• Welcome to Форум на българските шофьори.

От 1 февруари няма да има вече тикет транзит в Словакия! Само G0 BOX

Започната от VOLVO 480, Вторник, 25 Януари, 2011, 22:17:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

VOLVO 480

vladi

Жалко, машинката е жалка а за Кути–Райка не си струва.

vladi

admin

Доста е сложно с тея тъпи словашки машинки. Искат депозит за нея и депозит за преминаването.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

vladi

С 50 евро в кеш и задължително 50 евро с картата, за машинка която трябва да включваш в запалката...с австриѝската и чешката не е толкова тъпо!

admin

За чешката през януари ми взеха за зареждане за малко над 100 км 1500 крони, което е 60 евро. После се оказа, че това е минимума за зареждане и сега в машинката си има 40 непотребни евро.

МИНКО ИЛЧЕВ

Август тази година, минавах, посока към Унгария. Може с транзитен билет 16,10 евро за 80 км. Добра цена, предупредиха ме, да не се отклонявам, от магистралата. Не казаха, а и не огледах, билета, че има валидност 18 часа. Направих 24-ри часа почивка, на Братислава и я разгледах, заедно с най-големия син. Неделя вечер, след забраната 22.00 местно време, тръгнах на Границата, полицаи с бус, спираха всички. Ти "транзит", ли си, дай билета, хайде паркинг. Глобата е 700 евро, след един час молби, се съгласи на половината, за лично подпомагане. А инак, Братислава ми хареса.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

dinko_68

Преди 3 седмици минавах транзит през Словакия и вече нямаше транзит-тикет, казаха ми от Шела, че трябва да си взема машинка от ОМВ или Словнафт,беше 4 ч сутринта и газ кам Кути без тикет и без машинка, голям страх беше до там но имах късмет, че никой не ме спря.

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 27 Ноември, 2011, 21:24:17
        Август тази година, минавах, посока към Унгария. Може с транзитен билет 16,10 евро за 80 км. Добра цена, предупредиха ме, да не се отклонявам, от магистралата. Не казаха, а и не огледах, билета, че има валидност 18 часа. Направих 24-ри часа почивка, на Братислава и я разгледах, заедно с най-големия син. Неделя вечер, след забраната 22.00 местно време, тръгнах на Границата, полицаи с бус, спираха всички. Ти "транзит", ли си, дай билета, хайде паркинг. Глобата е 700 евро, след един час молби, се съгласи на половината, за лично подпомагане. А инак, Братислава ми хареса.

Напълно съм съгласен с теб за Братислава. И на мен много ми хареса. Опитах се да я сравня със София, но никак не ми се получи. Просто Братислава е един красив европейски град. За разлика от София.

Станимир

Цитат на: dinko_68 - Неделя, 27 Ноември, 2011, 21:37:55Преди 3 седмици минавах транзит през Словакия и вече нямаше транзит-тикет, казаха ми от Шела, че трябва да си взема машинка от ОМВ или Словнафт,беше 4 ч сутринта и газ кам Кути без тикет и без машинка, голям страх беше до там но имах късмет, че никой не ме спря.
Здравейте, във вторник си взех транзитна винетка от Шахи до Тръстена без проблем.

dinko_68

Цитат на: Станимир - Неделя, 27 Ноември, 2011, 22:16:11
Цитат на: dinko_68 - Неделя, 27 Ноември, 2011, 21:37:55Преди 3 седмици минавах транзит през Словакия и вече нямаше транзит-тикет, казаха ми от Шела, че трябва да си взема машинка от ОМВ или Словнафт,беше 4 ч сутринта и газ кам Кути без тикет и без машинка, голям страх беше до там но имах късмет, че никой не ме спря.
Здравейте, във вторник си взех транзитна винетка от Шахи до Тръстена без проблем.

Напълно е възможно да са ме излъгали за да си закупя "телевизора" им(машинката им), дълбоко в себе си се усъмних на момента но нищо не можех и да направя,затова и на риск я транзитирах до Кути.

Станимир

Не виждам проблем да ги продават до крайния срок при положение че са електронни.Поляците ги продаваха до последната седмица,а техните се лепяха.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: dinko_68 - Неделя, 27 Ноември, 2011, 22:39:43

Напълно е възможно да са ме излъгали за да си закупя "телевизора" им(машинката им), дълбоко в себе си се усъмних на момента но нищо не можех и да направя,затова и на риск я транзитирах до Кути.

Минава се с транзитен билет. Има някаква промяна от 1.03.12 някой пътища отпадат, само с машинка. Кути - Райка, няма проблем.
     Странно, при тази техника, колегата да мине "безплатно".

Цитат на: VOLVO 480 - Вторник, 25 Януари, 2011, 22:17:54
:)

Само това е останало, от публикацията, на автора на темата. И да не е съвсем вярно, после се изяснява. Добре, че вече не могат да се правят, такива "редакции".
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

МИНКО ИЛЧЕВ