• Welcome to Форум на българските шофьори.

Информация за "Е" категория

Започната от ingenera7, Четвъртък, 09 Февруари, 2012, 15:27:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Да. и аз проверих - категорично искат диплом за образование.

Да им се чудиш, то всеки архив го поддържат вече в електронен вид и справката е на разстояние един клик с мишката.

То това да беше единствената идиотщина в БГ - щяха да са почерпка.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

ingenera7

Доколкото разбирам вероятно във всеки град имат различни изисквания и цени.За документите необходими за самия курс за"Е" категория ми казаха,че трябва да си преснимам диплома за завършено образование,и удостоверение за административни нарушения от КАТ(цена 5 лв./за една седмица),а за свидетелството за психологическа годност ми казаха,че щом имам"С" не ми е необходимо.Такова ще ми трябва евентуално при постъпване на работа ако работодателя го изисква.Относно цените:

-"Е"категория-650лв.
-АДР-350лв.
-Професионална квалификация-350лв.
В цените са включени всички такси.Предложиха ми и 100-ина лв. отстъпка ако евентуално се запиша за трите курса.

ingenera7

Boroman21

Това къде ?Много скъпо...Може да се попазариш малко.

Е - 500/550
АДР целия 200-250 ако говорим за пълен курс но пак е много
Професионална компетенция  200-250 за периодично обучение и 500 за начално

------------------
                              Общо 900-1000лв
Това с тия 100 лева ако ги пишеш и 3те курса  е голяма смешка.Явно са те хванали за шаранче.
Най- добре се запиши и за психо , че и там често е чакане.

ПП.Не забравяй че трябва дигитална карта + 150лв и карта за проф.компетентност + 83лв

Don_Bazilio

За психото вече има много частни лаборатории с лиценз. Има ги в сайта на ИААА. Не забравяйте и банковите такси за превода на сумите - те хич не са малки!!!

LKW

Колегата ще се попазари и за Дигит.карта и за картата за Проф.Ком.  ;D.За тия цени които ти казваш , качвал ли си се някога на учебен камион и влизал ли си в учебен кабинет ,на лекций.А и тия цени за кой град са?Питам те защото аз съм от тия "шаранчетата".
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

sasho2202

Във Варна миналата година:
АДР-160+44лв в ДАИ
Проф.Компетентност-200+85лв в ДАИ
"Е"-общо с подмяна на книжка 700лв
Дигитална карта-150лв
психо-50лв
Ако караш всичко в една учебна школа дават отстъпка.На мен за АДР и Проф.комп отстъпката ми бе 50лв.
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

ingenera7

Принципно и на мен ми се виждат малко завишени тези цени, пък и отстъпката е незначителна.Интересувал съм се и май се убеждавам,че наистина в Плевен е най-скъпо.За съжаление обаче нямам голям избор. Школите,които предлагат всичките курсове са само две,а съдейки по колите които засичам пред тях ми се струва,че май са комбина.Обстоятелствата ме притискат просто.

Don_Bazilio

Цитат на: LKW - Сряда, 15 Февруари, 2012, 19:14:59
Колегата ще се попазари и за Дигит.карта и за картата за Проф.Ком.  ;D.За тия цени които ти казваш , качвал ли си се някога на учебен камион и влизал ли си в учебен кабинет ,на лекций.А и тия цени за кой град са?Питам те защото аз съм от тия "шаранчетата".
За да не се набутваш, трябва да си търсиш информацията, която ти е нужна. Мързела се заплаща! Когато имаш оферти от няколко града-направи си добре сметката за всички разходи. Но има и друг момент-фактора време. Ако не те притиска, избери най-ниската оферта по общите разходи. Ако бързаш - с рогата напред! В тоя живот не винаги може да си на кяр. Преценката е индивидуална за всеки, но не си мисли, че можеш да е**ш дявола във въздуха!

ingenera7

Boroman21

Да определено съм ходил на занаятия , е не всеки ден както е по план но съм ходил Пенеделник-Петък с няколко изключения.Кормуване също съм имал но съм ходил само веднъж .Просто няма как да не отидеш защото често пичовете от ДАЙ правят проверки , а на фирмата не и се плащат солени глоби.И да определено много от фирмите ни мислят за шарани и много големи.Тук в моя град (Видин) на първото търсене за професионална компетентност ми обявиха 1300лв , е ти как мислиш къде са те къде са 500?Аз мисля че е нормално като караш няколко курса заедно в една фирма да ти направят отстъпка ама не 100лв на фона на 1500лв.Смешно е при нашите заплати.
Категорията също като ходих да се записвам бяха едни цени едно нещо все едно ги копая парите.Но пак с много търсене и пазарене успях да сваля цената и то с много като съм си взел всички часове плътно , даже и 5 допълнителни.Трябва да си гледаме интереса , аз поне го правя за вас колеги не знам.

LKW

Цитат на: LKW - Сряда, 15 Февруари, 2012, 19:14:59
Колегата ще се попазари и за Дигит.карта и за картата за Проф.Ком.  ;D.За тия цени които ти казваш , качвал ли си се някога на учебен камион и влизал ли си в учебен кабинет ,на лекций.А и тия цени за кой град са?Питам те защото аз съм от тия "шаранчетата".
Цитат на: Don_Bazilio - Четвъртък, 16 Февруари, 2012, 06:15:25
За да не се набутваш, трябва да си търсиш информацията, която ти е нужна. Мързела се заплаща! Когато имаш оферти от няколко града-направи си добре сметката за всички разходи. Но има и друг момент-фактора време. Ако не те притиска, избери най-ниската оферта по общите разходи. Ако бързаш - с рогата напред! В тоя живот не винаги може да си на кяр. Преценката е индивидуална за всеки, но не си мисли, че можеш да е**ш дявола във въздуха!

Когато аз карах Професионалната компетентност нямах време нито да се пазаря нито да чакам да се събират групи нито да обикалям по градовете в търсене на школа. Предпочетох да дам малко повече пари и да почна курса веднага.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Don_Bazilio

Именно за това писах, че всеки сам взема решението си в зависимост от конкретната ситуация.

ицо

Не знам момчета, обаче простотията е на макс.
Значи примерно изкарвам курса за категория C струващ около 600 лева, минавам успешно всички изпити, накрая идва сакралния момент в който взимам книжката с новата категория и до тук. Не мога да започна работа с категория C понеже трябва да хвърля още едни 1000 лева за компетенция?!?!? Каква е тая простотия?!?!? Не може ли да се обединят някак си знам ли и аз. Защото в крайна сметка се получава така че си хвърлил не малко финансови средства, както и лично време за да се сдобиеш с категорията и дефакто ако имаш собствен камион само тогава може да я използваш ,ако ли не се налага да хвърлиш още едни 1000 лева за курсове, изпити и простотии.
Абе голяма анархия. Всякакво желание убиват у човек. Хубаво така искат да ни изцедят, смешници.

Don_Bazilio

Такива са реалностите, батка... Свиквай!  ;)

ingenera7

А някой да знае български сайт за решаване на он-лайн листовки за АДР?

Благодаря предварително

ingenera7