• Welcome to Форум на българските шофьори.

Паркинги по Европа

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Понеделник, 31 Януари, 2011, 18:40:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Ама наистина нямам идея как се паркира на този паркинг. То ако паркираш по разчертаното, как ще излезеш после и накъде? Малоумна работа.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

BoBy_BoY

Аз си ми е най-арно кога минавам по маг.,,Тракия" и някъде там да си ми свършат часовете и излизам от Костенец и гепим за Белово. Веднага след Костенец има едно кръчме до Марица-,,бай Стоица"! Значи кви салати, кви кюфтета-специялитет, а ква ракиика,... (лека му пръс)
За съжаление малко има такива места за спиране с качествена гозба и заслужаваща кинтите места на обслужване! :-\

BoBy_BoY

BoSt

А бре момци , как си представяте немските паркинги у нас ??? То ако има отбивките , като там дали ще спим като спрем или ще обикаляме камионите да не ни ошушкат ? ;D

Причина за редакция : Правопис

dand79

Цитат на: BoSt - Четвъртък, 12 Май, 2011, 17:06:46
А бре момци , как си представяте немските паркинги у нас ??? То ако има отбивките , като там дали ще спим като спрем или ще обикаляме камионите да не ни ошушкат ? ;D

Ще е като в Унгария, то и там е пълно с такива джобове по магистралата ама стъмни ли се никои не спира на тях ???

Trucker_Boy

Цитат на: dand79 - Сряда, 25 Май, 2011, 00:12:44

Ще е като в Унгария, то и там е пълно с такива джобове по магистралата ама стъмни ли се никои не спира на тях ???

Прав си колега , добре дошъл в форума ! ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

BoBy_BoY

Цитат на: dand79 - Сряда, 25 Май, 2011, 00:12:44

Колеги, аз да си призная само един път съм чул да са гепили нафта- в далечната 96', и един път да са гепили гума от ремарке и при това развита ???-истински действителен случай, потърпевш беше собственика  :D!
  Друго нищо, особено с днешна дата.
Сега има едни моменти, например трика ,,спукана гума", това си е организирана престъпност!

!.!.!

Цитат на: Trucker_Boy - Понеделник, 02 Май, 2011, 15:03:53
Тази тема вече е толкова стара ,че никой не и обръща внимание.
Истина е ,че има паркинг в България но всичките са частни , в Европа както знаем има много отбивки,паркинги по бензиностанции или самостоятелни паркинг с охрана и ресторант.
Нека се замислим и за друго в България колко бензиностанции имат паркинг за камиони? Има няколко бензиностанции с паркинг като Ботевградският и Етрополският лукойл и май свършиха ?
Нашата държава няма пари за едни свестни магистрала пък искат паркинги да строят за да се спрат камионите!
Гледам чета мнения като : камионите правят задръстванията през почивните дни , ами ако гражданите не си ходеха по село нямаше да е така.Как камионите може да правят задръстване ? Аз имам друга гледна точка ,че камионите помагат на трафика като забавят такива убийци на пътя защото ако ги нямаше всички щяха да карат много по-бързо.....  >:(  

Съгласна съм с теб че тия забрани са безмисленни.Особенно в Унгария където е забранено изпреварването от камиони,а има идиоти с леки коли които си карат в лентата с камионите и запират още по вече трафика като се забият на 60 км/ч.А леките коли се избиват при изпреварване понеже няма къде да се приберат между колоната от камиони която се е образувала заради забраната за изпреварване.И не знам нашите управници от къде си решиха, че има къде да спират камионите,аз лично не знам да има толкова паркинги в БГ.Да се чудят колегите къде да спрат иначе 1200 лв. е глобата.
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

R420

ЦитатА леките коли се избиват при изпреварване понеже няма къде да се приберат между колоната от камиони която се е образувала заради забраната за изпреварване.

Тук и ние сме виновни, шофьорите на камиони. Особено ако се водят двама колеги или пък повече и пътя е двупосочен, леко лакатушещ, а те са се залепили един зад друг. Няма изпреварване. Да изпревариш един разбирам, но ако трябва да дръпнеш и двата камиона, макар и с кола някой път е доста опасно. Предприемат се рискови изпеварвания. Тогава се дразня на колегите застанали плътно един зад друг.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: R420 - Вторник, 19 Юли, 2011, 22:03:49
ЦитатА леките коли се избиват при изпреварване понеже няма къде да се приберат между колоната от камиони която се е образувала заради забраната за изпреварване.

Тук и ние сме виновни, шофьорите на камиони. Особено ако се водят двама колеги или пък повече и пътя е двупосочен, леко лакатушещ, а те са се залепили един зад друг. Няма изпреварване. Да изпревариш един разбирам, но ако трябва да дръпнеш и двата камиона, макар и с кола някой път е доста опасно. Предприемат се рискови изпеварвания. Тогава се дразня на колегите застанали плътно един зад друг.
Колега е ти дам подобен пример двама са се настигнали в баира ако не са лепнати ще ти кажа какво следва постоянно пред задния ще се бутат леки коли и колегата ще е малко по засичан 5-6 до 20-30 пъти тва кат първо,кат второ ще се получат две изпреварвания колите които ги изпреварват ще трябва да изпреварват 2 пъти,според мен в байрчето по завойте или на равното като в твоя случай никой не е умрял ,че е карал 50-60 км примерно зад камион и се е замотал с 20-30 мин..
Лично мнение.

