• Welcome to Форум на българските шофьори.

Изпитвате ли носталгия за социализма ???

Започната от bruto, Събота, 28 Януари, 2012, 22:06:07

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ИванТ

По света има много нещастие и тъга, но не защото не могат да бъдат нахранени бедните хора, а защото не могат да бъдат нахранени богатите хора.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

lefterow

Цитат на: ИванТ - Вторник, 13 Август, 2013, 21:28:54
По света има много нещастие и тъга, но не защото не могат да бъдат нахранени бедните хора, а защото не могат да бъдат нахранени богатите хора.

А кой създава това?Самият строй ли?Именно алчността на хората.Животните,като са нахранени-не закачат никого,а тези,които си мислят,че са вечни искат да имат повече.Работих с една жена,която не си знаеше парите и имотите,но живееше като скот.Имаше си само 14 котки.Нищо друго.Отиде си от този свят без да вземе нищо със себе си.Може би това притеснява "ненахранените" богати хора.Създаваме си само илюзорни неща капитализъм, социализъм,демокрация,а всъщност губим човешкото в нас.Няма смисъл от носталгия по социализма.Връзваме се за групи от хора,обещаващи светло бъдеще,които никога не мислят за другия и са артисти от класа само те да са над теб.Нещо подобно е с религията.Вярата няма нищо общо с религията,Промиване мозъците на слабохарактерни личности.

lefterow

Димитър Бомбаджиев

Роба кога са му дарили свободата, той я неискал. Защо му е - като не знае какво да я прави. Така е и с България - защо и е Демокрация! Друго си е да не работиш и да ходиш по почивки - море, планина. Комунизма научи българина да не работи, да се прави на тарикат...до 44-та година България е била доста спретната държава, с трудови навици, с ценностна система, но...идва червения ботуш и всичко отива по дяволите. Носталгията ми е по пропилените години, а не по соца. Никога, ама никога това което беше не трябва се повтаря - това е античовешко, антилогично...Социализма това е строй на мързеливите, не предприемчивити, консервативните, строй на промитите мозъци - това е времето на тъпънарите! Вярно, че това де е България в момента, не е това де трябва да е...но ние още не сме премахнали миналото. Поколения трябва се сменят да се изчисти мозъка. Чета и не вярвам, колко промити мозъци има...жалка картинка. Наистина си заслужаваме Гея, Бея и Злодея - явно на нашите гео координати Свободата идва на ниска предавка и от време на време - на задна.
''Без болка няма любов''-казал заека и скочил върху таралежа!

batalov80

Цитат на: Димитър Бомбаджиев - Понеделник, 19 Август, 2013, 06:09:01
Роба кога са му дарили свободата, той я неискал. Защо му е - като не знае какво да я прави. Така е и с България - защо и е Демокрация! Друго си е да не работиш и да ходиш по почивки - море, планина. Комунизма научи българина да не работи, да се прави на тарикат...до 44-та година България е била доста спретната държава, с трудови навици, с ценностна система, но...идва червения ботуш и всичко отива по дяволите. Носталгията ми е по пропилените години, а не по соца. Никога, ама никога това което беше не трябва се повтаря - това е античовешко, антилогично...Социализма това е строй на мързеливите, не предприемчивити, консервативните, строй на промитите мозъци - това е времето на тъпънарите! Вярно, че това де е България в момента, не е това де трябва да е...но ние още не сме премахнали миналото. Поколения трябва се сменят да се изчисти мозъка. Чета и не вярвам, колко промити мозъци има...жалка картинка. Наистина си заслужаваме Гея, Бея и Злодея - явно на нашите гео координати Свободата идва на ниска предавка и от време на време - на задна.

