• Welcome to Форум на българските шофьори.

Трудна маневра

Започната от loshdancho, Понеделник, 20 Февруари, 2012, 11:15:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Ха попадна ми сникма от друга тена  на Гребеца1912 , но е уникална.
 Имах подобен случай  някога в Гърция при маневра(е не толкова брутален).
 Осите а ремаркето нямаха сходимост и вървеше на една страна дори да го караш назад пак си вървеше на същата страна.
  Дойде полиция, колеги и никой не можа да даде акъл как да излезна без да  счупя камиона ,ремаркето и къщите на хората.
 След около 1,5 часа ми хрумна щурата идея....
 Да видим дали ще се сетите каква е била.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Mandor

Откачаш влекача, обикаляш и закачаш от другата страна. После е лесно.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.

loshdancho

Ей  бре не може  човек да ви затрудни поне малко.
 Само,че при мен  беше обратният вариант , трябваше да закачам  ремаркето  в положение както на показаната снимка и после  пак да откачам по начина ,който си казал. Общо около 30км.  обикаляне и 3 закачания (вторият път даже не закачах, само влезнах отдолу и поднесох малко ремаркето)с влекача да си извадя  ремаркето.
 А полицая не вярва и вика -Трябва хеликоптер.
 От началото даже питах дали може да бутна стената.....хахах сега като се сетя....

Boroman21

Е това е много кофти ситуация .Обаче забелязал съм че хладилниците по-често изпадат в такава отколкото брезента или другите типове ремаркета.

ПП.Има случай където заобикалянето е невъзможно поради ред причини само назад n километри е спасението. ;D

admin

Аз пък имам един по-труден въпрос. Възможно ли е да се върнеш назад, при положение, че докато си карал напред, си минал с композицията на по един-два сантиметра от къщите на хората? Имах такова минаване миналата година в Италия и въобще се питах дали ще е възможно, ако не бях успял да карам само напред.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

loshdancho

На равно е възможно, но на баир или хлъзгаво  трябва камиона да мине по друга траектория а ремаркето по същата.
При движение  на заден  по кал съм имал случай ремаркето да дърпа диференциала  и да ми повдига предницата, а гумите само драскаха  по пътя и камиона си вървеше само направо по най-малкото съпротивление.
Затова хлъзгаво ли е слизам да оглеждаm от къде и как ще се минава.

Boroman21

Не бих казал че е невъзможно , но е много много трудно .А и допълнително се утежнява положението от колите отзад , а и аз поне като знам че ме гледат една камара народ и се припотявам  ::) още повече .

grebeca1912

С дядо в Германия се хванах за главата,кара и мост 3.2 и той няма къде да обърне та назад минимум 4 километра до един LIDL в едно село стана това къщи да си ........... ужас,а какви разминавания правеше по националите  ??? 
Бий за да те уважават

Mandor

Цитат на: Boroman21 - Понеделник, 20 Февруари, 2012, 15:32:31
Е това е много кофти ситуация .Обаче забелязал съм че хладилниците по-често изпадат в такава отколкото брезента или другите типове ремаркета.

ПП.Има случай където заобикалянето е невъзможно поради ред причини само назад n километри е спасението. ;D
В раздела за хладилниците имаше обяснение, че да возиш трупно месо на куки е като цистерна- постоянно се лашка насам-натам. Сигурно за това се получават по-чести попадания в подобни ситуации.

loshdancho

Хладилника  кара по магазини , селца, ниви......

Boroman21

Цитат на: loshdancho - Понеделник, 20 Февруари, 2012, 20:05:47Хладилника  кара по магазини , селца, ниви......

Именно , виждал съм във Франция как един с един прицеп (хладилник) 2 часа въртя за да вкара назад в една тясна алея за 2 палета .В повечето случай са групажчета от по пале-две разкарвани из някакви сокаци.

loshdancho

ЦитатВ раздела за хладилниците имаше обяснение, че да возиш трупно месо на куки е като цистерна- постоянно се лашка насам-натам
Такова охладено на куки карах за Гърция , от около 10-12 камион дали имаше 3-4 да не са се обръщали.
Тогава никой не гледаше за шайби и се караше  безобразно и много..София -Силистра-София-Атина без почивка с граница и митница в Гърция.
Поне  аз знам лично три камиона ,които се обърнаха.

grebeca1912

Бий за да те уважават

dino412

Е те за това си обичам хенгера че и да е тесно се се удева.Па и ремаркето може и с трактор да го вкараш стига ти е камиона да мине.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

pumix

Тоя с ДАФ-а как ли са го изкарали?
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!