• Welcome to Форум на българските шофьори.

Помощ за сателитен приемник

Започната от valentin, Четвъртък, 23 Февруари, 2012, 10:40:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

valentin

Здравейте ,
купих сателитен приемник на Булсатком с инвертора за 220 v не тръгна, опитах се да го включа директно на 12 v работи 2-3 часа и изпуши  приемника нещо.Приемника е на 12 v питането ми е как да го включа на запалката на камиона на 12 v без инвертор

valentin

doncho79

Цитат на: valentin - Четвъртък, 23 Февруари, 2012, 10:40:48
Здравейте ,
купих сателитен приемник на Булсатком с инвертора за 220 v не тръгна, опитах се да го включа директно на 12 v работи 2-3 часа и изпуши  приемника нещо.Приемника е на 12 v питането ми е как да го включа на запалката на камиона на 12 v без инвертор

Колега приемника ти от най новите ли ти е та искаш да го пуснеш на 12 волта. ??? ??? ???

doncho79

admin

След като приемникът си е на 12 волта няма причина да не работи или пък да "изпуши". Да не си объркал нещо при свързването?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

doncho79

Цитат на: valentin - Четвъртък, 23 Февруари, 2012, 10:40:48
Здравейте ,
купих сателитен приемник на Булсатком с инвертора за 220 v не тръгна, опитах се да го включа директно на 12 v работи 2-3 часа и изпуши  приемника нещо.Приемника е на 12 v питането ми е как да го включа на запалката на камиона на 12 v без инвертор
Колега админа е прав много добре гледай как го връзваш не би трябвало да има проблем макар че ти казваш че е работил малко и изпушил,аз на един колега подобен на твоя проблем му помогнах но той беше вързал приемника към зарядно нокия без да е изкорми а това зарядно променя от 12/24волта на 5волта.Та да не би и твоя проблем да е подобен?????

zhzhivko

принципно приемника работи на 24  волта  ,и като припалваш камиона  го изключвай
не е важно колко взимаш а колко време ще ги взимаш

doncho79

Цитат на: zhzhivko - Четвъртък, 23 Февруари, 2012, 13:35:56
принципно приемника работи на 24  волта  ,и като припалваш камиона  го изключвай
Колега най новите приемници малките са на 12 волта

doncho79