Ние ще си бъдем винаги роби,защото сме една шепа народ.А сега не ни ли управляваха тъпънари?Това се отнася особено за досадника боко и плевела.Какво ми дреме,какво ще стане след няколко поколения.А ти бе продукт на социализма.Кой знае какъв пост си заемал тогава,а сега плюеш.За такива като теб и валяка е малко.Я ходи да снимаш новите серии- На всеки километър магистрала.

kratun4o

drago_pavlov

Цитат на: batalov80 - Понеделник, 19 Август, 2013, 08:41:49Ние ще си бъдем винаги роби,защото сме една шепа народ.А сега не ни ли управляваха тъпънари?Това се отнася особено за досадника боко и плевела.Какво ми дреме,какво ще стане след няколко поколения.А ти бе продукт на социализма.Кой знае какъв пост си заемал тогава,а сега плюеш.За такива като теб и валяка е малко.Я ходи да снимаш новите серии- На всеки километър магистрала.
Рядко се срещат толкова мисловно ограничени хора, честно! Какви роби, каква шепа народ бълнуваш? Швейцарците да не са 1 милиард народ??? Или те са "друга работа"...
И сега ни управляват тъпанари, които обаче са плод на социалистическата измет! Ама ти няма как да го проумееш това - с валяка не става...
"Какво ми дреме,какво ще стане след няколко поколения" - а това показва, че ти си същия като тези дето ни управляват, само че не си имал честта дядо ти да е бил партиен секретар и затова си на валяка, вместо в парламента...

batalov80

Цитат на: drago_pavlov - Понеделник, 19 Август, 2013, 16:45:33
Рядко се срещат толкова мисловно ограничени хора, честно! Какви роби, каква шепа народ бълнуваш? Швейцарците да не са 1 милиард народ??? Или те са "друга работа"...
И сега ни управляват тъпанари, които обаче са плод на социалистическата измет! Ама ти няма как да го проумееш това - с валяка не става...
"Какво ми дреме,какво ще стане след няколко поколения" - а това показва, че ти си същия като тези дето ни управляват, само че не си имал честта дядо ти да е бил партиен секретар и затова си на валяка, вместо в парламента...

Тъпанаря си е винаги тъпънар.Проблема е когато се обединят група тъпънари-въшкави с пари и се правят на богове.А на колегата бих му казал,че в момента живея и бих желал да живея сносно,а не някакви мутрички да ми се правят на разбирачи.За мен единственно сравнение е дали ти е пълна къщата и комина да пуши.Като гледам има села с 20 души и по-малко.Егати миграцията.Идва момента,че народа все повече ще обеднява от некадърно управление на средствата.Да,наистина не съм имал честта дядо ми да е бил партиен секретар.Но според мен положителното тогава е повече,отколкото сега.

drago_pavlov

Цитат на: batalov80 - Понеделник, 19 Август, 2013, 19:55:35
Тъпанаря си е винаги тъпънар.Проблема е когато се обединят група тъпънари-въшкави с пари и се правят на богове.А на колегата бих му казал,че в момента живея и бих желал да живея сносно,а не някакви мутрички да ми се правят на разбирачи.За мен единственно сравнение е дали ти е пълна къщата и комина да пуши.Като гледам има села с 20 души и по-малко.Егати миграцията.Идва момента,че народа все повече ще обеднява от некадърно управление на средствата.Да,наистина не съм имал честта дядо ми да е бил партиен секретар.Но според мен положителното тогава е повече,отколкото сега.
Първото ти изречение важи с пълна сила за твоята особа  ;)

"дали ти е пълна къщата и комина да пуши" - я кажи с какво ти беше пълна къщата през комунизма???
Или аз да ти кажа - крадена нафта/бензин, картофи и домати от село, сирене и хляб от нармаг... И май толкова...
Я ми кажи ти в кой комшия ходеше да гледаш телевизия? Един телевизор (черно-бял) в махалата си беше голяма далавера нали... И два часа излъчване на ден...
Колко време чака за ладата/жигулата? Само 6-7 години, нали?
Колко често ядеше банани и портокали? Веднъж годишно и се редеше по 3 пъти на опашка, че не дават повече от кило на човек, нали? Или както каза един виден форумен пъпеш - имаше си банани, ама български... Пъпеши колкото искаш...

"Егати миграцията" - да, егати Емиграцията (ние не сме африкански биволи, че да мигрираме), която е породена от шибания соц строй!!! Защо беше построена Берлинската стена? Западногерманците да не избягат в източна Германия? Смях голям, нали... По границите защо имаше ток? Да не дойдат тука французите и англичаните да ни ползват соц благата ли???

"народа все повече ще обеднява от некадърно управление на средствата" - кой ги управлява тези средства??? Недъгавата, некадърна соц измет, която е на власт през последните 70 години!!!

