• Welcome to Форум на българските шофьори.

Младото поколение

Започната от admin, Събота, 04 Февруари, 2012, 21:23:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lorinser

Бригадире именно заради това ти слагам минусите, че не си глупав човек и ако решиш можеш да пишеш на правилен книжовен език, но не го правиш.Съжалявам, но за мен това е недопустимо.Какво ще стане, ако всеки вземе да пише на собствен диалект.Всеки регион в България си има специфични думи, които за хора от други области са трудно разбираеми.

Lorinser

!na

Цитат на: Бригадира - Неделя, 05 Февруари, 2012, 14:35:10
.. мойто главно бръмбар мисли,че грамотността не се измерва с правописа на даден индивид ,а с неговия брутен умствен багаж ,къде си го влачи у тиквата,не съдете прибързано...

Бриги, ще ме прощаваш, ама грамотността се измерва точно с правописа.

Колкото и да се опитваш всъщност, въпреки диалектния изказ, доста грамотно списваш с малки изключенийца.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

My truck runs on diesel, I run on 100% passion

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Неделя, 05 Февруари, 2012, 14:41:04
Гладната кокошка в действие.
Е темата е за младото поколение....
Къде се намести и ти там.

Е как бре шом минавам у графата за състезанието значи съм сред младите  ;) логика неква,а не Д'артянан кат некой ора. ;)

kaloyan Mladenov

;D ;D ;D ;D,
Админ, имаш май много повече работа да следиш спама, от колкото да банваш за правопис а???
Всяка втора тема е такава.

Roshko

Цитат на: Тонев 88 - Неделя, 05 Февруари, 2012, 11:41:06
Началник струва ми се че прибързваш със заключенията ама това си е мое мнение. Не че незнам как се пише шофиор просто незнам каде е ,ъ' на клавиатурата

Ш'ма извиняаш Пацо, ма на клавиатурата има около 102 клавиша. От любопитство, дори би намерил нужната  буква докато изпушиш една цигара. Малко неловко ми звучи подобно "оправдание".

Забелазва се вече едно отегчение у админа да ходи след всеки неграмотник с лигавниче и май по-доброто решение не е БАН, а както в повечето некомерсиални форуми. Как си баба знае, така да си пише.
Аз псувам повече от 5 години неграмотността, но мисля, че реализирах известни резултати когато накарах неграмотника да го хване срам от себе си, поне мънинко...

Бриги Магнито

Цитат на: kaloyan Mladenov - Неделя, 05 Февруари, 2012, 14:53:05
;D ;D ;D ;D,
Админ, имаш май много повече работа да следиш спама, от колкото да банваш за правопис а???
Умрем за спам да ти каем  ;) не е важно ко си писал и къде си го писал ,по-важно е че си го писал и некой пък го е и чел на сичкото отгоре.Мани кат ти каам ,каам ти умрееем за спам.
:D :D :D :D :D

vasil

колеги и драги адин да си кажа и аз мнението за всичко тук правопис и тем подобно е виновно министерството  на просветата  защото разрешава смс и други такива да се пишат на латиница.

admin

;D ;D ;D ;D,

Понятието "спам" е трудно за определяне в някои моменти. За сметка на това ужасния правопис на някои хора ме кара да се чувствам неудобно. Дадох вчера за пример съкращението за България и то е б-г. Кажете ми дали този човек някога е ходил на училище и ако е ходил, какво въобще е правил там? Друг пък си написал собственото име с малка буква. Трети не знае, че "незнае" са две отделни думи. Четвърти с гордост написал, "ас съм от варна". Колко много глупост е събрана на едно място..... Тъкмо приключих с писането и се връщам. Ето го този по-горе. Нарекъл ме "адин". Все едно сме в някаква детска градина. Виновно му било министерството на просветата. А Папата от Рим дали и той не е виновен малко, а?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

