• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разкодирване ?

Започната от Trucker_Boy, Понеделник, 30 Януари, 2012, 00:24:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Trucker_Boy

Здравейте, дали има възможност да се разкодира USB модем за интернет (от тези на VIVACOM ) ?
Питам ви защото чух от колеги, че било възможно.
От тези линкове се получавала работата и се инсталирали неща :

http://www.dc-unlocker.com/downloads/get/v5fqUKsg

http://www.dc-unlocker.com/supported_models_1/huawei_1
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

admin

С каква карта искаш да го ползваш?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

VOLVO 480

Цитат на: admin - Понеделник, 30 Януари, 2012, 08:26:26

Админ аз накарах Тракерчето да пусне тази темичка ама и той имал такъв модем само че неговия бил Алкател а моя е Хаувей гледах един списък и видях,че може да се разкодира обаче не знам как става за жалост :( !Та ако знае някой как се разкодира тва чуду ще сме му благодарни!Моето модемче беше на глобул купих си и от Германия пак заради интернета ама ако взема да купувам от всяка държава модем аз ще фалирам!Та искам да разкодирам туй чудо и където и да ида само една сим карта да си купувам!Дано помогне някой колега виждам тук че се намират и компютърни гении!

admin

Цитат на: VOLVO 480 - Понеделник, 30 Януари, 2012, 19:02:37

Админ аз накарах Тракерчето да пусне тази темичка ама и той имал такъв модем само че неговия бил Алкател а моя е Хаувей гледах един списък и видях,че може да се разкодира обаче не знам как става за жалост :( !Та ако знае някой как се разкодира тва чуду ще сме му благодарни!Моето модемче беше на глобул купих си и от Германия пак заради интернета ама ако взема да купувам от всяка държава модем аз ще фалирам!Та искам да разкодирам туй чудо и където и да ида само една сим карта да си купувам!Дано помогне някой колега виждам тук че се намират и компютърни гении!

От Германия какъв модем си купил? На Alditalk не са кодирани. Пробвал ли си го въобще с друга карта дали ще работи?

МИНКО ИЛЧЕВ

Кажете, че става на въпрос за стикчето на мобилния интернет. От одеве се чудя, какво разкодирване ще се прави на модема за ADSL.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

abator

И модемите за ADSL-а се лекуват. За стикчетата за безжичен Интернет не съм пробвал още, но сигурно има начин.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: abator - Понеделник, 30 Януари, 2012, 21:17:21
И модемите за ADSL-а се лекуват. За стикчетата за безжичен Интернет не съм пробвал още, но сигурно има начин.

Бъдете по ясни, освен Виваком, в България, не знам някой да доставя интенет по кабел за телефон, ADSL. Ще се ползва, рутера ли на този модем? Нали разкодиране е да ползваш друг, оператор, доставчик и т.н.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Понеделник, 30 Януари, 2012, 22:30:08

Бъдете по ясни, освен Виваком, в България, не знам някой да доставя интенет по кабел за телефон, ADSL. Ще се ползва, рутера ли на този модем? Нали разкодиране е да ползваш друг, оператор, доставчик и т.н.

Минко, става дума за стикчетата за 3G-интернет от мобилните оператори. Всяко стикче е заключено за ползване към съответния оператор и идеята е да се отключи, за да се ползва и с карта на друг оператор.

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Понеделник, 30 Януари, 2012, 22:52:59
Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Понеделник, 30 Януари, 2012, 22:30:08

Минко, става дума за стикчетата за 3G-интернет от мобилните оператори. Всяко стикче е заключено за ползване към съответния оператор и идеята е да се отключи, за да се ползва и с карта на друг оператор.

Точно така. Това е идеята на темата.
Няма да е лошо да се спестяват 30-50 евро за такъв стик от всяка държава а да се закупуват само картите.  :)
www.sbps.eu

dinko_68

Колега, Хаувей се разкодира ето с тази програмка: HUAWEI MODEM Code Writer

Trucker_Boy

Цитат на: dinko_68 - Петък, 03 Февруари, 2012, 03:55:50

А нещо за стикчетата на Alcatel ?  ;D
www.sbps.eu

Lorinser

Затова в бъдеще, като си купувате лаптоп е добре да има WWAN, дори и заключен към оператор,има софтуер за разкодиране.Пъхаш сим картата в латопа и освен като модем работи и като телефон,аз на моя дори сим хъб съм изкарал и работи с 4 сим карти едновременно,единия оператор го ползвам само за модем.

admin

Цитат на: dinko_68 - Петък, 03 Февруари, 2012, 03:55:50

А нещо за стикчетата на ZTE? Имам едно тук и нямам представа дори дали е кодирано.

admin

Ето ви един линк за получаване на код след въвеждане на IMEI на ZTE модема.

http://www.wintechmobiles.com/tools/zte-unlock-code-calculator/

VOLVO 480

Цитат на: admin - Събота, 04 Февруари, 2012, 09:24:01
Ето ви един линк за получаване на код след въвеждане на IMEI на ZTE модема.

http://www.wintechmobiles.com/tools/zte-unlock-code-calculator/

Админ тва за Хаувей ли става дума или е за друга марка модем?И после какво се прави излизат 2 кода и кой от тях се изписва в полето за кода?И още нещо в самия модем нали има софтуер,като моя например е на Глобул пак ли ще работи картата макар и на друг оператор? :o

VOLVO 480