• Welcome to Форум на българските шофьори.

Обжалване на наказателно постановление от КАТ-какъв е реда?

Започната от LZ2STA, Понеделник, 14 Февруари, 2011, 22:25:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

LZ2STA

Днес ми излезе решението на акта,150лв и 5 точки.Подадох жалба и сега чакам дата за делото.Но без адвокат нестава,така или иначе съдъ ще ми наложи служебен такъв ,затова аз си наех,и сега се надявам закона да е на моя страна

LZ2STA

Trucker_Boy

Цитат на: LZ2STA - Петък, 11 Март, 2011, 20:07:08
Днес ми излезе решението на акта,150лв и 5 точки.Подадох жалба и сега чакам дата за делото.Но без адвокат нестава,така или иначе съдъ ще ми наложи служебен такъв ,затова аз си наех,и сега се надявам закона да е на моя страна

Успех , стискам палци да успееш   :)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

admin

Успех, ама ти написах, че адвокат не ти трябва. А за да ти назначат служебен адвокат, трябва да си социално слаб и да отговаряш на определени условия.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

LZ2STA

Делото мина ,решението на съда е в моя полза ,наказателното постановление отпадна ,и днес си взех талона.Цялата тая история продължи три месеца и 7дни  :o

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: LZ2STA - Вторник, 17 Май, 2011, 21:37:14
Делото мина ,решението на съда е в моя полза ,наказателното постановление отпадна ,и днес си взех талона.Цялата тая история продължи три месеца и 7дни  :o
Браво баце,не им се даде.....поздравления.

Trucker_Boy

Цитат на: LZ2STA - Вторник, 17 Май, 2011, 21:37:14

БРАВО !
Ето как понякога ,когато човек си отстоява правата се достига до справедливост !  :)
www.sbps.eu

SOLAR

LZ2STA ,
Поздрав за успеха !
Сега ги осъди за превишаване на служебните права, уронване на престижа, психо тормоз... питай
адвоката, той ще знае какво да пише.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

BoBy_BoY

Поздрав и от мен! Ако нямаше борба, нямаше да има и справедливост! ;)

exon

Въпреки че съм наистина отскоро в този форум,бих си позволил да ви дам един съвет-съдете КАТ до дупка дори и да сте виновни!Толкова неграмотно си пишат актовете че няма накъде повече.Преди 4-5 дни приключи едногодишната ми сага с КАТ-В.Търново(спряха ме с автомобил с английска регистрация,поискаха ми застраховка,а аз им казах че имам но е електронна и да си я проверяват както искат),малоумника ме беше глобил по погрешен член(че притежавам автомобил без Гр.Отг.,а не че управлявам такъв,п.п. талона не беше на мое име).В крайна сметка срещу 100лв за адвокат постановлението отпадна още на първа инстанция,КАТ обжалваха но пак загубиха,че и хонорара на адвоката платиха. ;D
Понякога и една запетая оправя нещата...

admin

Абсолютно си прав за обжалването. Обаче има един нещастен текст в закона, който допуска и неточен акт за извършено нарушение, стига да има свидетели, че нарушението е действително. Явно вече законите се правят в полза на неграмотните полицаи.

VoyagerXII

колега, под 100 лева Наказателното постановление е необжалваемо

admin

Цитат на: VoyagerXII - Петък, 29 Юли, 2011, 10:00:15
колега, под 100 лева Наказателното постановление е необжалваемо

В грешка си. Под 50 лв. е необжалваемо.

papi

аз имам следното питане
бих искал да обжалвам наказателно постановление за нарушение - "извърша изпреварване при наличието на пътен знак В24 и пътна маркировка М1"
при положение че предприемам маневра заобикаляне,защото "изпреварваното ППС" е дало десен мигач и намалява скоростта си
но след като видя че го заобикалям и на няколко метра по нататък има автомобил на кат той си продължи пътя и мен ме спряха за нарушение на правилата за движение по пътищата

някой има ли опит с такъв казус
благодаря ви

п.с действието се развива в територията на община радомир, посока перник-дупница при разклона за село мали дрен

Rammbon

Така , спечелил си. Браво !
Но колко пари даде за адвокати ? Нервите са бонус.

admin

Цитат на: admin - Петък, 29 Юли, 2011, 10:04:03
В грешка си. Под 50 лв. е необжалваемо.

И това доживях, да цитирам себе си. Вече можете да обжалвате всяко едно Наказателно постановление, независимо от размера на наложената глоба!

admin