• Welcome to Форум на българските шофьори.

Код: Борисов

Започната от admin, Петък, 10 Февруари, 2012, 23:11:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Как оценявате управлението на правителството на Бойко Борисов?

Изключително успешно
8 (5.7%)
Много успешно
11 (7.8%)
Успешно
33 (23.4%)
Неуспешно
16 (11.3%)
Много неуспешно
5 (3.5%)
Изключително неуспешно
62 (44%)
Нямам мнение
6 (4.3%)

Общ брой гласове: 132

Don_Bazilio

Лошо е, когато идва "Месията" и решава всеки наболял проблем с един голям замах. Това за мен значи, че в държавата няма закони, творени за Родината и за бъдещето и. А и как да има, когато 23 години те се ковяха от крадци и мошенници, съдавайки ги в защита на своите собствени икономически интереси? И се стигна до вярната констатация, че в България МАФИЯТА си има държава!

Don_Bazilio

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

kkkvd

Админче, при цялото ми уважение към теб, че си ни събрал в тоя форум, извинявай, ама отношението ти е доста некоректно, вярвам че си интелигентен човек, за Бога, не чети такива глупости!

Стига дава статии, написани от хейтъри, какво казал, какво мислел, защо го казал и прочие.  Този е-вестник, по скоро е нещо като е-позив, само дето не ги хвърлят от мотор с кош. Стига партизански номера, онова време мина. Аз съм ЗА опозиционно мислене, но нека да е в границите на разумното, а не с кръчмарски тон.
Борисов не е кой знае какъв голям премиер, но е в пъти по-голям от предишните, а и съгласи се в определени ситуации толкова може да се направи.

На нас простосмъртните не ни е дадено да знаем какво се случва в парламент и министерски съвет, и да коментираме неща без да сме информирани е глупаво (визирам авторите на тия статии), а да се чете това повръщано, за мен е обидно, не знам за тебе как е.

За да станеш министър председател изисква много качества, и аз имам респект от това. Ето, ти си направил това форумче и едва му смогваш, не можеш да угодиш на всички, постоянни проблеми. Тръгнахте да правите едно сдружение, виждаш само през какви проблеми минавате, умножи си проблемите по 1000 и ще добиеш бегла представа за какво става дума да си премиер. Е, не го съжалявам, сигурно има и един-два милиона причини да е там, но и ти да беше, и ти щеше да лапаш. Въпроса е да се лапа централизирано, както е в цял свят, а не и последния мангал - дедесар

Грозно е това което правиш, вярвам, че и други ще го кажат, бях те помолил да даваш линкове към неща които са казани, а не преразказани, тоест да коментираме видео. Не разбра ли че на днешно време пресата обслужва интереси? Ето ще ти помогна - записа за закрилата на един бирен завод. Това да коментираме например, изложил се е. Ама то и на Клинтън оная му наду саксофона, па накрая няма проблем, човек бил...

Отворил си сериозна тема, а да я подкрепяш с тия бози - несериозно е. Само се надъхваш излишно. Ама то докато има кой да ги чете, ще се намери и кой да ги пише.

Още веднъж се извинявам, че съм ти нагости, а критикувам, но виж и другата гледна точка. И аз не му харесвам на Боко някои дела, например тия проклети касови апарати, но погледнато в мащаб, за мен се справя, предвид какво наследство получи и какво е положението навсякъде

admin

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Сряда, 18 Април, 2012, 10:01:40
Админче, при цялото ми уважение към теб, че си ни събрал в тоя форум, извинявай, ама отношението ти е доста некоректно, вярвам че си интелигентен човек, за Бога, не чети такива глупости!

Стига дава статии, написани от хейтъри, какво казал, какво мислел, защо го казал и прочие.  Този е-вестник, по скоро е нещо като е-позив, само дето не ги хвърлят от мотор с кош. Стига партизански номера, онова време мина. Аз съм ЗА опозиционно мислене, но нека да е в границите на разумното, а не с кръчмарски тон.
Борисов не е кой знае какъв голям премиер, но е в пъти по-голям от предишните, а и съгласи се в определени ситуации толкова може да се направи.

