• Welcome to Форум на българските шофьори.

Тунинг!!!

Започната от BoBy_BoY, Неделя, 30 Януари, 2011, 14:31:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BoBy_BoY

BoBy_BoY

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Бацета некои запознат ли е с LED светлинките требва ми сайт или магазин .

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

admin

www.dealextreme.com Предлагат безплатна доставка до България.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Благодаря шеф,златен си

admin

Ето тук точно са светлините за твоя трактор. :)

LZ2STA

http://modsbg.com/index.php?option=com_wrapper&Itemid=4

това са електрони калкулатори ,попълваш даните и ти смята какъв резистор ти трябва
аз специално ползвах тозй :http://ledcalculator.net/default.aspx?lang=bg-BG
направих със диодчета двата габарита на предните калници, които вечно не светеха,всичко ми излезе за цели три лева
а тук :
http://www.modsbg.com/extras/shemi/426-2010-05-25-14-02-05.html
има някои примерчета
УСПЕХ!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

:D Баце мно съм зле с поялника иначе гледах клипче в you tube  от което бръмбарите ми веднага седнаха на съвещание,но трябва да потренирам с поялник

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце видело се е,ще се правим на жичкаджия диоди,резистори това го изучих,дай неква идея и за реленца тип ,,бачка-не бачка,, или пък тип,,едната крушка бачка другата не после обратното,, сори ,че не им знам техническите заглавия ма ако някои е в час моля да осветли безнадеждния тракторис.
Идеята е да направя коледна елха ремаркенцето,щото одъртех и нощно време се ми се струва,че съм го затрил нейде,искам и по възможност да понамигва нещо тук -там ,та ако някое русо девойче ме види поне да се огледа,ако имате некви идейки за релета за целта пак казвам много задължен и благодарен ще съм.Предварително благодаря за отделенното внимание.
Кои знае може пък да сменим попрището на тунинг майсторче.

admin

Чак да мига ремаркето едва ли е добра идея. Рискуваш да отнесеш още някой акт някъде.

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Вторник, 15 Февруари, 2011, 12:43:21
Чак да мига ремаркето едва ли е добра идея. Рискуваш да отнесеш още някой акт някъде.

Да , ако пък толкова искаш да се набиваш на очи виш намери някъде от новите 5-тици съм чул , че на някой им свети емблемата заводско или пък нещо от сорта на това :

;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: admin - Вторник, 15 Февруари, 2011, 12:43:21
:D :D :D Нищо чудно,досега се го отнасях,че нещо не свети са съм решил да е обратното  :D :D :D

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Малииииииии убавци,аз мислим влекача да не го закачам,зор ми е повечко за ремаркенцето ,мисла отзад да турна по 2 броя стопове така ако изгори 1 другия ще свети  ;) иска ми се единия мигач като мига другия да не свети после като загасне па другия да светне.Отстрани да му ръгнем диотчета на през около5-10 см по цялата дължина като най отзад ще турна червени и ако може да примигват ще е чудно така ще спасим оградата на хората на некои завой.

admin

Не знам дали си запознат, но в България в закона за движение по пътищата пише, че монтирането на допълнителни светлини се санкционира?

LZ2STA

колега това с мигачите дето искаш като свети единия другия да си праи пас е много лесно,не трябват никакви релета и електроники.Значи крушката на единия мигач се свързва стандартно маса към шасито ,плюса е ясен по жицата която идва от релето,другата крушка пък я свързваш така :плюса към плюса на първата крушка,а пък масата я свързваш към плюса на крушката за габарита,НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА Я ИЗОЛИРАШ ОТ МАСА СЪС ШАСИТО че иначе става страшно,за целта можеш да използваш от тези гумените рогчета.По тозй начин ще получиш следния ефект:

1.когато не си пуснал габарити и включиш жмигалеца например за ляв завой ще ти мига основния на стопа и тозй страничния но един след друг
2.пускаш габарити светят основните и тези от  гумените рогчета ,даваш мигач да речем десен свети подадения мигач и гуменото рогче от дясно което е светило преди със габарита сега е вече мигач но свети  тогава когато основния мигач не свети
ако не си ме разбрал питаи че малко сложно ти го обясних
УСПЕХ!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

А вденах ,това е ефекта на кога няма маса все едно всичко мига зацепих мерси за идеята много хитро  :D
Цитат на: admin - Вторник, 15 Февруари, 2011, 18:50:54
Не знам дали си запознат, но в България в закона за движение по пътищата пише, че монтирането на допълнителни светлини се санкционира?
Шеф тва е така,но бългериан катаджия ще се мръщи ако съм сложил 15 фара,за габарити, мигачи ,стопове вервай ми няма начин как да ме глоби ,преди бях кичил един хенгер ма с обикновенни крушки грам ядове,по-вероятно е да те глоби ако караш с фарове за мъгла ,а такава няма тва от опит ти го казвам .Маляките па мноо им е зор колко свети и кво свети и там немам грижи ,аз другаде не ходя тъй че мисля да опъвам жицата ,поръчах си по 500 диода жълти,червени и 50 сини за мая,утре отивам да си търся поялник и припои мисла да взема и един по-читав мултицет,че с тия от будките за вестници ми писна. ;) ;) ;)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