• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос за тахошайба

Започната от Дамян Йончев, Сряда, 15 Февруари, 2012, 13:15:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Yordan

Ами Минко написали са го искат 30мин. почивка. То тези 15 мин. те всички знаем как се правят. Затова хората искат поне 1 почовка от 30 мин. Виждал съм колеги на светофар е и слага почивка.  С този закон се съобразявах когато работех с бетоновоза и никога не съм имал проблеми.
Като погледнеш трезво на някои неща и разбираш, че трябва да пийнеш...

Yordan

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Yordan - Събота, 26 Юли, 2014, 11:12:50
Ами Минко написали са го искат 30мин. почивка. То тези 15 мин. те всички знаем как се правят. Затова хората искат поне 1 почовка от 30 мин. Виждал съм колеги на светофар е и слага почивка.  С този закон се съобразявах когато работех с бетоновоза и никога не съм имал проблеми.

Обикновено тахографите на шейна при спиране минават на "легло" и на светофар само при допълнително натискане може да е на "друга работа", например.
     За другото, явно за различни неща "говорим". Няма "друга работа", няма 4,5 часа управление.Какви 30 минути като няма каране и кой пита за това? Задължително 45 минути или 15+30 се правят след 4,5 часа управление или "друга работа" и "управление" 6 часа поне 30 минути. Ама кой пита за това, да повторя?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

Yordan

30 мин. Каране+15мин.почивка+30мин. Каране+15мин.почивка+30мин.каране+15почивка+30мин.каране+15мин.почивка+30мин.каране+15почивка+30мин.каране+15мин.почивка+30мин.каране+15мин.почивка+30мин.каране+15мин почивка+30мин.каране= 6ч и 30 мин. Работа. А няма нито една почивка от 30 мин.
29 мин. Не са 30
В Плевен в автото имаше един учител който много добре обясняваше в безопаснос на движението. За съжаление не си спомям как се казваше. Не беше вчера.  ;)

BISER1975

За максимум 4 часа и 30 мин. управление трябва да има 45 мин. пауза, може и 15+30.

Yordan

Цитат на: BISER1975 - Събота, 26 Юли, 2014, 12:59:34
За максимум 4 часа и 30 мин. управление трябва да има 45 мин. пауза, може и 15+30.

Имено а не 15+15+15. 29мин.се брой за 15. Трябва да има почивка от 30мин.

Коригиран цитат!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Yordan - Събота, 26 Юли, 2014, 12:50:54
... В Плевен в автото имаше един учител който много добре обясняваше в безопаснос на движението. За съжаление не си спомям как се казваше. Не беше вчера.  ;)

Не разбрах какъв извод да си направя? От Плевен си, учил си в Техникум по автотранспорт гр. Плевен или учителят много отдавна е обяснявал как ще се кара след 2006 година?

Цитат на: BISER1975 - Събота, 26 Юли, 2014, 12:59:34
Цитат на: Yordan - Събота, 26 Юли, 2014, 13:16:50
Имено а не 15+15+15. 29мин.се брой за 15. Трябва да има почивка от 30мин.

Ако попитам още няколко пъти, дали ще ми е за първи път? Ще каже ли някой кой оспорва това? Някой написал ли е, че много почивки по 20 минути се равняват на една от 45 или 15+30? Къде точно?

Тръгвам в 8.00, карам 10 минути почивам 20 и така продължавам 10 каране 20 почивка. На час 20 минути каране на 3 часа от тръгването 1 час каране на 12-тият (в 20.00 часа) 4 часа и решавам да "вляза" в 13 часа спирам в 21.00. Дотук или за целият ден, има 4 часа и 20 минути. Въпроса ми е: В колко часа съм направил 4,5 часа (4 ч. и 30 мин.) управление да спра за почивка?

Yordan

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Събота, 26 Юли, 2014, 14:05:51
     Не разбрах какъв извод да си направя? От Плевен си, учил си в Техникум по автотранспорт гр. Плевен или учителят много отдавна е обяснявал как ще се кара след 2006 година?

Ако попитам още няколко пъти, дали ще ми е за първи път? Ще каже ли някой кой оспорва това? Някой написал ли е, че много почивки по 20 минути се равняват на една от 45 или 15+30? Къде точно?

Тръгвам в 8.00, карам 10 минути почивам 20 и така продължавам 10 каране 20 почивка. На час 20 минути каране на 3 часа от тръгването 1 час каране на 12-тият (в 20.00 часа) 4 часа и решавам да "вляза" в 13 часа спирам в 21.00. Дотук или за целият ден, има 4 часа и 20 минути. Въпроса ми е: В колко часа съм направил 4,5 часа (4 ч. и 30 мин.) управление да спра за почивка?
Даскала на времето ни е учил как да разбираме законите. А не да ги зубрим. Затова този урок важи дори и след като излязат нови закони.
На снимката е написано точно това което питаш. После ти го обясних с почивки а не с друга работа защото явно това те объркваше.
сега ще го кажа с едно изречение.
Не можеш да разтегляш 4,5 те часа каране във време повече от 6 часа, без да направиш 30мин. почивка.
При мен се получаваше така. Понеже във шесте часа работа, имах и почивки ( 15,20,22,30) както каране и друга работа (чукчетата). Към шестия час от както съм започнал деня, правя една пауза от 30 минути. И след това започвам да си броя нови 4,5 часа каране. Да поясня във първите 6 часа от началото на работния ден може да съм карал (1, 1,5 2, 2,5 и т.н.) няма значение че не са комплето 4,5 в закона не пише колко минум можеш да караш преди да спреш за пауза. Пише само, че не трябва да са повече от 4,5 часа.   

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Yordan - Събота, 26 Юли, 2014, 19:26:06
... На снимката е написано точно това което питаш. После ти го обясних с почивки а не с друга работа защото явно това те объркваше.
сега ще го кажа с едно изречение.
Не можеш да разтегляш 4,5 те часа каране във време повече от 6 часа, без да направиш 30мин. почивка. ...

Благодаря че последва отговор! Обичайно само задавам въпроси, без отговор.
     Това наистина за първи път го чувам, че след 6 часа от тръгването се прави задължителна почивка и разбира се не съм го чел и не вярвам да можеш да го посочиш. Няма смисъл да давам примери, след като така смяташ, по този начин си работи. Чел съм: Управление и друга работа не повече от 6 часа. Това по никакъв начин не мога да го тълкувам така както предлагаш. Дадоха се мнения всеки да си избира или по негов вариант да работи!

МИНКО ИЛЧЕВ