На нас простосмъртните не ни е дадено да знаем какво се случва в парламент и министерски съвет, и да коментираме неща без да сме информирани е глупаво (визирам авторите на тия статии), а да се чете това повръщано, за мен е обидно, не знам за тебе как е.

За да станеш министър председател изисква много качества, и аз имам респект от това. Ето, ти си направил това форумче и едва му смогваш, не можеш да угодиш на всички, постоянни проблеми. Тръгнахте да правите едно сдружение, виждаш само през какви проблеми минавате, умножи си проблемите по 1000 и ще добиеш бегла представа за какво става дума да си премиер. Е, не го съжалявам, сигурно има и един-два милиона причини да е там, но и ти да беше, и ти щеше да лапаш. Въпроса е да се лапа централизирано, както е в цял свят, а не и последния мангал - дедесар

Грозно е това което правиш, вярвам, че и други ще го кажат, бях те помолил да даваш линкове към неща които са казани, а не преразказани, тоест да коментираме видео. Не разбра ли че на днешно време пресата обслужва интереси? Ето ще ти помогна - записа за закрилата на един бирен завод. Това да коментираме например, изложил се е. Ама то и на Клинтън оная му наду саксофона, па накрая няма проблем, човек бил...

Отворил си сериозна тема, а да я подкрепяш с тия бози - несериозно е. Само се надъхваш излишно. Ама то докато има кой да ги чете, ще се намери и кой да ги пише.

Още веднъж се извинявам, че съм ти нагости, а критикувам, но виж и другата гледна точка. И аз не му харесвам на Боко някои дела, например тия проклети касови апарати, но погледнато в мащаб, за мен се справя, предвид какво наследство получи и какво е положението навсякъде

Статия, написана от хейтър? Ти направи ли си труда да прочетеш кой е автора на статията? Направи ли си и труда да разбереш нещо повече за този човек? Не съм бил давал линкове... Ами ето ти един линк. Само не ми казвай, че записите са манипулирани. И децата знаят, че така стават нещата в България. Уверявам те, че в една нормална държава след подобни записи премиерът щеше да е вече в историята. И стига си определял критичните към Борисов сайтове по този начин. Кажи тогава каква е твоята представа за опозиционно мислене.

Уди кълвача

Аз от този запис разбрах, че са се разбрали Мишо да си бутилира наличното количество бира и да прекратява работа, и че си е плащал до сега на всички "предишни" .... никъде не се споменава че е плащал на ББ....

kkkvd

Аз не го разбрах така и не ми стана приятно. То мина време, но си спомням "Обещали сме на човека да няма проблеми". Първо мислех, че е шега, после ми стана криво... ама.. Не, не мога да го оправдая за този запис и за много други неща. Но пак ми се струва, че и с тези недостатъци е маааалко по-добре от предишния.

Ето какво одобрявам (според каквото съм чул по интервюта, а не според анализатори, и според това което разбирам. За сребърен фонд няма да пиша, щото не разбирам)
1. Спиране и преизчисляване на всички обществени поръчки (да ме извинява бизнеса, ама това не е било бизнес, а кражби)
2. Спиране и ограничаване на безмислени държавни разходи (например някакви там бойни фрегати, та ние не сме морска държава от 1919 г.)
3. В на Цецо тъпото ресора - премахване на групата "Наглите" дори осъдителна присъда. Спиране на разни дедесари, лихвари, джамбази и прочие измамници. Е, покрай сухото гори и мокрото - човека глас и други граждани, не че съм навит да ми влизат, ама станало. Имам познати реват с глас, че им спрял бизнеса, да не казвам какъв.
4. Адекватно поведение в кризисни ситуации, много по-човешко от предишните богопомазани. Само факта, че каквото и да стане, всеки казва "Ще пиша на Бойко Борисов" е показателен за доверието.