"Но според мен положителното тогава е повече,отколкото сега" - положителното е било повече за някои хора. И за да ти стане ясно (въпреки че се съмнявам) ще ти кажа кои са били тези хора.
Тогава са били добре единствено неграмотните и некадърните!!! Да, точно те! Тези дето нямат повече от 2 мозъчни клетки и са лесно манипулирани да следват вожда!
Всичко живо дето е имало малко мозък или е избягало на запад, или е пратено в Белене, Ловеч и т.н.
И за да ти стане ясно ще ти дам няколко примера: дападжии, трактористи, комбайнери, овчари, кравари и т.н. Тези хора са били добре, за сметка на много други...
Да тези хора са били добре, защото един кадърен изкарва заплатите на още 5 некадърни... Всички са взимали заплати, всички са ходели на почивка, всички са купували панелка - независимо дали работиш или не, независимо дали можеш да си напишеш името или не...
Ето тези хора не могат да оцелеят при капитализма, просто защото той не търпи такива утрепки... И вместо да се вземат в ръце и да си помогнат сами, те реват за социализма...

batalov80

Да,да и да.Да,тъпънар съм.Благодаря за класификацията.А возил ли си се на двуколката ми.И теб ще те кача на джиткалото и ще те пратя при плевела да го поръсиш с малко химикали.Така е drago.

Нищо лично.Ще гледам да спазвам правилата.

Успех в сферата на виртуалния живот.

drago_pavlov

Цитат на: batalov80 - Вторник, 20 Август, 2013, 12:44:13
Да,да и да.Да,тъпънар съм.Благодаря за класификацията.А возил ли си се на двуколката ми.И теб ще те кача на джиткалото и ще те пратя при плевела да го поръсиш с малко химикали.Така е drago.
Аплодисменти другарю  ;D
Когато човек няма никакви аргументи, с които да защити тезата си, започва с лични нападки, обиди или линкове към източници като биволЪ и афера.бг...

batalov80

Цитат на: drago_pavlov - Вторник, 20 Август, 2013, 13:00:34
Аплодисменти другарю  ;D
Когато човек няма никакви аргументи, с които да защити тезата си, започва с лични нападки, обиди или линкове към източници като биволЪ и афера.бг...

Такъв е живота бате.Джунгла.Кой повечето натовари е по-добре,но не се знае докога.Имах един комшия-ДЕМОКРАТ,но яко влачеше,ама гушна букета.Има колеги,които колкото могат да отвлекат-кяр да е.Но при социализма,нямаше мърдане.Сега групата на "задоволените" по тоя начин е по-голяма.И затуй не стига.Маймуните се събраха на клона повече отколкото е необходимо и той се счупи.То и дървото е изгнило вече,щото сме големи умници.Едно време братчедите насила ги караха да работят,а сега -помощи,водата им плащаме.Научиха се да крадат повече,отколкото българите.Я ми кажи предишните където уж ни управляваха откъде са "изработили" милярдите си.

