• Welcome to Форум на българските шофьори.

Изпитвате ли носталгия за социализма ???

Започната от bruto, Събота, 28 Януари, 2012, 22:06:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

batalov80

Коректността е в основата на всичко.Независимо как е прието да се казва-капитализъм,социализъм,комунизъм.Всеки трябва да  има правото да живее където му е най-добре.По-принцип не обичам партиите,организациите,администрациите,регилиозните общности,които мажат и ни премятат с кеф.Вярно е,че привидно е било добре при социализма.И тогава се бягаше в Америка по различни начини,но има един лаф-Камъка си тежи на мястото.Имам познати,които след 10 години в Америка се прибраха тук.

batalov80

driver1

Изпадам в умиление и недоумение, когато за носталгията по социализЪма чета умозренията на персони, които по това време са били в детската градина и в най-добрия случай - в началните класове. Е, в този случай и аз сигурно  бих изпитвал носталгия, но не по социализЪма, а по безгрижните детски игри...

driver1

bojo

Цитат на: driver1 - Четвъртък, 08 Август, 2013, 22:18:16
   Изпадам в умиление и недоумение, когато за носталгията по социализЪма чета умозренията на персони, които по това време са били в детската градина и в най-добрия случай - в началните класове. Е, в този случай и аз сигурно  бих изпитвал носталгия, но не по социализЪма, а по безгрижните детски игри...
Не можах да спра да се смея пет минути.   :DХубаво си го написал,бих добавил,че някои хора не правят разлика  между носталгия по младежките години и носталгия по "социализъма" :-[
Божо

batalov80

Цитат на: bojo - Петък, 09 Август, 2013, 03:12:44
Не можах да спра да се смея пет минути.   :DХубаво си го написал,бих добавил,че някои хора не правят разлика  между носталгия по младежките години и носталгия по "социализъма" :-[

Ами,да направим сметка кой е бил в детската градина.1989 е годината с която се разделяме със социализма.Всеки може да си направи сметка дали е бил в детската градина или началните класове.Аз бях по това време на 24 години.Предполагам,че повечето съфорумци,които пишат в тая тема са живяли поне част от този период.А носталгията по младежките години е излишна,защото това е природен закон,че както сме били млади,така и ще умрем.Хората са единственното същество на земята,които знаят,че ще умрат.Но според мен никой строй,който си го измисляме ние ще ни помогне да живеем по-добре.Докато не се измени цялостно системата на живот.Но това е друга тема.Останете си със здраве.

нидялко

Цитат на: driver1 - Четвъртък, 08 Август, 2013, 22:18:16
Всеки има право на мнение, или се лъжа?? А ти на колко си бил? Или си от хората, за които само твоето мнение е меродавно...

batalov80

Цитат на: нидялко - Петък, 09 Август, 2013, 12:08:44
Всеки има право на мнение, или се лъжа?? А ти на колко си бил? Или си от хората, за които само твоето мнение е меродавно...

Май е от голямото добро утро.Ще пускам валяка да мачка някой от жълтите павета.

American

Цитат на: bo4a - Четвъртък, 08 Август, 2013, 18:08:22
Ти тука нямаш право на отговор. Защото не може всички да си вдигнем чукалата и да избягаме. И като ти чета мненията ми се струваш нещо надменен, че си нещо повече от нас, като си в америка гУем праЗ. Това е форум на БЪЛГАРСКИТЕ шофьори, а ти си американски шофьор.

Аз пък като ти чета поста имам чуството че че си един от партийните секретари навремето, и ти се налага да ми направиш личностна характеристика.

Автора на темата все-пак пита за мнение и аз си го дадох. И неразбирам защо ти (по стар партиен обичай) трябва да се занимаваш с хората, да ги обсъждаш и да решаваш кой какъв е и накъде да пътува.
smoking gun

sek.1

Айде по старите шофьори помните ли боновете за гориво и какви врътки се правеха с тях ? А червения държавен А 86 как се чистеше с бентонит или фосфорна киселина (ръждопреобразувател)  ;D

driver1

Цитат на: sek.1 - Петък, 09 Август, 2013, 19:16:38
Айде по старите шофьори помните ли боновете за гориво и какви врътки се правеха с тях ? А червения държавен А 86 как се чистеше с бентонит или фосфорна киселина (ръждопреобразувател)  ;D

Помним, помнииим! Помним и как за едно скапано Жигули се чакаше по 12-13 години, а другарите си внасяха Мазди без ред. И към всичко това трябва да имам носталгия?! Боже, какво малоумие!

admin

Цитат на: driver1 - Петък, 09 Август, 2013, 19:37:09

Помним, помнииим! Помним и как за едно скапано Жигули се чакаше по 12-13 години, а другарите си внасяха Мазди без ред. И към всичко това трябва да имам носталгия?! Боже, какво малоумие!

Исках да ти сложа още един +, но получих това -  Съжалявам, не можеш да промениш рейтинга преди да изчакаш 24 часа. Те и храна си внесоха за 1-ви май 1986-та, а ние си хапнахме пресни зеленчуци с радиация. Изроди нещастни!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

batalov80

Спомени,спомени..Кой знае докъде ще я докараме?Но гладно око-лошо гледа..И ще останат лоши спомени от първите стъпки към измислената ни демокрация.

sek.1

Цитат на: driver1 - Петък, 09 Август, 2013, 19:37:09

Те другарите в демокрацията много бързо се оправиха .  Те си я създадоха и я управляват вече 23 години .

Yordan

Мислех да не пиша нищо по темата ама не се стърпях. И двата строя си имат плюсове и минуси. Но като цяло преди се живееше като чели по-лесно отколкото сега обаче това важи за цял свят не само за България.
Има обаче едно нещо дето много ми липсва от онова време. Къщата никога не я заключвахме, дори нямаше ключ. А хората се събираха да си помагат. Не като сега да се пре........  
Като погледнеш трезво на някои неща и разбираш, че трябва да пийнеш...

sek.1

А каква взаимопомощ имаше на пътя . Това да не спреш на закъсал колега и да не му помогнеш нищо че не го познаваш беше немислимо . Спомням си лятото на 1991 жега като сега гръмнах две гуми на ремаркето точно преди изкачването на Ябланица . Докато вадех крика и тръбите спряха трима колеги сменихме гумите за броени минути . Давал съм на колеги вътрешни гуми ; филтри ; нафтови маркучи добре се живееше на пътя .

batalov80

Цитат на: sek.1 - Петък, 09 Август, 2013, 21:06:46
А каква взаимопомощ имаше на пътя . Това да не спреш на закъсал колега и да не му помогнеш нищо че не го познаваш беше немислимо . Спомням си лятото на 1991 жега като сега гръмнах две гуми на ремаркето точно преди изкачването на Ябланица . Докато вадех крика и тръбите спряха трима колеги сменихме гумите за броени минути . Давал съм на колеги вътрешни гуми ; филтри ; нафтови маркучи добре се живееше на пътя .

Да.така е.Вярно е,че имаше и простотии,но никога живота ни не може да бъде ОК на 100%.По-важното е да не сме говеда един към друг.Но като гледам как се джанкат управляващите-лошо.Все едно,че аз съм от ЦСКА,а другия от Левски.Каточе ли ще си вкараме отвън други и ще живеем с тях.Това е материала...

batalov80