• Welcome to Форум на българските шофьори.

Тунинг!!!

Започната от BoBy_BoY, Неделя, 30 Януари, 2011, 14:31:41

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

godji

аз знам как - по принцип се запоява съпротивление (мисля че резистор се казва) ! за 12 V е с едно съпротивление а за 24V с друго , но не разбирам чак толкова от електроника за да си го сметна и затова си карам с крушките . На калниците на Ман-а са ми изгорели и двете лампички ( те са диодни ) и съм решил като се постопли времето да разглобя едната и ще разбера какво трябва да е съпротивлението  ;D  така както ти ги връзшаш ако слагаш по 4 на страна както са на моя на ремаркето и по 6 на камиона стават по 6 волта на ремаркето и 4 на камиона . ще светят ама много слабо  ::)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце аз редим по 104 от едната страна и толко от другата всички са по 3,2V или с други думи ги връзвам по 4 последователно вервай ми трее да светнат ,за резистори не мое да те светнем за кво са ,но на всяка 4-ка слагам и по 1 резистор.
;) ;) Дали,че светнат не знам,но трябва да ти кажа,че пробата на 2 четворки показа,че светат

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

LZ2STA

Значи колега,и на моя Ман габаритите на предните калници не работеха,направих така:изрезах от перциглас плочка с вътрешния размер на габаригчето,врътнах 4 отвора Ф-5мм на растояние 10мм един от друг,в тях монтирах 4 бели диода свързани последователно и на плюса  запоих резистор/съпротивление/820 ома.Много е важно после да не влиза вода в габарита ,но за целта има силикон.
Тук: http://ledcalculator.net/default.aspx?lang=bg-BG можеш да изчислиш всичко,даже дават и схема на свързване.

admin

Нещо такова ли искате да направите?  :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

ми почти да,там където са коланите на щората между двата колана по 2 с по 4 диодчета по цялата дължина ,отзаде пък с червени на по 1см с по 1 диодче ще стане като едно П нещо подобно като на страничния спойлер на снимката ма по на гъсто и не на влекача ,а на ремаркето,почти съм готов с едната страна,ма мноо дефектни диодчета имало и се моткам,нема да ви шепна колко жица си върви,дано до лятото сколасам.
ЕЕЕЕ ако Агроному ме държи до тогаз де  ;) че може да ми пропадне проектчето както му вика Тракерчо

Trucker_Boy

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Вторник, 22 Март, 2011, 21:51:34
ми почти да,там където са коланите на щората между двата колана по 2 с по 4 диодчета по цялата дължина ,отзаде пък с червени на по 1см с по 1 диодче ще стане като едно П нещо подобно като на страничния спойлер на снимката ма по на гъсто и не на влекача ,а на ремаркето,почти съм готов с едната страна,ма мноо дефектни диодчета имало и се моткам,нема да ви шепна колко жица си върви,дано до лятото сколасам.
ЕЕЕЕ ако Агроному ме държи до тогаз де  ;) че може да ми пропадне проектчето както му вика Тракерчо

;D Дано да успееш , можеше поне една тема да пуснеш като мен ей и чакам снимки ако е това което си мисля че правиш ще има да взимам и аз :D .
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

BoBy_BoY

Пичове, на това как да се кача, като няма да сляза!

http://www.vbox7.com/play:f12bbd9b&start=19

admin

Цитат на: BoBy_BoY - Неделя, 22 Май, 2011, 19:24:49

Ти ако видиш каква мадама я кара тази Скания, дълго време няма да слезеш от камиона. :D

BoBy_BoY

Цитат на: admin - Неделя, 22 Май, 2011, 19:46:19
Цитат на: BoBy_BoY - Неделя, 22 Май, 2011, 19:24:49

Ти ако видиш каква мадама я кара тази Скания, дълго време няма да слезеш от камиона. :D
Не дири ли ортак? Ше се стараим, чесно!

admin

tcvetan161

Ето на това му се казва тунинг. ;)                                                                               

imter

Забелязал съм,че холандци,белгийци и от части немци не жалят време и пари за тунинг на камионите,винаги много съм им се възхищавал :).

admin

Пропусна и италианците. А що се отнася до тунинга, прави се с пари. Много пари. А те явно ги имат в излишък. Даже се сетих, че нашия Тракторист беше захванах някакъв светлинен тунинг и все забравям да го питам докъде е стигнал. Тракторист, какво стана с лампите по ремаркето?

BoBy_BoY

Аз мога да добавя и малаките (гърците). Въпреки, че е забранено при тях да имаш халогени допълнително, ония си им намират цаката да си ги турат- с надпис ДАФ, Скания +логото, и на други марки

admin

А, да. Прав си за гърците. И те имат доста представителни камиони. Виждал съм такива тунинги, че особено нощно време като кара срещу мен и ми спира дъха като светне.

admin