• Welcome to Форум на българските шофьори.

Изпитвате ли носталгия за социализма ???

Започната от bruto, Събота, 28 Януари, 2012, 22:06:07

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

bruto

bruto

admin

Не особено. Но не мога да отрека, че имаше и хубави неща. Както е тръгнало обаче, социализма бавно се завръща и носталгията ти няма да е много дълга. Това, което се случва в момента в България не може да бъде наречено капитализъм.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Механик-водач

С риск за оплюващите ме -да ,изпитвам .
Вярно ,не карах Шевролет ,нито Хонда ,внимавах какво и къде говоря ,но....
Имаше сигурност ,не мислех как да оцелявам ,нито какво да работя ,даже напротив .
Всяко кебапче - куршум в сражението срещу световния империализъм!
Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Никога не спори с глупак. Хората може да не разберат кой е умният!

bruto

Това в България е някаква форма на извратен геноцид спрямо народа .

admin

А това например как ще го коментирате? Вероятно тези хора не са харесали особено много социализма. То всъщност нашето тогава не беше и точно социализъм. Винаги в България нещата не са били както е прието.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4512771

driver1

Алоо, с носталгията! Я помислете дали в онова хубаво, носталгично време щяхте да имате възможността да пишете, каквото пишете във нета, ако го имаше? Много е къса паметта на съвременниците на това време май-май...

bruto

Всяко нещо има цена......въпроса е дали си готов да я платиш . И преди ми беше добре и сега ми е добре , но ако трябва да избирам бих избрал "преди "....

!na

Онова, по което изпитваме носталгия не е социализма според мен, а отношенията между хората и по-спокойния, и по-сигурен живот. И те не са свързани със строй или тип икономика, а с нас самите. Предполагам, че ако същият въпрос бъде зададен на хората от държавите с "гнил капитализъм", отговорите ще са идентични.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

admin

Цитат на: !na - Събота, 28 Януари, 2012, 22:53:58
Онова, по което изпитваме носталгия не е социализма според мен, а отношенията между хората и по-спокойния, и по-сигурен живот. И те не са свързани със строй или тип икономика, а с нас самите. Предполагам, че ако същият въпрос бъде зададен на хората от държавите с "гнил капитализъм", отговорите ще са идентични.

Напълно си права. Например и Германия не е това, което беше преди 10 години. Явно транснационалните банкстери са пуснали пипалата си навсякъде. За тези, които не знаят какво е банкстер, идва от банкер и гангстер.

Бриги Магнито

Бацета да мъцнем я по Татово време си бех мноо арно,тате носи мама меси некво ако тва ми върнете ,че съм па така. ;) тъй че вижте там да дириме връзки и да се връща.
Манете ми и по два пъти на море одех ейййййййййй кви времена беа с 1лв изкупим лафката.

wolves

По всичко личи,че не сте разбрали какво значи ,,тоталитаризъм,,или ви е къса паметта.Някой от вас да е имал среща с ,милицията,или с хора от НСО на Тато?????

Бриги Магнито

Цитат на: woolves - Събота, 28 Януари, 2012, 23:39:04
По всичко личи,че не сте разбрали какво значи ,,тоталитаризъм,,или ви е къса паметта.Някой от вас да е имал среща с ,милицията,или с хора от НСО на Тато?????
Баце я немам честа ,ма кат гледам тва с ченгинстановците оди къде възраждане тъй че............

wolves

Баце радвам се,защото нема забравяне.И дано не се върне никога,а това с евтинията е глупост,от къде ли извадиха пари внуците на бившите членове на ЦК БКП,евтините кебапчета ги плащаме в стократен размер от 23год.да не изброявам всички неща на една самозабравила се прослойка.<<Кореком,,дипломатичвските магазини,или петъчната ТВ ако го помните.Червена могила Радомир,Завода за нестандартно оборудване Русе-разбирай все военни заводи,Милярди които все още мизерстваме.Темата няма край,а и само си припомнете за пенсиите на родителите си,понеже пенсионни фондове при ,,социализма,,просто яко дим изчезнаха

bruto

Цитат на: woolves - Събота, 28 Януари, 2012, 23:39:04
Паметта ми не е никак къса . И по тошово време са ме били и след това ....милиция/полиция навсякъде и по всяко време бият по един и същ начин . Проблема е че самите ние се променихме към лошо......

abator

Аз си имам една малко по-различна теория и тя е свързана с изкуството. Значи по определение изкуството отразява действителността. По онова време имаше доста хубави филми и вероятно помните някои заглавия. В общи линии основния акцент, на който залагаше киноиндустрията по онова време бяха човешките взаимоотношения. В днешно време гледаме филми, които нямат никакъв смисъл. Сега всичко е компютърна анимация и ефекти, но трудно се намира добре разказана история. Гледайки такъв съвременен филм, имам чувството, че си губя времето. И понеже основната част от филмите са такива, и сещайки се за определението за изкуство, започвам да се питам дали не живеем в едно изгубено време. Филмите нямат смисъл, песните нямат смисъл, може би и живота ни няма смисъл. Всъщност, това което промени киноизкуството бе "Междузвездни войни".  Толкова ефекти до тогава не бяхме виждали. Ефектите пък от своя страна бяха възможни, благодарение на компютрите. Излиза,че с развитието на технологиите, ние губим човещината си и разбирането си за добро и зло. Голяма част от хората са тръгнали да преследват единствено парите, а любовта и щастието някак си остават на заден план.

abator