• Welcome to Форум на българските шофьори.

Изпитвате ли носталгия за социализма ???

Започната от bruto, Събота, 28 Януари, 2012, 22:06:07

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Тц не се навивам да вземем бесната чалгия ,,Синя пражка,, тва е песен изпълнена със смисъл .

Бриги Магнито

vasil

и аз изпитвам носталгия по онова време и апк-то

vasil

!na

abator, изкуството е съвсем точно отражение на времето, в което живеем.
В днешно време то е просто стока, като всички останали.
Имам чувството, че колкото по-безплътно става всичко в живота, благодарение на новите технологии и интернет например, толкова по-материални ставаме ние хората.
Другият фактор е несигурността, в чиято сянка живота се превръща в съществуване. Страхът от неизвестността и незнанието какво ще ни донесе утрешния ден запълват мислите ни почти изцяло. И тогава на дневен ред идва трупането-покупката на фалшиво спокойствие, което изхабява психиката и ни превръща в дребни, злобни, егиостични човечета. Нещо като Ам-Гъл от "Властелинът на пръстените"...като говорим за изкуство  ;)
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

georgi87

В Германия по-точно провинцийте от бившата ГДР също има много голяма носталгия там му казват ostalgie-носталгия по изтока.Правят си събори с Вартбурзи и Трабанти носят тениски с лозунги и знамето на ГДР.

Lorinser

Интернета пък какво общо има , че го намесвате.Това си е чисто и просто технологичен прогрес.Даден строй се харесва на хора, които са живяли добре по времето му.От друга страна човешкото съзнание е устроено така да помни предимно позитивните неща от миналото.Преминаването от един строй към друг отнема точно толкова време, колкото е съществувал предходният.И да плачем и да се жалваме това е тотално преструктуриране на всяка една форма в държавата, и както обичаше да казва дядо ми по-добре да си купиш нова къща, отколкото да купиш стара да я събориш и градиш наново.Относно носталгията, както казах и по-горе, човек помни хубавите моменти, това ни е генетически заложено.В време на преход, съчетан с световна икономическа криза много хора изпитват носталгия по миналото.

Roshko

Аз изпитвам носталгия по спокойствието, чистотата, къщите в квартала, кестените на пролет,
черешите и ягодите по дворовете на хората, забавленията за онова време, обноските ако щеш...  ::)
Инак предимно мързеливите и крадливите са се чувствали по-добре материално преди...

rider777

Определено се живееше мнооооого по-спокойно тогава,,,, а и парите, които се взимаха даже оставаха,,,, сега има всичко в магазина, но какво можеш да си купиш с една средна заплата,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

камионджията

Баща ми е казвал че преди се е чакало с месеци дори и години за да си купиш кола мерака му беше да си купи Полски Фиат сега е на 22 години седи у гаража на село само му трябва една скоростна кутия и е готов, а да си дойдем на думата за социализма преди е имало пари за всичко но трудно не е купувало а сега нямаш пари а пък лесно се купува.
Най-силно поробен е този, който се мисли за свободен!

rider777

Ква е далаверата, че сега има всичко като само 1-2% от населението могат да си го позволят ???
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

lefterow

Какво да споделя?Живях в това време.На народ и жена никога не можеш да угодиш.Беше направено много от нашите родители.Имало е много добри моменти,но не може да не призная,че е имало и лоши моменти за хората.Но никоя власт не е посягала така на хляба на хората,както през последните 20 години.Тук някои съфорумци споделиха,че ще си търсят друга родина.Прави са.Дано си изградим по-добър живот,а не да чакаме друг да свърши това.

petar1991

Било е просто невероятно при соца..Аз винаги съм си гласувал за БСП.Вие дето сте на по 30-45г.(директно) сте виновни за сегашното положение.Посочвам фаталните години - 1989г. ПЪРВА КРИТИЧНА ГРЕШКА.1997 Първото обиране на Българското богатство и естествено 2003 г.. Също огромна грешка допусната от Българския народ..идването на бивш монарх на власт с най-голямата квото за неговата пратия регистрирана на парламентарни избори до ден днешен довело до второто голямо обиране на българското богатство.Вуйчо ми разправял хиляди пъти как от 97 натам всички политици на ОДС почнаха да си строят палатите горе към Бояна,Горна Баня,Драгалевци..страхотно съвпадение..че то и аз си спомням камионите нагоре надолу нагоре надолу по улиците на Драгалевци..ПАЛАТИ И ЗАМАЦИ ПОСТРОЙХА невероятни за сметка на индустрии и фабрики продадени за стотинки..).Че и не само политициа и шефове на издания, журналисти..че нали те са оръдието на пропагандата насочена срещу БСП..

Втора част - що възпитахте така децата си да не учат в училище а само за еб&не и пи%не да мислят? ;D Сега още 25 години няма да можеме да се оправиме,докато не се изредат всекви подобия на Костовци,Бойковци и Симеоновци..Аз винаги съм гласувал за БСП !Ако бяхте направили така от едно време щяхме да сме ОК..КИТАЙ БАТЕ ВИЖТЕ КИТАЙ !! Щехме да сме поне 10-12 милиона население и при тоя технологичен напредак всичкита китайска стока която се продаа сега за ТРИЛИОНИ в ЕВРОПА щехме ние да сме производителя заместител за тая Китайска стока.ЩЕХМЕ ДА СМЕ НЕЩО КАТО ТАЙВАНСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ЧУДО,само че Балканското чудо  ;D Аз винаги съм уважавал хората над 50-60 години в тая страна щото те са прави и знаят за кой да гласуват щото са видели от ония времена и от тия времена..и старците са прави да съветват младежта да напуска България щото знае че младежта неможе да си избере ВОДАЧ а не на 4 години нов клоун!

American

Цитат на: wolves - Събота, 28 Януари, 2012, 23:51:23
от къде ли извадиха пари внуците на бившите членове на ЦК БКП

Еми той bruto май нещо пропуска да сподели  ;D

------------

Аз не НЕ НЕ НЕ и неНЕ

как щях да доведа иначе цялото си семейство в Америка ?
Ето днес и утре съм на ниагара и се наслаждавам на водопада от 42рия етаж на хотел Embassy.
Как да искам бай-тошо да ни разправя вицове по тв-то ?  ;D ха ха ха смешки
smoking gun

bo4a

Цитат на: American - Четвъртък, 08 Август, 2013, 02:30:28
Еми той bruto май нещо пропуска да сподели  ;D

------------

Аз не НЕ НЕ НЕ и неНЕ

как щях да доведа иначе цялото си семейство в Америка ?
Ето днес и утре съм на ниагара и се наслаждавам на водопада от 42рия етаж на хотел Embassy.
Как да искам бай-тошо да ни разправя вицове по тв-то ?  ;D ха ха ха смешки

Ти тука нямаш право на отговор. Защото не може всички да си вдигнем чукалата и да избягаме. И като ти чета мненията ми се струваш нещо надменен, че си нещо повече от нас, като си в америка гУем праЗ. Това е форум на БЪЛГАРСКИТЕ шофьори, а ти си американски шофьор.

нидялко

Цитат на: bo4a - Четвъртък, 08 Август, 2013, 18:08:22
Ти тука нямаш право на отговор. Защото не може всички да си вдигнем чукалата и да избягаме. И като ти чета мненията ми се струваш нещо надменен, че си нещо повече от нас, като си в америка гУем праЗ. Това е форум на БЪЛГАРСКИТЕ шофьори, а ти си американски шофьор.
Имаш + от мен.

нидялко