• Welcome to Форум на българските шофьори.

Със 140 километра в час

Започната от admin, Вторник, 31 Януари, 2012, 22:40:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Одобрявате ли увеличаването на максималната скорост по родните магистрали?

Одобрявам
26 (55.3%)
Не одобрявам
21 (44.7%)
Нямам мнение
0 (0%)

Общ брой гласове: 45

Бриги Магнито

Все ще разрешат нещо де не мога да го ползвам,аз 140км/ч не мога да вдигна тамън с нищо,гадост яд ме е та отскачам. >:(

Бриги Магнито

admin

Цитат на: Бригадира - Вторник, 24 Април, 2012, 21:01:31
Все ще разрешат нещо де не мога да го ползвам,аз 140км/ч не мога да вдигна тамън с нищо,гадост яд ме е та отскачам. >:(

Бриги, споко! То няма да е 140 км/ч навсякъде, а само по "новите" отсечки. ;)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=891272
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

А арно,тогиз няма да бръмчим от там да се нервим.

комбайнер

Някой знае ли колко струва делтапланера? Трябва ли някакво специално разрешително?

Бриги Магнито

Цитат на: комбайнер - Вторник, 24 Април, 2012, 21:38:35
Някой знае ли колко струва делтапланера? Трябва ли някакво специално разрешително?
:D :D :D :D М да требва каска .

dino412

Цитат на: Бригадира - Вторник, 24 Април, 2012, 21:01:31
Бриги Ти Трабант ли караш???

Цитат на: admin - Вторник, 24 Април, 2012, 20:16:13
Малко са тези, които карат над тази скорост? Аз пък мисля, че по българските "магистрали" масово се шофира с високи скорости.
Мнооооогооо Си прав.
Буса отпред е с Немска регистрация мястото А.М. Тракия посока София-Пловдив следвах го най-малко 6-7км:

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Бриги Магнито

Малииииииии туй у байрче бре баце.
Съскам Мецка ,ма почва да ръмжи над 130км/ч и ме е страх да ме не гризне. :'(

dino412

Цитат на: Бригадира - Вторник, 24 Април, 2012, 22:11:42
Малииииииии туй у байрче бре баце.
Съскам Мецка ,ма почва да ръмжи над 130км/ч и ме е страх да ме не гризне. :'(
Ми време е да туриш петио зъб. Не се плаши Я ли да те учим.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Бриги Магнито

Цитат на: dino412 - Вторник, 24 Април, 2012, 23:09:57
Ми време е да туриш петио зъб. Не се плаши Я ли да те учим.
Да турнем ,ма го нема и у складо нема . ;)
Те за тва викам ръчни скорости му е майката,ако не друго барлем са поечко.

pumix

Да оправят пътищата па тогава да мислят за по високи скорости.Не че и сега не може да се развиват,аз редовно си газим до към 150км.С мотор и повече.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

DeDo Vi

Цитат на: !na - Вторник, 24 Април, 2012, 19:39:09
Аз съм против.
Заради състоянието на пътищата и "културата" на движение.
Само дето това няма никакво значение, защото промяната е приета и независимо, че става въпрос само за определени магистрални пътища и/или отсечки от тях, се нареждам в графата на скептиците. Дано не съм права!
И аз съм абсолютно против, такива скорости. (Но кой ли ни пита Инче). С такава скорост, време за реакция нямаш, една малка повреда по кормилната уредба или ходовата част и си пътник за рая. Доста млади хора са там де, точно поради тази причина "висока скорост". Мислете преди да настъпите педала до метала.

ivopifeca

Тия скорости и тия пътища и супер автомобили...аиде нема нужда!100-110км.ч.само за аутобаните ни прекрасни,даже незнам дали не е прекалено више ???

ИванТ

Както вече driver1 спомена скоростта от 140 км/ч ще бъде максимално допустима, но не и задължителна. Нормативната уредба допуска водачът сам да избере оптималната за него скорост, спрямо факторите съпътсващи пътуването, например състоянието и качеството на пътната настилка.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ivopifeca

Цитат на: ИванТ - Събота, 28 Април, 2012, 22:41:16
Както вече driver1 спомена скоростта от 140 км/ч ще бъде максимално допустима, но не и задължителна. Нормативната уредба допуска водачът сам да избере оптималната за него скорост, спрямо факторите съпътсващи пътуването, например състоянието и качеството на пътната настилка.
Значи 80-90,за лека кола,наи много до110-само на магистралата и със супер напрегнато внимание,защото си е рисковано все пак ::)

stoan

Хвърчим със 140 км в час по магистралите.Максималната скорост на движение по новите магистрали става 140 км. час, реши парламентът. До сега максималната скорост беше 130 км в час.

Максималната скорост на движение по новите магистрали и рехабилитираните уастъци става 140 км./ч. Станислав Иванов от ПГ на ГЕРБ обясни от парламентарната трибуна, че остават ограниченията, които съществуват до момента. ,,Ще се увеличи скоростта по автомагистралите, но единствено в участъците, където това е възможно. Несъобразената скорост е причина за ПТП, като 46% са случаите от несъобразена скорост, а за 7% от инцидентите причината е била несъобразена скорост за пътните условия", каза Станислав Иванов.

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за пътищата. Гласуваха 99 народни представители, от които – 83 дадоха своя вот ,,за", 15 – ,,против" и 1 ,,въздържал се".

Парламентът реши билбордовете по магистралите да останат, но в 5-годишен срок. Правилата за билбордовете край магистралите ще бъдат регламентирани в наредба на Министерския съвет.http://www.standartnews.com

stoan