• Welcome to Форум на българските шофьори.

Всички които ползват WiFi антени

Започната от doncho79, Вторник, 28 Февруари, 2012, 21:53:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexander

Органа, който сакционира подобни действия в България се казва "Комисия за регулиране на съобщенията". Освен мощността (разрешени са 10W при излъчване), по-важните неща са широчината на ползваната честотна лента, защото иначе се навлиза в честоти отделени за някой друг. Мощността няма отношение към приемането, само към предаването.
И това ще мине.

Alexander

И това ще мине.

kkkvd

Според мен проблема е от друго естество. 2.4Гц е безплатна лента, но от миналата година закачването към чужди мрежи се счита за престъпление и се преследва по НПК. Предполагам в България това дойде като мярка от ЕС, така че там сигурно е същото. Тук все още няма кой да се занимава с това, но явно в Дания не спят.
Смятам, че това е редно да се случва, щото крадящите интернет са и нагли на всичко отгоре, не само, че ползват, но и гледат да свалят всичките филми от интернет, вместо да ползват по-дискретно.. Отделно, че няма да ми е приятно да знам, че някой се е закачил в мрежата ми и може да ми разгледа компютъра отблизо. Аз примерно съм взел някакви там мерки, но много хора не знаят за тези опасности.

kkkvd

admin

Цитат на: Alexander - Сряда, 29 Февруари, 2012, 16:18:57
  Органа, който сакционира подобни действия в България се казва "Комисия за регулиране на съобщенията". Освен мощността (разрешени са 10W при излъчване), по-важните неща са широчината на ползваната честотна лента, защото иначе се навлиза в честоти отделени за някой друг. Мощността няма отношение към приемането, само към предаването.

100 миливата е разрешената мощност. Имаш ли представа какво означава 10 вата на 2.4 Гхц?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Alexander

Ами в интерес на истината на 2.4 GHz нямам. Моите коли са на 50 MHz и продължавам да твърдя, че разрешената мощност на изхода на радиостанцията е 10 W. Проверявам съм многократно. Досега да са ме скъсали от актове. Става въпрос за таксиметрова фирма. Не знам дали на различните честоти разрешените мощности са различни. Може от там да се разминаваме.
И това ще мине.

admin

На 2.4 Гхц е 100 миливата. При някои рутери след подмяната на фирмуера става възможно увеличаване на мощността до 250 миливата.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

zhzhivko

Моля някой да ме светне за  антените коя е по-добра ??? ??? ??? ??? Signal King 98000G

Основни х-ки:

.1.    -Realtek 8187L (2500mW) и 25dB антена

- Хваща сигнал от рутери над 3000м разстояние
- Ползване на интернет без пари от различни рутери ( Free Access Points, Хотели, Заведения, Обществени места, незащитени рутери и др. )
- Разбиване на пароли на рутери с учебна цел с помощта на приложените в комплекта диск със софтуер и инструкции.
Предимства:
- Инсталира се на  USB  без да се разглобява компютъра.
- Подходящ за лаптопи.
- Съвместим с всички видове операционни системи – включени драйвери за WindowsXP, Windows Vista, Windows 7, MAC OS и Linux (включително Back Track).

Съвместим с: ISM 2.4GHz IEEE 802.11b/g;
   Технология: DSSS/OFDM;
   Скорост: High Speed for 802.11b/g;
   Интерфейс: връзка с компютър на 54Mbps чрез USB 2.0;  
   Антена: високочуствителна  25dB кръгла антена за по-голям обхват на действие;
   Изходна мощност в антената: по-голяма от 2000mW, като обхвата на действие на устройството се увеличава от 8 до 10 пъти повече от стандартните USB адаптери;
   Обхват на действие: ~3000 метра, като зависи и от релефа.
   Стандарти: 64/128-bit WEP Encryption, WPA, WPA2 ??? ??? ??? ???  

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
ИЛИ
    2..  Мощен безжичен адаптор с изходна мощност над 2000mW  със 36 dBi антена с формата на чиния.
Използва се новия чип RALINK 3070  WIFI 802.11 B/G/N Series ! Скороста е над 150Mbps.
В комплекта е включен диск с  Backtrack Beini  5 / 6 / 7
Може да се краква/хаква WEP и WPA пароли (за WPA още няма библиотеки)
Висока сигурност 64/128/256bit WEP Encryption, TKIP, WPA, 802.11
Много висока мощност за покриване на обхват  около 3500 метра.
Съвместим с Windows 98SE, 2000, Millennium, CE, XP, Vista, 7 and Linux and Mac OS   ??? ??? ??? ???

Моля ви не се сърдете но по този въпрос съм бос  като нестинар
не е важно колко взимаш а колко време ще ги взимаш

Roshko

Trucker_Boy

Ето я и моята антенка :

Без нея ловя 2 мрежи, със нея без да си играя да я въртя и да излизам навън хващам 6.
Ако някой ползва такава нека сподели мнения.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

mylord56

Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

Rammbon

Да не пускам нова тема ...
Колеги , дайте съвет какъв мобилен интернет да използвам за лаптоп , само в BG ? Хем на тънка цена, хем и с добра покриваемост в планинските райони. Поне до 30 лв на месец.

kkkvd

10 лв на месец свободен договор, 5 лв ако имаш интернет на Виваком
Аз имам и такъв, доволен съм... не е зле за парите си. Не става да гледаш клипове, щото бързо изяждаш лимита на бързата скорост. Иначе може. Като почнеш бавния интернет, само за четене на сайтове. Скайпа-перфектно.
Това за Виваком де. Влизаш в най-близкия офис и след 10 мин. си готов. Покритие - където има 3г клетка. По селата масово са 2г и тия не казват, и хората се прецакват. В градовете няма грижи. Има изискване гласовите разговори да са с приоритет пред данните. Тоест клетката при много напън обслужва първо телефонните разговори, а после дава интернет. Логично.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Сряда, 18 Април, 2012, 14:39:54
10 лв на месец свободен договор, 5 лв ако имаш интернет на Виваком

Вече може, за 5 лв и ако си абонат с произволен абонамент, от 6 или 9 месеца (не съм сигурен). И си лоялен - плащал си сметките навреме.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Бриги Магнито

Четнах за покритието и да мъцна и аз 25 кинти месечно на фирма Глобул и до в момента само на 2 места в БГ съм нямал нет. ;)

gatgamel73

Здравейте,
не се плашете и си ползвайте антенките. Никой нищо не може да ви направи. Интегралните схеми Realtek 8187L и RALINK 3070 се ползват в повечето WiFi адаптери разпостранени в Европа и са сертифицирани за ползване!!!
Моята антенка е http://donsoft-bg.com/product.php?id_product=2991 и аз съм много доволен от нея. Повече безплатен нет в чужбина пожелавам на всички!!! ;) ;) ;)

rider777

Аз съм с конфигурацията показана от Росен вече сигурно станаха 2 години и кусур ама ми пада стотина пъти от огледалото на камиона и вече май не е както беше,,,пак хващам много по-яко от всички колеги с измислени антенки,,,, но тая антена дето я е показал Милорд 56 като и се зачетох в данните пише за 15 километра и + ,,, това е малко фантасмагорично, но Милорд би ли споделил за нея и ако наистина е толкова мощна да кажеш откъде си я взел и аз да се сдобия с такава,,, стига да не е тайна де  ;)
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,