• Welcome to Форум на българските шофьори.

Младото поколение

Започната от admin, Събота, 04 Февруари, 2012, 21:23:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Напоследък във форума се регистрираха доста млади хора, съдейки по инфото, което са предоставили. Прави ми впечатление отчайващата им неграмотност. И това са хора, които съвсем скоро са завършили своето средно образование. Извинявайте, но да се регистрираш във форум за шофьори и да изписваш самата дума шофьор като шофиор, шофйор или шофьиор издава едно трагично състояние на образованието у нас.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Lorinser

Админ, предполагам при някой проблема идва от незнанието къде се намира буквата Ь на клавиатурата.

Lorinser

loshdancho

Цитат на: В.Димитров - Събота, 04 Февруари, 2012, 21:28:18
Админ, предполагам при някой проблема идва от незнанието къде се намира буквата Ь на клавиатурата.
Добре ги оправда :D :D, освен че са неграмотни са и неуки.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: В.Димитров - Събота, 04 Февруари, 2012, 21:28:18

Вероятно може и такава  причина да има при някои. Обмислям обаче въвеждане на бан за подобни изключително неграмотни публикации. Извинявайте, но да съкратиш България като б-г е истинско кощунство. Точно днес имаше подобен случай. И този същият вероятно в момента на чаша ракия пита кога ще се оправи държавата. Отговорът ми към такива хора е, че никога няма да се оправи!

ИванТ

Макар и аз да попадам във въпросната група, също споделям мнението Ви (admin). Като добавка, често срещани правописни грешки се срещат в думите, в които има използване на буква "и" и буква "й". Така думата "композиций" звучи като древноримски император, а не като състав от превозни средства.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Тонев 88

Началник струва ми се че прибързваш със заключенията ама това си е мое мнение. Не че незнам как се пише шофиор просто незнам каде е ,ъ' на клавиатурата

Бриги Магнито

Цитат на: Тонев 88 - Неделя, 05 Февруари, 2012, 11:41:06
Началник струва ми се че прибързваш със заключенията ама това си е мое мнение. Не че незнам как се пише шофиор просто незнам каде е ,ъ' на клавиатурата
Баце я мислим па че си пич да ти каем ,четох ти 1-2 постчета и ми се чиниш стабилка ,,ь,, е на некой клавиатури до ентера десния и има знак \  на мойта е като диес на телефона ;)

driver1

Аз ползвам кирилизатор на който "ь" е на мястото на латинското "х".

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Тонев 88 - Неделя, 05 Февруари, 2012, 11:41:06

Не знам, е не знам, а не незнам. Къде, не каде. Па пробвай ги копчета, мисля няма да гръмне. Кажи на каква ОС, си Фонетична или БДС, подредба ползваш?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

kaloyan Mladenov

В никакъв случай не оправдавам неграмотното писане ,ама мисля напоследък нешо се взимате много на сериозно ,и това го превръщате в некъв форум който повече прилича на наказателен сайт за преебалите се да се регистрират...
Моля да помислите над това което казвам ,а да не ме нападате сега ,че така трябва да бъде и тем подобни.
Мод съм в друг един форум, и много добре знам как требва да се подържа ред ....
Админ ...Бан за неграмотно писане ...Ще бъдеш единствения заедно със форума на "литературните деятели от набор 25ти-35ти"...става смешно ,честно.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: kaloyan Mladenov - Неделя, 05 Февруари, 2012, 13:36:12
В никакъв случай не оправдавам неграмотното писане ,ама мисля напоследък нешо се взимате много на сериозно ,и това го превръщате в некъв форум който повече прилича на наказателен сайт за преебалите се да се регистрират...
Моля да помислите над това което казвам ,а да не ме нападате сега ,че така трябва да бъде и тем подобни.
Админ ...Бан за неграмотно писане ...Ще бъдеш единствения заедно със форума на "литературните деятели от набор 25ти-35ти"...става смешно ,честно.

