• Welcome to Форум на българските шофьори.

Рецепти на шофьора!!!

Започната от BoBy_BoY, Неделя, 23 Януари, 2011, 17:15:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

комбайнер

И аз не съм съгласен за цел раздел "готварство" и чакам от DeDo Vi някоя и друга рецепта в съответната тема.
Сигурен съм, че има истински изпитани рецепти и ще бъде добър да сподели опита си.

комбайнер

admin

Не давате човек да се пошегува. Естествено, че няма да има такъв раздел. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

antoniyu

Дедо много се изписа и рецепти няма.
Аз ще споделя как си приготвям бобец.
Взимаме от Италия ако може в Лидл на буркани,ако не от където и да е 4 консерви или буркана полусварен боб.
Наденици подобни на македонските.
Лук на вкус аз слагам две малки глави.
Сипваме мазнината в тенджерата(аз ползвам зехтин) не много колкото да покрие дъното.
Сипваме нарязаният лук и малко червен пипер(една лъжица може и половина или две).
Разбърквам докато лукът придобие златист до оранжев цвят.После сипвам около 300-500грама вода и продължаваме да бъркаме.В една чаша или купа разбивам брашно в зависимост от гъстотата която искам(никога не ми става една и съща).
Изсипвам сместа вътре в тенджерата и продължавам да бъркам,веднага след това доливам с вода,после добавям бобът,черен пипер,сол.Ако ми се струва постно добавям още зехтин.Оставям да ври на не много силен огън за около 30-40мин и после добавям наденицата,чубрица ако имам и след още 10мин доматен сос или паста.След още 10-15мин трябва да е готов,аз го познавам по това,че люспите на бобецът се отделят.
Добър апетит.

Картофена,грах и нахут утре.     
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

DeDo Vi

Прегледах старата тема за рецепти, и от нея разбрах че повечето от нас са хора естети когато става въпрос за софрата. Не са любители на сандвичите и не ги мързи да извадят котлона и такъмите дори и да вали. Лично аз от няколко месеца рядко готвя (въпреки че обичам да готвя, дори и в къщи готвя понякога), защото пътувам само Турция и Ирак а там в ресторантите е евтино и вкусно. 
Ето и една рецепта от мен:

Около половин килограм свинско месо нарязано на кубчета.
Две глави кромид лук.
Една зелена чушка.
Около 200г. пресни печурки.
Два домата.
Запържвате месото в тигана докато не му излезе водата, и да стане леко златисто.
Предварително нарязвате лука, гъбите, чушката, и доматите и ги смесвате в някакъв съд посолявате ги за да омекнат малко, докато се пържи месото.
След като сте запържили месото сипвате и зарзавата при него за да не е самотно в тиганя.
Намалявате огъня на котлона, сипвате си един аперитив сядате до котлона и разбърквате периодически за да не загори. след около 15 минути е готово. Овкусявате с каквато подправка си обичате аз слагам и малко лют пипер но...
Това е нещо като каварма за около 4 порции, затова ви трябва по-голям тиган.
Към тази манджа върви и картофено пюре.
Аз правя пюрето от пресни картофи а не от пликче.
Ето как става чудесно пюре от пресни картофи:
Обелвате и нарязвате картофите на ситни кубчета, сварявате ги докато не омекнат яко. Намачквате ги с няквкъв уред за мачкане (в всеки магазин се продават такива уреди). Добавяте малко пресно мляко масло и малко олио, бъркате яко и готово.

antoniyu

Много хубава рецепта,ще я пробвам.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

tipo

Здравейте,ето ви една рецепта от мен-Постен боб по Пимкаджийски;необходими продукти:1буркан боб от АЛДИ ,200гр. бекон и 250гр.доматено пюре от ЕВРОСПИН,1глава кромид-лук,кимион,чер пипер,магданоз и най-важното джоджен от България.Запържваме лука и бекона,след това добавяме доматеното пюре и боба.Запържваме всичко това за около 5мин.,като добавяме чер пипер и кимион на вкус.Накрая добавяме 2-3чаши вода и след като заври манджата се добавя магданоз джоджен.Да ви е вкусно,върви много добре с чаша червено вино. :)

BoBy_BoY

Цитат на: Trucker_Boy - Понеделник, 17 Октомври, 2011, 20:30:57
Цитат на: admin - Понеделник, 17 Октомври, 2011, 00:52:35
Цитат на: комбайнер - Неделя, 16 Октомври, 2011, 23:00:07
Де-до, да не ти мине ищаха?
Ще чакаме да споделиш твоите изпитани рецепти в препоръчаната тема от колегата.

