• Welcome to Форум на българските шофьори.

Изпитвате ли носталгия за социализма ???

Започната от bruto, Събота, 28 Януари, 2012, 22:06:07

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

sek.1

А как ни посрещаха само новобранците шофьори  ;D През 1990 година  с много връзки постъпвам в първи клон . Дават ми номера на камиона Шкода Мадара и аз хуквам да го търся. Естествено никъде не го намирам . Отивам аз при началника на сервиза викам му човек къде е тоя номер камион ? Оня ми се хили и вика кабината е в долния край на двора рамата с мостовете в горния а двигателя е разглобен и пръснат из сервиза . Цистерната ще ти дойде след около две седмици че течеше и я пратихме да я заваряват . От утре с работни дрехи да ти сглобим камион  ;D И така след около месец се оказваш с почти собственоръчно сглобен камион . Преди да си тръгнал на път го познаваш като двете си ръце каквото и да стане на пътя не може да те изненада и завари неподготвен .

sek.1

American

smoking gun

American

smoking gun

bruto

Бях си 45 дни отпуска в България ( аз всяка година си ходя за по около 2 месееца обикновенно) , и ми е мъчно какво става там .Беднотията,омразата, зависта и простотията са се превърнали в начин на живот .Най-лошото на  капитализма е ,че превърна хората в скотове .......ебаси до къде се докарахме .Та седим си с брат ми една вечер и си пиеме ракийката и си говорим за миналото и настоящето ,и достигнахме до следният извод , че като чели някога сме били по-щастливи когато нямахме чак толкова пари и живеехме в малката ни стара къща . Наистина след като дойде така наречената демокрация вдигнахме четири етажна сграда със заведение и още доста търговски площи , жилищата ни са обзаведени от-до ......ок и какво от това .Някога хората бяха добри ,построихме вила на три етажа с помоща на всички близки и роднини ,всяка седмица се лееха плочи ,другата се зидаше и всеки помагаше от съце . .....ДОБРИ БЯХМЕ , СЕГА СМЕ ЛОШИ е това е разликата ,защото материалното е преходно и който не го е разбрал горко на него и на поколенето след него . И не бива да се сърдим и да обвиняваме когото и да е било ние сме си  виновни ,защото всеки сам по себеси може да е НЯКОЙ ,но като нация и народ сме НИКОЙ .

lefterow

Цитат на: bruto - Неделя, 11 Август, 2013, 22:15:07
Бях си 45 дни отпуска в България ( аз всяка година си ходя за по около 2 месееца обикновенно) , и ми е мъчно какво става там .Беднотията,омразата, зависта и простотията са се превърнали в начин на живот .Най-лошото на  капитализма е ,че превърна хората в скотове .......ебаси до къде се докарахме .Та седим си с брат ми една вечер и си пиеме ракийката и си говорим за миналото и настоящето ,и достигнахме до следният извод , че като чели някога сме били по-щастливи когато нямахме чак толкова пари и живеехме в малката ни стара къща . Наистина след като дойде така наречената демокрация вдигнахме четири етажна сграда със заведение и още доста търговски площи , жилищата ни са обзаведени от-до ......ок и какво от това .Някога хората бяха добри ,построихме вила на три етажа с помоща на всички близки и роднини ,всяка седмица се лееха плочи ,другата се зидаше и всеки помагаше от съце . .....ДОБРИ БЯХМЕ , СЕГА СМЕ ЛОШИ е това е разликата ,защото материалното е преходно и който не го е разбрал горко на него и на поколенето след него . И не бива да се сърдим и да обвиняваме когото и да е било ние сме си  виновни ,защото всеки сам по себеси може да е НЯКОЙ ,но като нация и народ сме НИКОЙ .

Добро мнение.Имаш от мен +.Не винаги парите правят всичко.Вярно-ние сме ги създали и може би сега това ни отдалечава един от друг.Положението,в което се намирам е подобно на Вашето.Пари има,човещина-няма.

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

lefterow

Цитат на: admin - Неделя, 11 Август, 2013, 23:17:21
Каква носталгия по социализма може да има човек, прочитайки това интервю - http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/08/10/edna-izpoved-ot-lagera-na-smyrtta-krai-lovech-avtor-ivan-but.1138214 ?

