• Welcome to Форум на българските шофьори.

Всички които ползват WiFi антени

Започната от doncho79, Вторник, 28 Февруари, 2012, 21:53:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

doncho79

Колеги здравейте,искам да предупредя всички ползващи WiFi антени да внимават в Дания когато ги ползват понеже аз си изпатих.Имат мобилни групи с специални радиозасичащи антени с които определят до сантиметър от къде се ползват такива.И искам да попитам тук има ли колеги които са по на ти с компа ако съм под линукс тези гадове пак ли могат да ме хванат.

doncho79

admin

Цитат на: doncho79 - Вторник, 28 Февруари, 2012, 21:53:32
Колеги здравейте,искам да предупредя всички ползващи WiFi антени да внимават в Дания когато ги ползват понеже аз си изпатих.Имат мобилни групи с специални радиозасичащи антени с които определят до сантиметър от къде се ползват такива.И искам да попитам тук има ли колеги които са по на ти с компа ако съм под линукс тези гадове пак ли могат да ме хванат.

Би ли разказал по-подробно какво точно се е случило?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SEMPER

Да ще те хванат, няма значение каква ОС ползваш - те ти засичат излъчването от самата антена.

Предполагам само , най вероятно имат някаква наредба за максимално допустимите мощности на тези антени. В всяка държава това е законово уредено, но не съм запознат с стойностите

Самата антена не е като на телевизор - освен че приема, тя и предава, и когато мощността и е по голяма заглушава други сигнали.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

dinko_68

Колега, антената която ползваш или просто и wi-fi адаптера на компа ти праща сигнали към мрежата в която искаш да се логнеш. Тези сигнали се наричат ping.
Ping работи на принципа на ехото, като изпраща съобщение чрез ICMP протокола до отдалечен компютър. Съобщението съдържа "искане" за отговор от хоста.
Така, че и под Линукс да си пак ще бъдеш засечен ако решат да те уловят.

doncho79

Цитат на: SEMPER - Вторник, 28 Февруари, 2012, 22:03:35
Да ще те хванат, няма значение каква ОС ползваш - те ти засичат излъчването от самата антена.

Предполагам само , най вероятно имат някаква наредба за максимално допустимите мощности на тези антени. В всяка държава това е законово уредено, но не съм запознат с стойностите

Самата антена не е като на телевизор - освен че приема, тя и предава, и когато мощността и е по голяма заглушава други сигнали.
Благодаря,за изчерпателния отговор..

doncho79

Цитат на: dinko_68 - Вторник, 28 Февруари, 2012, 22:05:48
Колега, антената която ползваш или просто и wi-fi адаптера на компа ти праща сигнали към мрежата в която искаш да се логнеш. Тези сигнали се наричат ping.
Ping работи на принципа на ехото, като изпраща съобщение чрез ICMP протокола до отдалечен компютър. Съобщението съдържа "искане" за отговор от хоста.
Така, че и под Линукс да си пак ще бъдеш засечен ако решат да те уловят.
А случайно да знаеш вариант да не ме засичат.Моят отговор е изкл.антената.Но все пак.

mylord56

Цитат на: admin - Вторник, 28 Февруари, 2012, 21:56:10
Би ли разказал по-подробно какво точно се е случило?
Наистина, дай подробности.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

dinko_68

Цитат на: doncho79 - Вторник, 28 Февруари, 2012, 22:09:03
А случайно да знаеш вариант да не ме засичат.Моят отговор е изкл.антената.Но все пак.
Там където е фрии няма проблем, (пр. Mc Donald`s ) другия вариант е платения който срещу 15-20-25 евро можеш да ползваш навсякъде в дадена държава където се намираш за момента.

МИНКО ИЛЧЕВ

Малко е неясно. Колко те глобиха? Или само предупредиха? Как по точно си изпати?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

doncho79

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Вторник, 28 Февруари, 2012, 23:16:38
     Малко е неясно. Колко те глобиха? Или само предупредиха? Как по точно си изпати?
Колега достатачно съм наясно с законите за такъв вид нарушение и винаги съм бил на нокти,единственно ми снимаха камиона и аз веднага си вдигнах чукалата.. :P :P :P :P :P

Roshko

Цитат на: doncho79 - Вторник, 28 Февруари, 2012, 23:28:53
Колега достатачно съм наясно с законите за такъв вид нарушение и винаги съм бил на нокти,единственно ми снимаха камиона и аз веднага си вдигнах чукалата.. :P :P :P :P :P

А в какво се изрази патенето ти? В уплах или това, че си местил камиона? Аз не знам какви са законите, би ли ги споделил! Благодаря предварително!

doncho79

Чл. 212а. (Нов -- ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. -- ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго облага възбуди или поддържа заблуждение у някого, като внесе, измени, изтрие или заличи компютърни данни или използва чужд електронен подпис и с това причини на него или на другиго вреда, се наказва за компютърна измама с лишаване от свобода от една до шест години и глоба до шест хиляди лева.
(2) (Изм. -- ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Същото наказание се налага и на този, който, без да има право, внесе, измени, изтрие или заличи компютърни данни, за да получи нещо, което не му се следва.
Цитат на: Roshko - Сряда, 29 Февруари, 2012, 00:08:25
А в какво се изрази патенето ти? В уплах или това, че си местил камиона? Аз не знам какви са законите, би ли ги споделил! Благодаря предварително!

doncho79

Цитат на: Roshko - Сряда, 29 Февруари, 2012, 00:08:25
Това е за БГ за там незнам но и не искам да разбирам,но пък разбрах че се следят изкъсо тези неща там....

Roshko

Цитат на: doncho79 - Сряда, 29 Февруари, 2012, 00:22:08
Това е за БГ за там незнам но и не искам да разбирам,но пък разбрах че се следят изкъсо тези неща там....

ОК, благодаря ти! Все пак, си мисля, че причината е по-скоро тази описана по-горе от SEMPER.
И все пак би ли описал по-подробно обстановката на територията на която си бил и действията на контролните  органи! Селце, индустриална зона, голям град. Любопитна е случката и всеки детайл мисля, че може да ни е от полза да се предпазим, при евентуална подобна случка.

SEMPER

doncho79, не се филмирай че ще тръгнат да те гонят за влизане в чужди мрежи (освен ако не си се конектнал случайно в някоя секретна мрежа на НАТО  ;) )

Проблема пак казвам, е че най вероятно ползваш антена с мощност, която надвишава допустимата мощност

Ще направя една аналогия с бакшишите у нас- те ползват радиостанции с определена разрешена мощност, някои от тях обаче се изхитряват и ползват много по мощна станция, с която хващат доста по добре когато са в район в радиосянка,или са в отдалечено място. С това обаче предизвикват смущения в ефира на останалите. Има служба, не се сещам как се казва, която им прави внезапни проверки и им мери мощността на станциите, и пише актове на тези които ползват над допустимата мощност.

WiFi ползва честота на 2,4 GHz, като каналите за WiFi на тази честота са доста ограничена бройка, тъй като тя се ползва и от устройства с други протоколи.
Ако само ти примерно ползваш по мощна антена, това не би се отразило по никакъв начин, но ако такива антени се ползват масово, ще настане голям хаос Затова предполагам са въведени максимално допустими мощности, за да може твоето устройство да работи образно казано на 50 метра да речем, и да не се бърка в работата на по далечните устройства.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER