Рецепти на шофьора!!!
Форум на българските шофьори
Събота, 01 Юни, 2024, 11:15:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
driver-bg.eu
 
   Начало   Обяви Мрежа Галерия Търси Календар Членове Етикети Вход Регистрация Чат  
collapse
Страници: 1 ... 3 4 [5]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Рецепти на шофьора!!!  (Прочетена 19916 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
DeDo Vi
Потребител герой
*****

Рейтинг: +194/-236
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 792
Теми: 6



Активност
0%


Ел. поща
« Отговор #60 -: Четвъртък, 08 Декември, 2011, 02:46:16 »
ОтговорОтговор

Ето още една газостанция където може да си заредите котлона. Това се намира във Франция, близо до границата с Белгия. Бензиностанцията е TOTAL и винаги има камиони на Willi Betz. Там също не е зле да сте тактични и да питате първо. Запомнете!!! Когато отивате да зареждате котлона трябва да е в найлонов плик бутилката за да не се вижда. И най ВАЖНОТО е да имате преходник за Газоколонка. Там също е прието да дадете 1 евро отгоре за кафе на мацката.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Форум на българските шофьори
« Отговор #60 -: Четвъртък, 08 Декември, 2011, 02:46:16 »

 Активен
mylord56
Старши потребител
****

Рейтинг: +97/-10
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 308
Теми: 36



Активност
0%


« Отговор #61 -: Неделя, 19 Февруари, 2012, 17:01:35 »
ОтговорОтговор

Ето и от мен една-две рецепти.
Зелен фасул по гръцки  /приятел грък ми я даде/

Продукти:
40 мл зехтин /или олио/, кромид лук малка глава, 2 скилидки /аз слагам и по-вече/ чесън, малко доматено пюре, 1 ч.л.риган,една червена чушка, буркан домашно стерилизиран или купен зелен фасул /400 гр./

Как го приготвям:
Обелвам лука и чесъна и го нарязвам на ситно.
В дълбока тенджера сгорещявам зехтина и запържвам в него лука и чесъна до прозрачност.
Разтварям доматеното пюре в 150 милилитра вода.
Сипвам фасула в тенджерата, разбърквам го и добавям разреденото пюре, ако е необходимо, доливам малко вода /ако има и кубче телешки бульон в нея е супер/.
Похлупвам  тенджерата и оставям фасула да се задушава 25 минути на тих огън.
Поръсвам с ригана, сол, чубрица и черен пипер на вкус.
Варя още десетина минути.
Отхлупвам и варя, докато течността се изпари.
Измивам чушката и я почиствам от дръжката и семето.
Нарязвам я на тънки ивички и я слагам я при фасула и след няколко минути ястието е готово.

И става супер. Само че аз, докато изстива това нещо,  запържвам леко нещо пушено – гърди, флейка, бузи /от този род/ и го мушвам и него в тенджерата.


А преди няколко дни импровизирах това :

Запържих сланина с месце по нея и кожичка, ама леко. Извадих я, в същото олио запържих свинска флейка и малко телешко шкембе /мисля, че и без него ще стане, но то придава специфичен вкус, че и мазнота/. Извадих и тях и при сланината. В същото олио запържих глава лук. Преди да го извадя, добавих ситно нарязани десетина скилидки чесън и чаена лъжичка червен пипер. Като се позапържи червения пипер, сипах и едно шише от 200 гр. настъргани домати, консервирани. Това също отиде към отделените вече изпържени неща.
През това време / бяхме с колега и ползвахме втори котлон/, в тенджерка вреше зрял боб с един нарязан на дребни кубчета морков. Като поомекна бобът, сложих щипка чер пипер, чубрица, джоджен /ние му викаме юзум/, риган /листенца/, поварих десетина минути, изсипах изпържените неща, посолих, пуснах мерудийца сушена. Съжалих, че нямах прясна чушка, ароматът е друг. Още две минути. Забравих да спомена за сухи люти чушлета - те просто са задължителни в последните двадесетина минути от готвенето.
Сипахме си – разкош, ще си изгорим езиците от желание да го ядем това творение.

А когато започвах това ястие, колегата /когото виждах за пръв път, трябваше да го въведа в дадената дестинация/ ме уверяваше, че надали ще яде, бил претенциозен много. Като си хапна, каза : "То бива вкуснотия, ама чак пък толкоз"




Ако някой реши да опита, да сподели дали му е харесало. Аз на път при дългите паузи обичам да си готвя, рецепти много...

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

« Последна редакция: Неделя, 19 Февруари, 2012, 17:21:26 от mylord56 » Активен

Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !
Форум на българските шофьори
« Отговор #61 -: Неделя, 19 Февруари, 2012, 17:01:35 »

 Активен
Бриги Магнито
Потребител герой
*****

Рейтинг: +1873/-3244
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 4813
Теми: 304



Активност
0%

Старши некадърник


WWW Ел. поща
« Отговор #62 -: Четвъртък, 26 Юли, 2012, 13:45:03 »
ОтговорОтговор

Укета ,ако мое Ви замолим за некоя рецепта за сезона,че у тия жеги от таратор и домати и краставици почва да втръсва.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен


ET VIT-93
Пълноправен потребител
***

Рейтинг: +35/-169
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 159
Теми: 3



Активност
0%

Ел. поща
« Отговор #63 -: Четвъртък, 26 Юли, 2012, 13:49:13 »
ОтговорОтговор

Укета ,ако мое Ви замолим за некоя рецепта за сезона,че у тия жеги от таратор и домати и краставици почва да втръсва.
                                                                                            :oПробвай да добавиш ледена ракия Намигване Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Бриги Магнито
Потребител герой
*****

Рейтинг: +1873/-3244
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 4813
Теми: 304



Активност
0%

Старши некадърник


WWW Ел. поща
« Отговор #64 -: Четвъртък, 26 Юли, 2012, 14:01:15 »
ОтговорОтговор

                                                                                            :oПробвай да добавиш ледена ракия Намигване Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен
Разправят,че диня и мастика било по-добро. Намигване

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен


dimich87
Старши потребител
****

Рейтинг: +84/-22
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 456
Теми: 5



Активност
0%

« Отговор #65 -: Четвъртък, 26 Юли, 2012, 16:48:00 »
ОтговорОтговор

На мене от хубави домати и диня никога не ми втръсва. Всеки ден изядам по 2-3кг домати със доста сирене. Лятото не се яде друго.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
morskia86
Пълноправен потребител
***

Рейтинг: +27/-5
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 227
Теми: 13



Активност
0%


Ел. поща
« Отговор #66 -: Четвъртък, 26 Юли, 2012, 17:40:09 »
ОтговорОтговор

Разправят,че диня и мастика било по-добро. Намигване
То кое и да избереш нема да сбъркаш.Пък и некоя мръвка със студена бира пак не е за отказване.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
admin
Администратор
Потребител герой
*****

Рейтинг: +2431/-787
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 7186
Теми: 539



Активност
0.8%

54851755
georgi.i.katsarski Joro711 +GeorgiKatsarski Joro711
WWW Ел. поща
« Отговор #67 -: Четвъртък, 26 Юли, 2012, 17:54:17 »
ОтговорОтговор

Укета ,ако мое Ви замолим за некоя рецепта за сезона,че у тия жеги от таратор и домати и краставици почва да втръсва.

Домати и кисело мляко в жегата не е никак добра комбинация. Няма нищо по-хубаво в момента от мариновани пилешки пържоли от бут на скара и студена бира. Може и без хляб за по-добра фигура.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!
boko2007
Младши потребител
**

Рейтинг: +38/-23
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Spain Spain

Публикации: 64
Теми: 4



Активност
0%


Ел. поща
« Отговор #68 -: Петък, 07 Септември, 2012, 00:15:04 »
ОтговорОтговор

Колеги, който иска може да види тази програма -  Domestic Kitchen FX / Домашен Кулинар.
Домашен Кулинар FX е безплатна програма за готварски рецепти и практични съвети.
Мисля , че поне си струва да я прегледате и дано е полезна на всички.

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter



* Picture 1.JPG (69.54 KB, 638x547 - видяно 700 пъти.)

* Picture 2.JPG (102.57 KB, 637x548 - видяно 644 пъти.)
Активен


Намери си работа,която харесваш - така никога няма да ти се наложи да работиш
начинаещ
Младши потребител
**

Рейтинг: +19/-1
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 58
Теми: 4



Активност
0%

« Отговор #69 -: Неделя, 22 Февруари, 2015, 04:29:41 »
ОтговорОтговор

Колега, не зная как е в Афганистан, но до скоро из EU валеше всеки ден. Когато в ремаркето няма място или е пломбирано и аз го припалвам /котлона/ в кабината. Други пушат в нея, но това се приема за нормално /Нормално ли е?/ .
А PVC бутилки с какво ли ги пълнят в кабините си ? . Виждал съм и БГ шофьори да изхвърлят бутилки.
"Във всяко село има мохабет, във всяка къща табихет." -така казваше дядо ми.
 Всеки прави каквото иска у дома си / кабината/.
В момента не вали и излизам навън с котлона, грила и ...с каквото съм заредил хладилника.

ЛЕКИ ПЪТИщА !
Ти да не искаш да кажеш че пикаят в шишета в кабината!!???

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
batramby
Начинаещ
*

Рейтинг: +2/-3
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Bulgaria Bulgaria

Публикации: 7
Теми: 1



Активност
0%


Ел. поща
« Отговор #70 -: Събота, 28 Февруари, 2015, 16:28:12 »
ОтговорОтговор

Колега,ти как мислиш с какво са пълни тези бутилки?

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Етикети:
Страници: 1 ... 3 4 [5]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

* Реклама
* Google Plus
* Реклама
driver-bg.eu
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!