kaloyan Mladenov

Цитат на: admin - Неделя, 05 Февруари, 2012, 16:16:42
;D ;D ;D ;D,

Понятието "спам" е трудно за определяне в някои моменти. За сметка на това ужасния правопис на някои хора ме кара да се чувствам неудобно. Дадох вчера за пример съкращението за България и то е б-г. Кажете ми дали този човек някога е ходил на училище и ако е ходил, какво въобще е правил там? Друг пък си написал собственото име с малка буква. Трети не знае, че "незнае" са две отделни думи. Четвърти с гордост написал, "ас съм от варна". Колко много глупост е събрана на едно място..... Тъкмо приключих с писането и се връщам. Ето го този по-горе. Нарекъл ме "адин". Все едно сме в някаква детска градина. Виновно му било министерството на просветата. А Папата от Рим дали и той не е виновен малко, а?
Благодаря Ви, О, Многоуважаеми Учителю,че ме охарактеризирахте като глупак...Ако некой още не е забелязал ,Аз съм този дет си е написал името с малка буква.Ше зема да се обеся заради тази си фатална грешка която допуснах в глупавия си живот,да не преча на праведните и безгрешните умни хора ...

Бриги Магнито

Мислим има разлика от никнейм и име ,тъй че ко се дръгляте бем ли Ви.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: vasil - Неделя, 05 Февруари, 2012, 16:11:35
колеги и драги адин да си кажа и аз мнението за всичко тук правопис и тем подобно е виновно министерството  на просветата  защото разрешава смс и други такива да се пишат на латиница.

На много хора, писмеността е с латински букви, Нашата не е. Можеш да пишеш СМС, на английски, немски, френски и т.н., все с латински букви. Лошото, че пращат известия на, Шлюкавица. Молил съм оператори, да ми пращат съобщенията на български. Те с недоумение отговарят, ама те са на български. Има такава тема във Форума. Много хора се самоубиват, да не постъпвате така, само защото много правят така и не е забранено.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

ИванТ

Столична община и въведените от нея зони за платено паркиране, също насърчават използването на латиница, най-вече при услугата за плащане чрез "Short message service" (SMS).
Искам да обърна внимание и на изпълнените с правописни и стилови грешки обяви, както за покупко-продажба на стоки, така и за работни места. Не изглежда сериозно, фирма набираща служители, да тиражира обяви с неграмотно набран текст.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Lorinser

Цитат на: kaloyan Mladenov - Неделя, 05 Февруари, 2012, 16:26:29
Цитат на: admin - Неделя, 05 Февруари, 2012, 16:16:42
;D ;D ;D ;D,

Благодаря Ви, О, Многоуважаеми Учителю,че ме охарактеризирахте като глупак...Ако некой още не е забелязал ,Аз съм този дет си е написал името с малка буква.Ше зема да се обеся заради тази си фатална грешка която допуснах в глупавия си живот,да не преча на праведните и безгрешните умни хора ...

Ти като си модератор в друг форум, толкова ли не видя, че имаш контролен панел тук, в който имаш опция да си смениш името на показване.Не че нещо, ама ако се себеуважаваше като технически грамотен/имай в предвид компютърно грамотен/, щеше да го направиш.

Относно модерацията в форума, гледам доста хора модератори в форума, ама само титлата им е модератор, като гледам админа си върши всичката работа.Да ме прощават господата модератори но тяхната функция е точно да редактират постове с неправилен правопис, да местят теми, да пишат на личен на хората къде и какво бъркат и какво следва при поредно нарушение.Не ми е работа да се бъркам , само споделям мнение.

petar1991

Жоро, а как ще коментираш следната ситуация.Софийска профи. гимназия..учебния звънец бие че започват учебните занятия,а в час се оказват само 5 ма ученика от общо 25.И тази картинка се повтаря почти всеки ден във всеки втори учебен час..Освен това дори и да се случи някак си да се съберат всичките в час,правят всичко друго но не и да слушат учителите..Никакъв интерес към учебният процес.Аз завърших преди 2 лета..Половината от съучениците ми бяха мераклии да следват..И до ден днешен който и от тия половината да видя ми казва че се отказал от учението защото му било тъпо, нямало смисъл да продължава или ученето му пречило на начина на живот(пиенето и ходенето по дискотеки)..КЕФ ;D

petar1991