правилата за движение та стигнем до спазването на законите. Катаджиите взимали пари, ами ти защо им даваш ? Недей. Ама така ни е по-изгодно, нали ? Спазвай правилата и никой няма да ти взима парите. Неплащането на данъци е национален спорт. После искаме пътища и знаци и какво ли не. Ето аз не съм си платил данъка на колата и нямам право да протестирам, че улиците в Пловдив не били както трябва. Не гласуваме, ама плюем по избраниците на другите. Всички знаем, че гласове се купуват, ама ни се струва нормално. Първо да се поогледаме нас, а после да търсим чуждите кусури.
   Всичките сме такива. Че какъв искате да ни е премиера, или депутатите. Те да не са извънземни някакви. Нали са представителна извадка от нашия си народ. Не помня кой беше казал: "Всеки народ си заслужава управниците." Ние не сме изключение. Докато имаме търпимост към прегрешенията ще е така. Всички смятаме за нормално катаджията да взима пари. И това е само пример. Сега ще кажете, ама от мен нищо не зависи. Зависи, зависи. От дребните неща се почва към по-големите. Културата ни я няма. Култура на разделяне на добро и зло. Докато тарикатеем на дребно все така ще е.
   Искаме веднага да получим неща за които други държави са се трудили дълги години. Е, няма как да стане по лесния начин. Докато начинът ни на мислене не се промени, нищо няма да се промени. А това не става за един ден. Нито пък за 20 години.

Мед ми капе от сърцето като чета мислещи хора!!!
Драйфа ми се от умопомръчително тъпи джигити препълнили улиците, които карат два пъти по-бързо от мен и почти винаги сигат след мен...

dimich87

Проблема е в нас, за това съм съгласен. Манталитета ни трябва да се промени. Но сега никой не мисли да помогне на някого. Ако те види някой на пътя че имаш проблем, няма да спре да ти помогне. Миналата година видях едни чужденци с пуснати авариини и ми махаха. Почнаха да ми говорят на англиски. Имали проблем и горивото им изтекло. Аз обаче бях в колата и през прозореца говоря с тях. Почнаха да вадят едни злата и да ми ги предлагат за няква цена. Посегна да отвори вратата и аз потеглих и избягах. В огледалото като погледнах, те потеглиха в обратна посока.
Прибрах се в нас и прочетох в интернет че има такива измамници, предлагат уж златни накити, но са менте.
Е аз повече не бих спрял да помагам на някого. Макар че един ден и на мене може да ми се наложи помощ на пътя.

admin

Цитат на: dimich87 - Вторник, 13 Март, 2012, 11:30:42
......Руснаците по време на 2-рата световна война откриват метод на заваряване, много продуктивен и неизискващ квалифицирана работна ръка. Жените са можели да заваряват танковете и са ги зглобявали. Като здравината е в пъти по-качествена от другите методи. В последствие другите държави открадват метода.

А германците като едни изключително неуки хора са правили стоманените мостове с нитове. Често минавам през един такъв мост, построен около 1942 година. Всичките му елементи са направени в Германия и са транспортирани до тук. Германците също така са изобретили двигателите с вътрешно горене, бензин и дизел. Както и автомобилите всъщност. Но това е друга тема.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

driver1

В спора си не стигайте чак в древността. Тъй като полемиката е политическа, а форума - шофьорски, ще дам и адекватен пример за възможностите на двете системи: докато пазарната система създаде в едната Германия МЕРЦЕДЕС, БМВ, ОПЕЛ и ФОЛКСВАГЕН, в "другата" Германия, в плановата икономика се пръкнаха ВАРТБУРГ, ТРАБАНТ и БАРКАС! Все германци са ги правили, нали?

admin

Цитат на: driver1 - Вторник, 13 Март, 2012, 13:13:43В спора си не стигайте чак в древността. Тъй като полемиката е политическа, а форума - шофьорски, ще дам и адекватен пример за възможностите на двете системи: докато пазарната система създаде в едната Германия МЕРЦЕДЕС, БМВ, ОПЕЛ и ФОЛКСВАГЕН, в "другата" Германия, в плановата икономика се пръкнаха ВАРТБУРГ, ТРАБАНТ и БАРКАС! Все германци са ги правили, нали?