Съгласен съм и с това мнение.Може да се провери,колко хора са били тормозени по времето на бай тошо и колко в момента са на подобен хал.Май не са малко-почти половината ни държава.И сметката ще е ясна.Аз винаги съм се оправял,защото никога не вярвам в политиците.Историята помни как армията ни извоюва победи,а политиците ги предадоха.Та затуй моите предишни мнения по тези въпроси са неудволетворителни към хората,които са били предатели на собственния си народ.

sek.1

Историята не е еднозначна. Всеки обществено - политически строй си има и хубави и лоши страни .

rolly_s

Истината е че туморът се чисти до здраво.Ако 89-та година бяха изчистили всичката мърша-сега положението щеше да е коренно различно
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

Roshko

Цитат на: rolly_s - Понеделник, 12 Август, 2013, 21:07:04
Истината е че туморът се чисти до здраво.Ако 89-та година бяха изчистили всичката мърша-сега положението щеше да е коренно различно

Кой кого да изчисти? За самоубийства ли намекваш? Не съм чул рак да се самолекува...  :D ;D :D

admin

Цитат на: rolly_s - Понеделник, 12 Август, 2013, 21:07:04

По всяка вероятност визираш съдбата на Николае Чаушеску. :)

sek.1

Като гледам мамалигарите са цъфнали и вързали от всякъде .

drago_pavlov

Цитат на: sek.1 - Вторник, 13 Август, 2013, 06:15:24
Като гледам мамалигарите са цъфнали и вързали от всякъде .
Със сигурност са много по-добре от нас!

П.П.: Напълно споделям мнението на rolly_s, но както каза Рошко няма как да се самоубият - тихата революция не е революция; трябва много кръв и много жертви...

admin

Цитат на: drago_pavlov - Вторник, 13 Август, 2013, 08:52:18
Със сигурност са много по-добре от нас!

П.П.: Напълно споделям мнението на rolly_s, но както каза Рошко няма как да се самоубият - тихата революция не е революция; трябва много кръв и много жертви...

Според мен революцията трябва да се състои първо във всеки един от нас. Несгодите в държавата ни не са породени от липсата на социализъм. Напротив, социализмът успя да увреди много хора и да ги лиши от нормални човешки ценности. И много моля, когато пишете за "задружния живот" по онова време да си припомните колко тайни доносници имаше Държавна сигурност. Вечер яде и пие с теб, а на другия ден ти забива нож в гърба.

drago_pavlov

Цитат на: admin - Вторник, 13 Август, 2013, 09:10:55
Според мен революцията трябва да се състои първо във всеки един от нас. Несгодите в държавата ни не са породени от липсата на социализъм. Напротив, социализмът успя да увреди много хора и да ги лиши от нормални човешки ценности. И много моля, когато пишете за "задружния живот" по онова време да си припомните колко тайни доносници имаше Държавна сигурност. Вечер яде и пие с теб, а на другия ден ти забива нож в гърба.
Или си ме цитирал погрешка, или не си разбрал какво съм казал, или аз не съм разбрал какво са казали rolly_s и Рошко...

Мнооого съм далеч от мисълта, че липсата на социализъм е причина за несгодите в България... Точно обратното - 20-те и 30-те години са най-силните в развитието на страната, но после идват шибаните комунисти и "таковат" майката на всичко... Сигурно още 100 години ще ни нужни за да "изрежем" тоя тумор наречен комунизъм, социализъм, тъпизъм и каквото още се сетиш...

А относно мненията на rolly_s и Рошко аз разбрах, че имат предвид нуждата от обесени или разстреляни комунисти, за да си отиде качествено режима. Обаче на практика комунистите свалиха комунистите и затова заговорихме за самоубийства и тиха революция.

admin

Принципно нямам нищо против капитализма. Богатите хора движат света напред. Един беден човек с лев и двадесет в джоба може да има идеи и мечти, но те ще си останат именно такива. Богатите хора създават блага и средства за производство. От друга страна обаче в капиталистическия начин на живот имаме на места, в частност България един изкривен и дивашки капитализъм. Всички сме свидетели на капиталистическата криза, която е обхванала Западния свят. А кризата е породена от алчността на банкерите, укриването на данъци и чудовищната корупция.

admin