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

bruto

Колеги не е нужно да се разправяме по форумите....глупаво е , та те (политиците ) точно това искаха да ни разделят на червени и черни,на бедни и богати,на емигранти и патриоти........и какви ли още не .Разделяй и владей , много е просто нали ,май забравихме какво пише на народното събрание "Съединението право силата" .Най-невероятното в цялата тази история е как успяха  да ни накарат сами да си сложим въжето на гушата ,а и даже и с крак на си бутнем столчете на което се крепехме.......а какво  ще кажете.Разбира се не е нужно всички  да се съгласяват , но фактите  са красноречиви:
1.полетата ни бяха пълни с плодове и зеленчуци(и то не бяха ГМО)......спомням си ,че ритахме даже мач с дините
2.по балканите и ливадите можехме да видим крави и овце
3.ел. енергията беше евтина .....та тя и сега е на същата цена ,но ни я продават скъпо
4.киселото ни мляко беше перфектно,но в един прекрасен момент се оказа лошо и "Сердика" набързо беше купена от "Данон" и сега си хапваме пародия на кисело мляко
5.бирата в България беше без консерванти , е и тя се оказа лоша та и този сектор от стопанството го продадохме на чужденци
6.скараха ни с Русия(каквито и да са,каквато и да е била политиката)
- те са ни комшии, а комшиите трява да се уважаваме
-те са православни, а православните трябва да се уважаваме
-те бяха най-големият ни пазар ,а клиентите трябва се уважават(дори само в името на бизнеса )
-те ни обичат,а в това трябва да сме сигурни,защото в последните 20 години където съм срещнал руснак по света винаги ми е помогнал и ме е посрещнал дружелюбно
Има и още други неща ,но бързам , че имам  работа .За финал искам само да кажа ,че успяха да ни вревърнат в това в което искаха ......РОБИ и КОНСУМАТОРИ на техните продукти.
Преди 2 дни до мене в Калифорния беше спрял един 65 годишен колега поляк и ми каза :преди години ,мойто момче ходех за работа ,а сега тичам за работа .Преди бях щастлив,спокоен и сигурен за бъдещето ми......а сега мани-мани.Преди мислехме ,че Папата (поляка) е добър и искрен ,а се оказа , че и той бил агент и работил против системата и дъжавата ни.86 година ме изпатиха от завода в който работих на почивка в Балчик , а сега със зор си взимам по 3 седмици неплатен отпуск .
Цялата система е опорочена ,погледнете даже изкустото ,защото то е огледалният образ на  времето в което живеем.Хората сме създадени да обичаме и да бъдем обичани,а вещите да ни служат.......а капитализма промени точно това,защото сега обичаме вещите повече от хората.
Много съжалям ако съм в загубил времето.Успех.

batalov80

Цитат на: bruto - Сряда, 25 Септември, 2013, 20:17:59
Колеги не е нужно да се разправяме по форумите....глупаво е , та те (политиците ) точно това искаха да ни разделят на червени и черни,на бедни и богати,на емигранти и патриоти........и какви ли още не .Разделяй и владей , много е просто нали ,май забравихме какво пише на народното събрание "Съединението право силата" .Най-невероятното в цялата тази история е как успяха  да ни накарат сами да си сложим въжето на гушата ,а и даже и с крак на си бутнем столчете на което се крепехме.......а какво  ще кажете.Разбира се не е нужно всички  да се съгласяват , но фактите  са красноречиви:
1.полетата ни бяха пълни с плодове и зеленчуци(и то не бяха ГМО)......спомням си ,че ритахме даже мач с дините
2.по балканите и ливадите можехме да видим крави и овце
3.ел. енергията беше евтина .....та тя и сега е на същата цена ,но ни я продават скъпо
4.киселото ни мляко беше перфектно,но в един прекрасен момент се оказа лошо и "Сердика" набързо беше купена от "Данон" и сега си хапваме пародия на кисело мляко
5.бирата в България беше без консерванти , е и тя се оказа лоша та и този сектор от стопанството го продадохме на чужденци
6.скараха ни с Русия(каквито и да са,каквато и да е била политиката)
- те са ни комшии, а комшиите трява да се уважаваме
-те са православни, а православните трябва да се уважаваме
-те бяха най-големият ни пазар ,а клиентите трябва се уважават(дори само в името на бизнеса )
-те ни обичат,а в това трябва да сме сигурни,защото в последните 20 години където съм срещнал руснак по света винаги ми е помогнал и ме е посрещнал дружелюбно
Има и още други неща ,но бързам , че имам  работа .За финал искам само да кажа ,че успяха да ни вревърнат в това в което искаха ......РОБИ и КОНСУМАТОРИ на техните продукти.
Преди 2 дни до мене в Калифорния беше спрял един 65 годишен колега поляк и ми каза :преди години ,мойто момче ходех за работа ,а сега тичам за работа .Преди бях щастлив,спокоен и сигурен за бъдещето ми......а сега мани-мани.Преди мислехме ,че Папата (поляка) е добър и искрен ,а се оказа , че и той бил агент и работил против системата и дъжавата ни.86 година ме изпатиха от завода в който работих на почивка в Балчик , а сега със зор си взимам по 3 седмици неплатен отпуск .
Цялата система е опорочена ,погледнете даже изкустото ,защото то е огледалният образ на  времето в което живеем.Хората сме създадени да обичаме и да бъдем обичани,а вещите да ни служат.......а капитализма промени точно това,защото сега обичаме вещите повече от хората.
Много съжалям ако съм в загубил времето.Успех.

Да,така е.Интересно мнение.

batalov80