Пропусна ИФА. Надявам се, че нямаш нищо против да съпоставим в някоя друга тема тези камиони с останалите такива от бившите социалистически страни. И тъй като тази тема е за Бойко Борисов ме гложди една мисъл. Чудя се дали след години на негово име ще има българско летище, така както летището в Мюнхен носи името на някогашния министър-председател на провинция Бавария Франц Йозеф Щраус?

driver1

Мен не ме притеснява, ако има подобно летище. Ако няма - пак ми е все едно. Повече ме притеснява, че все още има промити мозъци, които биха искали да има летище на име Тодор Живков! :)

Уди кълвача

Цитат на: admin - Вторник, 13 Март, 2012, 10:56:20
Явно ти си праведния, а форумът е крив. Не те разбирам изобщо, но пък и нямам желание дори. Изключително са ми безинтересни изказванията ти.

Ма чай малко ся, защо си мислиш че всички изказвания са до теб, или щом на теб не са интересни, значи не са за никой...?
Просто споделих мнение, това наблюдавам по бг форумите, институциите и парламентите... извинявай, ако си се разпознал някъде.

Roshko

Цитат на: Уди кълвача - Вторник, 13 Март, 2012, 20:43:35
Ма чай малко ся, защо си мислиш че всички изказвания са до теб, или щом на теб не са интересни, значи не са за никой...?
Просто споделих мнение, това наблюдавам по бг форумите, институциите и парламентите... извинявай, ако си се разпознал някъде.

Перфекционизма му играе лоша шега на шефа. Не чете, а изисква това от всички. Редко мисли кът пише, ма се него не разбираме и т.н. да не задълбавам...  ;D
Ма къф шеф щеше да е инак... ;)

driver1

Цитат на: Roshko - Вторник, 13 Март, 2012, 21:04:09
Перфекционизма му играе лоша шега на шефа. Не чете, а изисква това от всички. Редко мисли кът пише, ма се него не разбираме и т.н. да не задълбавам...  ;D
Ма къф шеф щеше да е инак... ;)

Пичове, забавлявайте се бре! Обърнете внимание само - когато се пусне сериозен коментар по някоя тема, колко спам се изсипва след това, но се подминава, защото е от "наш човек". По едно време се бях отказал да пиша сериозни коментари, но с времето пак започнах да опитвам и виждам, че нищо не се променя. Но поне лъсва кой-кой е тук. Пък и забавата тече, дори нищо да не пиша, а само да чета.

admin

Цитат на: Уди кълвача - Вторник, 13 Март, 2012, 20:43:35

Ами съвсем случайно пишеш това точно след моята публикация. Защо просто не си отвориш една тема за бг форумите, институциите и парламентите и не си пишеш на воля в нея? Разбирам те, че искаш да си център на внимание, но някак в публикациите ти постоянно лъха заяждане. Даже ми се стори, че беше спрял да пишеш по едно време. Или бъркам?

Уди кълвача

driver1

Цитат на: admin - Вторник, 13 Март, 2012, 21:49:01
... Разбирам те, че искаш да си център на внимание, но някак в публикациите ти постоянно лъха заяждане...

Това нема начин да не е към една друга "особка" Или бъркам? :)

Roshko

Да се  наместя д-то и аз там де двама си мерят... Шефе, ни съм нечий адвокат, ни се заяждам, ма че ти шепна за какво иде реч, оти керизим още не си разбрал. У един мой пост просто констатирах, че този форум не е изключение от изобилието примери за... и т.н. Човеко ни го знам, ни го познавам просто потвърди това  което аз бях постнал и то цитирайки само и единствено мен.
Моля те, отговори ми кое точно форумно,  морално или каквото и да било там правило нарушихме аз или той!? Или викаш ако бехме нарушили с кеф щеше ни черпиш с банани. Казах и преди, ако ти нарушаваме медийния комфорт бий ни шута, аз поне нема ти се сърдим, чесно! Е, това не значи че си го прося! Да не ме разбереш пак погрешно!  :D :D :D

Roshko