Ето какво не одобрявам
1. ГЕРБ е лидерска партия, уви. В България друг тип трудно партии и политики трудно виреят, поради типичния ни манталитет, обичаме някой да ни казва какво да правим. Иде ли си Бойко, отива си и ГЕРБ. Той самия не може или трудно контролира тези под него, винаги последен разбира за поредния зулум, което си е нормално де.
2. Изцепката на Дянков за касовите апарати, рева, щото последния ми беше новичък, писна ми да давам пари за глупости. Редно е тази наказателна мярка да е към некоректни фирми, а не наред. После що да плащам за нещо което не ми е работа, ако НАП искат да знаят (а те така или иначе ще разберат до 14-ти всеки месец) да ми инсталират каквоти искат аз тяхна сметка. Всичко тръгна от дебитомерите по бензиностанциите (това добре) - понеже там е имало големи кражби с годините .. ама се поувлякоха.
3. Нестабилна позиция по важни въпроси - днес може, утре не. Лошо е за бизнеса, спор няма.
4. Тежка държавна администрация - наследство от предишните, където беше още по-тежка, малко се прави за улеснението на човека, макар че се прави.
5. Недоразумението Цветанов - на всяка манджа мерудия, а глупав милия като пуйка (па и грозен). Дянков същата история - с един аршин мери САЩ, България и Бряг на слоновата кост, освен това не иска да живее тук, което го дискредитира автоматично.

Аз на Борисов му оценявам желанието да се пребори и да се докаже. Иначе му е слаб кабинета, ма то материала е такъв, което си е самата истина и няма какво да се обиждаме. Много правилно го каза "Като си компютърен специалист - върви да пасеш овце". Много истина има в тия думи, ама всеки подскача като ги чуе. Е грубичко е и боли... и мен ме боли, ама си е истина. Щот всеки иска да е IT, ама местата са ограничени, за едни бюра, за други лопати.
Ако пък сте силни, направете партия, обединете електората и станете премиери.
Виждал съм как на директен дебат с Борисов, малцина оцеляват, говоря ви за мастити политици, падат като покосени, а водещия замазва положението с реклами. Къде сме тръгнали ние охлюви настъпени да го коментираме.

Самия ген. Л.Гоцев каза (чул съм го, не съм чел) в интервю, че Борисов няма алтернатива в следващите 15 години (това беше през 2009), а мисля че въпросния играч знае какво говори. Какво означава това, че Станишки, Доганчета, Първанчета и прочие, са такива мишоци, че нямат шанс ако ще не АБВ-та да правят, не коалиции...

Но искрено ще се зарадвам това да не е така на изборите догодина, щото и мен не ме кефи някой да няма конкуренция в политиката... Пак декларирам, не съм за Борисов, за никой от познатите имена не съм, просто държа да се излагат факти, а не коментари. За това и толкоз писах

Айде стига ви вече  ;D

admin

Изказвам благодарност за написаното от теб. Обаче би било хубаво да си изтеглиш Конституцията на Република България, която съм прикрепил по-долу и да си отговориш на въпроса дали нещата в тази държава се движат по разпоредбите на тази Конституция. Имам усещането, че това не е така. Готов съм да си послужа и с аргументи.

kkkvd

Цитат на: admin - Сряда, 18 Април, 2012, 14:04:47
Конституцията на Република България, която съм прикрепил по-долу и да си отговориш на въпроса дали нещата в тази държава се движат по разпоредбите на тази Конституция. Имам усещането, че това не е така.
Абсолютно си прав! Ама това не е от вчера.
Ние сме си "илоти" от древни времена. Използвам тая грозна дума, ама е така. Най-големия факт е, че българина има робска психика и от там ядовете. Сигурно сме най-завладявания народ, като брой пъти и като продължителност, от там идва и приказката "Преклонена главица сабя не я сече", като отвориш градската порта, черкеза влиза и работиш за него (по-добре от умираш за Бойко, мойко, цойко и т.нат.) Българина е най-безимотния и безправния човек в европа, а това не е стимул да станеш и да се бориш, щото няма за какво. (Да не се изтъква факта, че всеки има собствен дом, докато не се види какво означава западно европейски дом). Най-лесно се управлява глупавия и бедния.
Каква Конституция приятелю, от 100 запитани мангала, 100 не знаят какво е това.
Кога е работила тая Конституция? Написана там, да стои.. че я има.
ето и пример:
Чл.6, ал.(2) е напълно потъпкан, защото ограничава основното право на гражданите на информация.

