• Welcome to Форум на българските шофьори.

По-скъпа винетка за чуждия ТИР

Започната от !.!.!, Понеделник, 30 Януари, 2012, 13:00:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!.!.!

Чуждите тирове вече няма да могат да плащат 7 евро за дневна винетка и да прекосят България от край до край. Таксата за тях ще бъде увеличена и ще се събира според пропътуваните километри, съобщиха от регионалното министерство. Ведомството е възложило спешен анализ на кои пътища е удачно да се въведе електронна тол система. Целта е тировете, които увреждат най-много пътищата, да дават и най-много средства за ремонта им.

Разбира се, че по-скъпо ще плащат и родните превозвачи. Стикерите за леките коли остават и цените им няма да се вдигат. Сега годишната винетка е 67 лева.

Електронни винетки само за тировете

Който най-много руши пътищата, да дава повече за ремонта им. Това ще е принципът, който ще се следва при въвеждането на електронните винетки у нас. Новата система за пътните такси обаче ще бъде въведена само за тировете и транзитно преминаващите през България камиони. Това разкриха за "Труд" от екипа на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Хартиените стикери за леките автомобили ще се запазят и за тях не се предвижда поскъпване.

Тировете нанасят много повече щети на настилката по пътищата и магистралите, а основните приходи от винетки е от продаваните стикерите за леки автомобили.

Въвеждането на електронната система ще доведе до по-голяма справедливост при събирането на пътните такси, тъй като при тях няма да се плаща по време, а за реално пропътувани километри от републиканската мрежа.

"Трябва да преразпределим тежестта от плащането на винетките от гражданите към тежкотоварния и транзитния трафик", каза министър Павлова пред Дарик радио.     

цялата статия : http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1206624
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

admin

Нали направиха вече магистралите и започнаха да обмислят как да скубят пари от хората. Сякаш не са ходили в други държави и не знаят за какво става дума там.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Mandor

Не са Админ. От самолета това не се вижда. А идеята не е справедливо разпределение, а повече приходи.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

g_dandy

Няма по-умряла и смешна държава от тая,нашата! Липсващата икономика се заменя от глоби,такси и данъци,чипове на кучета,а скоро и на хората! За да могат да ни следят къде и с кого ходим и какво сваляме от Интернет.

abator

Като не можем да сваляме от Интернет ще сваляме правителства и готово  ;D

admin

Цитат на: abator - Понеделник, 30 Януари, 2012, 21:07:27

Подкрепям те напълно. Това правителство в момента провежда откровен геноцид спрямо собствения си народ.

driver1

Цитат на: admin - Понеделник, 30 Януари, 2012, 21:33:28
Цитат на: abator - Понеделник, 30 Януари, 2012, 21:07:27

Подкрепям те напълно. Това правителство в момента провежда откровен геноцид спрямо собствения си народ.

...а предишното ни водеше към светли бъднини! :)

admin

Предишното въобще няма да го коментирам, защото наистина няма аналог по кражби и далавери.

JoroBoro

Има, как да няма. На Царя правителството и Костов не може да го бие!!!

JoroBoro