• Welcome to Форум на българските шофьори.

Допълнително споразумение

Започната от Don_Bazilio, Сряда, 08 Февруари, 2012, 12:08:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

doncho79

Ами Don_Bazilio аз, вече коментирах и те подкрепих,и мисля казах трябва да се целим на високо и да открием къде е вратичката която трябва да отворим и да предложим това което си написал да е закон а не работодателите ако решат те.... :-[ :-[ :-[

doncho79

Don_Bazilio

Много ми е интерсно какво мислят колегите със стаж в бранша до 5 години?

Don_Bazilio

georgi87

Аз напълно подкрепям написаното,но незнам дали ще стане реално.Сега положението е че като идеш да почваш ти се дава договора написан прочиташ го и ако нещо ти не изнася и кажеш да се оправи,веднага ти се отговаря "че тва е положението ако искаш подписвай ако не чао на твое место ще дойде друг без претенций".И дотам приключваш с квито и да било споразумения и претенций.Ако имаш стаж си казваш майната му ще намеря друга фирма но ако нямаш стаж обикновенно практиката е да подписваш и почваш без да надигаш глава защото си доволен че все пак некой те е взел.

Don_Bazilio

Don_Bazilio

sasho2202

В монента в България положението за нас младите шофьори без стаж е много сложно.Или приемаш условията на "шефа" за стаж,който евентуално след време ще ти донесе по-добра работа, или търсиш познати в добри фирми, да ти одарят едно рамо с работата.Поздравления за Допълнителното споразумение.Наистина ше е добре всичко де е регламентирано в Трудовия Кодекс.Но за сега нещата не са.,и в повечето случаи пред  младият шофьор стои дилемата поставена от шефа:"Или играеш по моята свирка,или у вас".Миналата година работих за френска фирма в Толуза.Съжалявам че нямям скенер да ви покажа договорът ми.Аз до сега не съм виждал такъв изряден договор.
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

Don_Bazilio

Не си виждал такъв договор тук, защото ние нямаме свестни закони. А там има!!!

Trucker_Boy

Цитат на: Don_Bazilio - Сряда, 08 Февруари, 2012, 23:06:00
Не си виждал такъв договор тук, защото ние нямаме свестни закони. А там има!!!

Не само закони, тук липсва гражданското общество и синдикатите.
Надявам се след време поне вече синдикат да имаме.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Don_Bazilio

Как да ги има, като вече 23 години се правят закони само за богатите!

Don_Bazilio

Интересно защо, членовете на форума, които не са шофьори, мълчат по темата. Например бих се радвал да чуя мнението на представителката на Юроспийд (euspeed), !na, LKW, а и други...

georgi87

Don_Bazilio

Ника и тук е :euspeed и е дала в регистрацията си телефоните и мейла на чов. ресурси на Юроспиид. Казват, че е млада и хубава, ама за нея аз съм старец, Жорка...   ;)

admin

Цитат на: Don_Bazilio - Четвъртък, 09 Февруари, 2012, 03:57:55
Интересно защо, членовете на форума, които не са шофьори, мълчат по темата. Например бих се радвал да чуя мнението на представителката на Юроспийд (euspeed), !na, LKW, а и други...

Сигурно Ина си има и други задължения, освен да чете и пише във форума. Пък и съм забелязал, че тя се появява винаги в точния момент и вероятно този момент все още не е настъпил. И като пише, все едно стреля в десетката. Лично мнение! :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Don_Bazilio

Да, Ина не се е появявала от 07.02.-вече два дни... ;)

Механик-водач

Цитат на: doncho79 - Сряда, 08 Февруари, 2012, 12:20:13
Братле аз,напълно съм съгласен с това което си поооонаписал,но според мене както и ти си писал няма да има работодател който да е съгласен с тези условия затова мисля че по незнайно какъв начин би трябвало това да е първото начинание на сдружението и да се опитаме да го предложим  пред министерство по транспорта или където е нужно.Иначе това не би трябвало да е идея а закон.Напълно те подкрепям много добре е замислено  ;) ;) ;)
Предлагам да направим конкурс за най-дълго изречение !
По средата забравих началото ,а накрая вече забравих всичко !
Къде е проблема според Вас ?
Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Никога не спори с глупак. Хората може да не разберат кой е умният!

Механик-водач

Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Никога не спори с глупак. Хората може да не разберат кой е умният!