А теб съм те забелязал, че пишеш доста добре. Само да питам калоян или Калоян и защо оставяш интервал преди запетайките? Проблема от неграмотното писане е, че се налага редактиране, затормозява се, всеки такъв, всяка публикация да се редактира. От къде произлиза, че щом си шофьор си неграмотен. Включете си "Правописния речник", в подписа ми има линк, как да стане. И аз, много думи се чудя как да пиша, проверявам и като ги напиша, 3-4 пъти и става.

... Някой от тези, които се гордеят с неграмотно писане. Дават ли някъде повече пари за това, с какво си подобрихте живота???
     Дайте и аз да опитам може да ми хареса?!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

kaloyan Mladenov

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 05 Февруари, 2012, 13:49:05
Цитат на: kaloyan Mladenov - Неделя, 05 Февруари, 2012, 13:36:12

А теб съм те забелязал, че пишеш доста добре. Само да питам калоян или Калоян и защо оставяш интервал преди запетайките? Проблема от неграмотното писане е, че се налага редактиране, затормозява се, всеки такъв, всяка публикация да се редактира. От къде произлиза, че щом си шофьор си неграмотен. Включете си "Правописния речник", в подписа ми има линк, как да стане. И аз, много думи се чудя как да пиша, проверявам и като ги напиша, 3-4 пъти и става.

... Някой от тези, които се гордеят с неграмотно писане. Дават ли някъде повече пари за това, с какво си подобрихте живота???
     Дайте и аз да опитам може да ми хареса?!

Така де, не трябва да съм с малка буква ;D,ма много отдавна се регистрирах някъде така ,и после на всякаде така си остана...а за запетайките ,ми незнам що оставям интервал ,защото може би не е толкоз важно интервала  ада е има.Тоест нека да не издребняваме толкоз,това имах в предвид и в миналия си пост,да трябва да пишем правилно и на Български ,ма занимавайте се с нещо друго и оставете тва писане малко по свободно...
Ай със здраве!

Lorinser

Аз също съм За грамотното писане, макар и аз да греша понякога.Пиша в много форуми и често бързам и затова допускам грешки.Мисля, че админа много коректно си поддържа форума, дори на моменти е доста снизходителен към доста юсери - визирам себе си.

Бриги Магнито

Бацета не моем да не наврем нос тука не иде некък си,тъй като мойта особка си мааа на диалект некъв ,което не е български език ,сакам да отперим питане към необразованите парчета ли клоним или къде полуграмотните?
Оти си ме брига яко колко грамотеем (нема такава дума,ба го у речнико) сакам и да Ви причам,че нашият език е един от най-богатите откъм изразни средства и мое си го въртиме ма тамън как си сакаме.
Я некогиш бацах некви запетайки ,точки,главни букви ,ма те и аз съм ора бре тук таме отбраздим правопису и ойдех у неграмотниците.
Таз тъпня я пишем са ,оти мойто главно бръмбар мисли,че грамотността не се измерва с правописа на даден индивид ,а с неговия брутен умствен багаж ,къде си го влачи у тиквата,не съдете прибързано кой кое отделение има малко тъпо е иначе да правописа куца ,както едно време ,когато моля другарката ми вапцаше двойният лист откинат от тетрадката за изпит с червено писало,така и сега ,който си има ген ще пише и красиво и правилно,кой не ,че си мааа кат бацко душманската.
Са да ,Ви осветлим писането и говоренето на диалект само тук в таз държава се смята за неграмотност,английският има много диалекти па никъде никой не е казал примерно американският или английският диалект е по правописен или пък северният или южният,само тука у нащо БГ се заливате от подигравки,че некой маал на диалект,ми ще си мааа бре това си му е родният език ,кво сакате ,а се прави на бичкия ли ,оти така,че е по по.
Я си се праим на бичкия ,но не всеки е длъжен да го прави.
Ей тва е неграмотно мислене от необразован и неук болен ум като моя,тъй че не задължавам никой .

Ако некой съм го издразнил с мойте диалекти моем му мъцнем ич не ми е зор и понеже съм си навлек и наглец ,че си маам на моенски само молим Администрацията като ептен Ви писнем с мойте диалекти триене на профила му е майката или па банове за месеци оти у/о ;)правия нема.

loshdancho

Гладната кокошка в действие.
Е темата е за младото поколение....
Къде се намести и ти там.

loshdancho