• Welcome to Форум на българските шофьори.

Камион в къща в Карнобат

Започната от Rammbon, Събота, 18 Февруари, 2012, 15:09:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Малко екшън с камион влязал в къща. Заспал на волана, съборил електрически стълб и 2 дървета, после в детската стая.

Rammbon

loshdancho

Не е екшън човече , трагедия е . Преживял съм падане  от мост на влакова линия само и само да не бутна къща и да избия хората. Не можеш да си представиш какви проблеми започват  след това  за пострадалите и за шофьора.
П.П. Кога е снимано това?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

mylord56

Цитат на: Rammbon - Събота, 18 Февруари, 2012, 15:09:42
Малко екшън с камион влязал в къща. Заспал на волана, съборил електрически стълб и 2 дървета, после в детската стая.
Надали е заспал, много е вероятно наистина да е спукал гума. И ако инстиктивно е чукнал спирачка, камиона става неуправляем. Гърмял съм предна лява гума с 90 км/ч в Сирия на път за Йордания. От крайна дясна лента се озовах в крайна лява на трилентова в едната посока магистрала, изминавайки доста разстояние, при положение, че бутнах само електричката на ремаркето. Ако натиснеш спирачка, рязко би те пратило наляво /в моя случай/.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

petar1991

Добре че няма жертви!Аз съм за доживотната и смъртната присъда!В случая да се даде доживотна на собственика на транспортната фирма.Ако бяхме нормална държава, като питат шофьора защо си нарушил закона и си заспал, той да си отговори скромно че оператора го е накарал да кара повече от определеното време без почивка.Шофьорът също да бъде вкаран в затвора за нарушение на правилата, не по собствено усмотрение.Така ще се отвори едно ново работно място за цивилизован шофьор.Един корумпиран оператор ще затвори врати и ще фалира, друг нов, управляван от костюмиран, усмихнат и учтив човек ще се появи!Данъците в сектора да се покачат в полза на държавата и инфраструктурата, огромните заплати на шофьорите да се намалят на половина, глобите за нарушение да се удвоят.

PS:

Цитат на: loshdancho - Събота, 18 Февруари, 2012, 15:42:14
Не е екшън човече , трагедия е . Преживял съм падане  от мост на влакова линия само и само да не бутна къща и да избия хората. Не можеш да си представиш какви проблеми започват  след това  за пострадалите и за шофьора.
П.П. Кога е снимано това?

И все пак, караш ли сега?

ИванТ

По-голямата трагедия е била предотвратена, съдейки по състоянието на къщата и запълнените пукнатини в стените й.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

SEMPER

И според мен става дума за гръмнала гума от шофьорската страна.

Прекалено трудно е да се унесеш и заспиш в населено място.

Не мога да преценя от снимките посоката на движение, но участъка според мен е някъде между светофара на центъра и изхода за Айтос
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

ИванТ

Още през 1996 година поставиха напречни ограничители за скоростта на кръстовището с улица "Христо Ботев", близо до училището, така че и моето виждане е по-скоро за технически проблем. А и като цяло смата улица "Екзарх Антим", е доста неприятна за преминаване, пътното платно е тясно, тротоарите също, паркиралите по тях автомобили допълнително затрудяват циркулацията на пешеходците...
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

loshdancho

ЦитатИ все пак, караш ли сега?
Бях соло и после два месеца ме беше страх да се кача на камион без ремарке, дори ходихме с чорбаджията до Швейцария за камион,  но му отказах да го докарам соло и докарах само леката кола.... Иначе не съм спирал.
 Но вече гледам по друг начин на техническото състояние на камиона.

ирина

в новината в БТВ се казва че е гръмнал гума, добре че е нямало жертви

georgi87

Цитат на: petar1991 - Събота, 18 Февруари, 2012, 17:05:48
Добре че няма жертви!Аз съм за доживотната и смъртната присъда!В случая да се даде доживотна на собственика на транспортната фирма.Ако бяхме нормална държава, като питат шофьора защо си нарушил закона и си заспал, той да си отговори скромно че оператора го е накарал да кара повече от определеното време без почивка.Шофьорът също да бъде вкаран в затвора за нарушение на правилата, не по собствено усмотрение.Така ще се отвори едно ново работно място за цивилизован шофьор.Един корумпиран оператор ще затвори врати и ще фалира, друг нов, управляван от костюмиран, усмихнат и учтив човек ще се появи!Данъците в сектора да се покачат в полза на държавата и инфраструктурата, огромните заплати на шофьорите да се намалят на половина, глобите за нарушение да се удвоят.

PS:
И все пак, караш ли сега?

Баце за гръмнала или спукана гума не е виновен шофьра па и чорбаджията също имало да става,вече друг въпрос е че ако е требвало да се смени не са я сменили.И що си мислиш че шофьора заспива само когато е нарушавал не е така може да ти се доспи и да се унесеш дори и когато си карал и почивал според 561.

Rammbon

От трагедията няма жертви. Шофьора е невредим.Каза  пред полицаите ,че се унесъл за миг от умората, камиона кривнал на ляво, ударил се в бордюра и гумата гръмнала, после едвам успял да спре в къщата , за да не удари детска количка. Но не каза с колко е карал, все пак е съборил 2 дървета , електрически стълб и стената на къщата. Днес къщата е укрепена със скеле, за да не падне покрива.

Красимир Иванов

Цитат на: SEMPER - Събота, 18 Февруари, 2012, 17:32:53
И според мен става дума за гръмнала гума от шофьорската страна.

Прекалено трудно е да се унесеш и заспиш в населено място.

Не мога да преценя от снимките посоката на движение, но участъка според мен е някъде между светофара на центъра и изхода за Айтос
Не е там.
Инцидента е станал на една улица, която е успоредна на тази за която ти говориш.
По тази улица минава пътя когато слезаш от магистралата към града(говоря да влезеш в града).
Ето виж
Инцидентът е станал точно на кръстовището на Екзарх Антим | и Гоце Делчев.
Заповядайте в групата на форума във Vbox-http://vbox7.com/groups/driversbg/.

stanche

Не вярвам да е голяма скоростта, понеже там няма възможност за голяма скорост :) Обаче за да събори 2 дървета и бетонен стълб ... май фактора е претоварване, а и като знам колко "леки" вървят тези камиони ... 90% съм сигурен, че е бил минимум 50тона тотал ...
Не карам бързо - летя бавно :) !!!

loshdancho

Шик кар не претоварваха ,поне докато работехме на едни кариери,а това беше отдавна.
За камиона двете дървета и стълба  не са пречка.

loshdancho