Нека си я и тази тема. Все пак Дедо е решил да ни попита и не е редно да му разместваме първата тема. Ако събере много участници, може да направим един раздел "Готварство". :D

Не съм много съгласен да правим чак цял раздел "Готварство" една тема е достатъчна.
Ако се създаде такъв раздел после ще има нужда и от други, като градинарство,стругарство,ловджииство и подобни.След наводняването на форума с безмислени раздели май ще трябва да сменяме името му.

Защо пък, ,,Не!"? Това не е ли част от ежедневието на един БГ шофьор по международните пътища?
  Не мога да се съглася с мнението ви!
  Мене лично не ми харесва как готвят по ресторантите и заведенията за бързо хранене. Ползвам лукса само по фериботите и при това с не особено желание. И все пак, раздела е извън масовата дейност-транспорта.
  Ако се погледне по-обективно в разделите и темите във форума има доста излишъци, ::) (мое мнение). Не мисля, че темата на ДеДоВи е празнота във форума! Може да се дублира, но си е от полза за нас шофьорите!

bad_kras

;) Аз отдавна все разправям сред приятели , че има колеги които могат да сложат в джоба си много майстори готвачи които се тъкмят по заведенията.  Импровизацията винаги става и е много по вкусна от всякакви ресторантски менюта.   ;D ;)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

BoBy_BoY

DeDo Vi

Вярно бе, бях я забравил тази тема. Пнеже от доста време не съм готвил на сандъка.
Но ето ви една гозбица:
Сварявате едно пиле (може и бутчета или гърди(гърдите да са без сутиен:) )
обезкостявате го.
Отделно сварявате ориз (от оня дето се вари заедно с пликчето и става за 10мин. в Лидъл се продава)
като се свари ориза му слагате малко масълце.
Отделно запържвате леко от ония замразените микс-зеленчуци дето ги има във фризерите на Лидъла.
смесвате всичко заедно слагате подправки на вкус (може и на цвят)
И ето ви Ризото с пиле и зеленчуци.
Да ви е сладко.

Trucker_Boy

Страхотни рецепти пускаш дето.
Може би в тази тема може да се обсъди въпроса за котлоните....
Къде в Европа може да се зареждат газовите котлони, защото аз до колкото знам там няма газостанции ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

DeDo Vi

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 04 Декември, 2011, 00:35:43
Къде в Европа може да се зареждат газовите котлони, защото аз до колкото знам там няма газостанции ?

Тракерчо, може и в европа да се зареждат котлони. Как мислиш съм изкарвал по 3 месеца вътрешно в Европа? Има няколко стратигически газозтанциики във Франция където си зареждам котлона, но там трябва да се действа с много такт. В Испания има една газостанция във Барселона, тя се намира вътре в ЗОНА ФРАНКА. Там се зареждат котлони, собствениците са българи. Иначе във Франция и Италия спираш на закътани газостанции и питаш дали може да си заредиш котлона, ако ти откажат не настояваш ами спираш на следващата и така докато все някъде стане номера. В Италия последната бензиностанция преди тунела Мон Блан Аджип май беше, там става да си заредиш котлона. В момента не се сещам за други но когато се сетя ще пиша.

Trucker_Boy

Цитат на: DeDo Vi - Неделя, 04 Декември, 2011, 13:05:49
Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 04 Декември, 2011, 00:35:43

Тракерчо, може и в европа да се зареждат котлони. Как мислиш съм изкарвал по 3 месеца вътрешно в Европа? Има няколко стратигически газозтанциики във Франция където си зареждам котлона, но там трябва да се действа с много такт. В Испания има една газостанция във Барселона, тя се намира вътре в ЗОНА ФРАНКА. Там се зареждат котлони, собствениците са българи. Иначе във Франция и Италия спираш на закътани газостанции и питаш дали може да си заредиш котлона, ако ти откажат не настояваш ами спираш на следващата и така докато все някъде стане номера. В Италия последната бензиностанция преди тунела Мон Блан Аджип май беше, там става да си заредиш котлона. В момента не се сещам за други но когато се сетя ще пиша.

Точно заради вътрешното каране се интересувам от зарежданията.
Много благодаря за информацията, +1
www.sbps.eu

DeDo Vi

Ето това е последната бензиностанция в Италия преди тунела Мон Блан, точно преди касите дето е Аутопорто-то. Там може да си заредите котлона. НО, първо питайте и бъдете тактични, и оставете 1 евро бакшиш на пича.

Trucker_Boy

Едно огромно благодаря Дедо , +1 !
Ако случайно се сетиш за още места пускай.
www.sbps.eu

Trucker_Boy

www.sbps.eu