Чл.41, ал.(2) също е потъпкан, защото игнорира правото на гражданите на информация, квалифицирайки информацията относно имуществото и доходите на висшите държавни чиновници като ,,държавна или друга защитена от закона тайна".

Чл.67, ал.(2) също е потъпкан, което произтича от потъпкването на Чл.6, ал.(2) и Чл.41, ал.(2).

В същият този Чл.67, ал.(2) е казано, че ,,Народните представители действат... в съответствие със своята съвест и убеждения".

Позволих си да копирам това. Но това НЕ Е от вчера!

admin

Аз съм привърженик на новата поговорка. "Високо вдигната глава сабя не я достига!".

g_dandy

До колегата  kkkvd-Krasimir Todorov: Наистина ли вярваш в това - "За да станеш министър председател изисква много качества".Припомни си всичките маскари,изредили се на този пост,през последните 23 години.А си припомни и какво беше мнението на великия брат за ББ,преди поредната заблудена група българи да го издигне на пиедестал.

kkkvd

Да, колега. Вярвам, че всеки се издига до гранците на собствените си възможности. Има ли някой да спори срещу това? Не вярвам в теорията, че някой пречи на друг да се развива, щото повечето от нас ползват това за перфектното извинение.
И да, вярвам, че всичките ни премиери са хора с високи качества, за стигнат до този професионален таван, това е неоспоримо.

Най ми е весело като гледам какви дискусии се водят по икономически спорове. Седят Каролев срещу Хърсев и се обвиняват един друг че не разбират от икономика. Какво излиза? Корифеите в икономиката не могат да се разберат, ама ето някой в шофьорския форум току викне някой колега "Да не се пипа сребърният фонд". Веселба!

С което искам да апелирам, колеги, дайте да не се излагаме. На година на изборите ще видим кой прав-крив :)

Аз дори като шофьор не знам всичко, а да тръгна да коментирам как се ръководи държава е тъжно..

abator

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Сряда, 18 Април, 2012, 21:00:28
...Най ми е весело като гледам какви дискусии се водят по икономически спорове. Седят Каролев срещу Хърсев и се обвиняват един друг че не разбират от икономика. Какво излиза? Корифеите в икономиката не могат да се разберат, ама ето някой в шофьорския форум току викне някой колега "Да не се пипа сребърният фонд". Веселба!...

И какво не е ясно за икономиката? Вие семейни бюджети нямате ли?  С държавния бюджет положението е същото като със семейния. Просто мащабите са различни.

Винаги съм гледал на държавния бюджет като на язовир. Само, че в годините на прехода много от източниците, дето го захранваха, бяха унищожени или отклонени към някакви малки частни гьолчета. Сега нашият язовир е една малка кална локва, с тенденция да пресъхне. Дано да съм лош пророк, но според мен се очертава следващата национална катастрофа.   :(

admin

Цитат на: abator - Сряда, 18 Април, 2012, 23:58:49
Дано да съм лош пророк, но според мен се очертава следващата национална катастрофа.   :(

Точно преди 2 месеца в тази тема изразих мнение, че държавата отива към фалит. Линковете, с които подкрепих твърдението си бяха изтълкувани като червена пропаганда. Според мен нещата са доста сериозни.

kkkvd

Цитат на: abator - Сряда, 18 Април, 2012, 23:58:49
И какво не е ясно за икономиката?
Колега, ако семейния бюджет беше като държавния (по начин на формиране и разпределение) то УНСС направо да го закриват, жениш се и за 2-3 години, като понаучи кое-как, може министър на икономиката да станеш.

Що се карат категории за камиони Ц  Е? Взимаш книжка на 18 и караш всичко, нали принципа е еднакъв?

Егаси логиката имаш приятею и егаси сравненията. Язовир...

Съвременната икономика е толкова сложна, че дори преведено на разговорен език пак не се разбира кой какво прави, и за един лаик като мен нещата са много сложни. Ако бях учил "Водни мелиорации" сигурно щеше да ми е по-лесно, ама не..

admin

Abator вероятно иска да ни каже, че ако мъжът внася с камиона, а жената изнася с иглата, от това къща не става. Напълно съм съгласен с неговите сравнения и наистина един държавен бюджет по нищо не се различава от семейния. Разликата е само в мащабите.

admin