П.П.Малиииии мноо тъп спам съм драснал ,няма никъв смисъл.

BoBy_BoY

Мараба, момци и моми!
Вече съм и мобилен в Италия! Туй за забрани и паркинги те първа предстои за дискусия, мислим!
Такаааа, ами защо никой не мъца за една Германия, че стане ли 17 часа и няма каде да се спира освен на ,,аътохоф" който е 8-10, а дори и 12€?
  Нашата ,,мила родинка" няма паркинг над 10лв! Швейцария, също е ужас! Иде ни ред да ревем, че сега на лято не трябва да се джитка, ама патрона реве!
  Що се отнася до изпривавания, то си е до манталитет на возача. Едно време в Гърция знаете как си беше на тесното, нали?

balbeck

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Вторник, 19 Юли, 2011, 22:12:22
Цитат на: R420 - Вторник, 19 Юли, 2011, 22:03:49

Колега е ти дам подобен пример двама са се настигнали в баира ако не са лепнати ще ти кажа какво следва постоянно пред задния ще се бутат леки коли и колегата ще е малко по засичан 5-6 до 20-30 пъти тва кат първо,кат второ ще се получат две изпреварвания колите които ги изпреварват ще трябва да изпреварват 2 пъти,според мен в байрчето по завойте или на равното като в твоя случай никой не е умрял ,че е карал 50-60 км примерно зад камион и се е замотал с 20-30 мин..
Лично мнение.

П.П.Малиииии мноо тъп спам съм драснал ,няма никъв смисъл.

Вижте какво казва Закона за движение по пътищата:

Чл. 22.

(2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропусне при първа възможност.

Чл. 23.

(2) За улесняване на изпреварването по двулентовите двупосочни пътища извън населени места водачите на пътни превозни средства или състави от пътни превозни средства с дължина над 7 метра, с изключение на случаите, когато те извършват изпреварване, трябва да поддържат такова разстояние между своето превозно средство и движещото се пред него друго превозно средство, че изпреварващите ги пътни превозни средства да могат безопасно да заемат място между тях.

А сега ми кажете според Вас спазват ли се тези писания в ЗДП - особено първия текст.

admin

За целта първо трябва да уточним какво означава ниска скорост. Предполагам знаеш, че има и друг текст в закона, който задължава водача да сигнализира чрез включени аварийни светлини движението си с ниска скорост. В този случай останалите водачи няма да бъдат в нарушение, ако е забранено изпреварването, тъй като те го заобикалят. Например в Италия от Бренеро до Верона има денонощна забрана за изпреварване от товарни автомобили. И когато настигнеш някой извънгабаритен с включена сигнализация, не е проблем да го изпревариш.

balbeck

Цитат на: admin - Сряда, 20 Юли, 2011, 09:54:04
За целта първо трябва да уточним какво означава ниска скорост. Предполагам знаеш, че има и друг текст в закона, който задължава водача да сигнализира чрез включени аварийни светлини движението си с ниска скорост. В този случай останалите водачи няма да бъдат в нарушение, ако е забранено изпреварването, тъй като те го заобикалят. Например в Италия от Бренеро до Верона има денонощна забрана за изпреварване от товарни автомобили. И когато настигнеш някой извънгабаритен с включена сигнализация, не е проблем да го изпревариш.

Идеята ми беше, че в България всички сме големи тарикати. Когато излезем навън сме по-ниски от тревата - спазваме си всички правила, знаци, ограничения и т.н., но стъпим ли на родна почва ставаме велики, и законите за нас не важат.
Давам ти пресен пример: В неделя пускам Предела към Симитли. Автобус пуска с около 35км/ч. без включени аварийни светлини. Зад него колоната беше от около 40 автомобила. Разни идиоти правеха безумни изпреварвания. На 5-6 пъти щяха да станат зверски челни удари. И тези удари щяха да станат точно защото шофьора на автобуса не спази закона да спре и да пропусне колоната.

!.!.!

Май лекичко се отклоняваме от темата :.Та аз да ви върна на нея.Покрай екскурзията ми до Чехия бях на няколко паркинга.Ето и малко снимки от там.
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

DeDo Vi

Нека и аз да споделя нещо по темата "паркинги". Относно паркирането за пауза в Германия. След 18 ч. наистина е почти невъзможно да си намериш място да спреш, а да не говорим за хубаво място, такова на което можеш да хванеш сигнала на Булсатком-а. Аз например абсолютно винаги си намирам хубаво място в Германия. Как ли? Много просто, никога не влизам към местата за камиони, винаги паркирам на местата за леки коли, но така че да не преча. Ако не стане, слизам от аутобана и си търся място из индустриалните зони. Това важи за всички държави. Години наред процедирам по този начин и никога не съм имал проблем, нито с полицията нито със служителите на паркинга. А и не съм имал проблеми с кражби и тем подобни (разбира трябва да се внимава за региони с висока престъпност, като например Марсилия, Париж, Барселона, Лондон, и така на катък) Те това е от мен, дано да съм ви полезен.

DeDo Vi