• Welcome to Форум на българските шофьори.

Всички които ползват WiFi антени

Започната от doncho79, Вторник, 28 Февруари, 2012, 21:53:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Roshko

Цитат на: rider777 - Вторник, 04 Декември, 2012, 15:02:44
Аз съм с конфигурацията показана от Росен вече сигурно станаха 2 години и кусур ама ми пада стотина пъти от огледалото на камиона и вече май не е както беше,,,пак хващам много по-яко от всички колеги с измислени антенки,,,, но тая антена дето я е показал Милорд 56 като и се зачетох в данните пише за 15 километра и + ,,, това е малко фантасмагорично, но Милорд би ли споделил за нея и ако наистина е толкова мощна да кажеш откъде си я взел и аз да се сдобия с такава,,, стига да не е тайна де  ;)

Нещо като от Мерцедес да слезеш на Голфче, ма ти си решаваш...
Не съм сигурен дали се поддържа и от Бейни и другите разновидности на Линукс за тази цел. Ако беше по-добро от Алфата нямаше всички Линукси да са компилирани почти само и единствено за Алфа.
Лично мнение...

Roshko

rider777

Съгласен съм, че от всички пробвани от мен сигурно са над 50 вида антени Алфата е най-доброто досега, но технологиите се развиват и няма да се учудя ако направят нещо хипер мощно. Захари ми беше пращал снимки само на антена един модел сигурно е дълга към метър като я гледам на снимката ама загубих линка,,,някой чувал ли е за такава антена,,,, Росене, ако по Коледа си в България и имаш някоя Алфа на добра цена искам да взема, че тая ако я видиш няма да я познаеш на какво съм я направил  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Roshko

Цитат на: rider777 - Вторник, 04 Декември, 2012, 23:57:00
Съгласен съм, че от всички пробвани от мен сигурно са над 50 вида антени Алфата е най-доброто досега, но технологиите се развиват и няма да се учудя ако направят нещо хипер мощно. Захари ми беше пращал снимки само на антена един модел сигурно е дълга към метър като я гледам на снимката ама загубих линка,,,някой чувал ли е за такава антена,,,, Росене, ако по Коледа си в България и имаш някоя Алфа на добра цена искам да взема, че тая ако я видиш няма да я познаеш на какво съм я направил  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

И аз останах без. Последната я забравих в някой от камионите. Вероятно ще купувам от Ванката, щото нещо се скапа работата с китайските пощи и не знам колко време ще я чакам и дали въобще ще дойде...

rider777

На Ванката пак ли са 2 вата,,,, а цената каква е,,, и никой ли не е попадал на тези антени по метър дето са ???

Roshko

Цитат на: rider777 - Сряда, 05 Декември, 2012, 20:51:11
На Ванката пак ли са 2 вата,,,, а цената каква е,,, и никой ли не е попадал на тези антени по метър дето са ???

100 пъти съм ти казал, че мощността дали е 1 или 2 вата няма почти никакво значение. По-трудно е твоето устройство да "чуе" в зашумена среда, от колкото рутерчето, което е на тихичко и топличко и далееееееч по-немощно и от най-немощния адаптор, еле па от коя и да е Алфа. В този ред на мисли, важна е антената. Не колко е дълга/голяма а какво е усилването й в дадената паосока. И някои други подобни параметърчета...

rider777

Roshko

Цитат на: rider777 - Сряда, 05 Декември, 2012, 23:17:08
Размера има значение ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Има, важното е да се разбере какво е значението! ;)

rider777

Абе всички жени се опитват да ни успокояват, че размерът нямал значение ама не е баш така,,,,,,,,,,,, 

iliandt

Здравейте,
Да се включа и аз в темата за Wifi адаптерите. Най-доброто на което съм попадал е CloudWifi с реални 20dBi и 2000mW мощност. Можеш да я върнеш до 5 дни, ако не си доволен от нея. Малко е обемна, но няма как за да е силна си трябва размер. Сайта е www.cloud-bg.com , на него има много полезна информация, сравнителни тестове с Alfa и интересни клипчета. В комплекта на антената (адаптера) има и диск с Beini и упътване за работа с него на английски. Beini е най-лесната и удобна програмка (операционна система) за разкодиране на Wifi мрежи. На този линк има и отзиви от притежатели на антенката -> http://prodavalnik.com/moschen-2000mw-wifi-usb-adapter-20-dbi-antena-bezzhichen-bezplaten-internet-wireless-adapter-alfa-i6820823
Сигурен съм, че всеки който я пробва ще остане много доволен.

Roshko

Цитат на: iliandt - Четвъртък, 13 Декември, 2012, 11:24:47
Здравейте,
Да се включа и аз в темата за Wifi адаптерите. Най-доброто на което съм попадал е CloudWifi с реални 20dBi и 2000mW мощност. Можеш да я върнеш до 5 дни, ако не си доволен от нея. Малко е обемна, но няма как за да е силна си трябва размер. Сайта е www.cloud-bg.com , на него има много полезна информация, сравнителни тестове с Alfa и интересни клипчета. В комплекта на антената (адаптера) има и диск с Beini и упътване за работа с него на английски. Beini е най-лесната и удобна програмка (операционна система) за разкодиране на Wifi мрежи. На този линк има и отзиви от притежатели на антенката -> http://prodavalnik.com/moschen-2000mw-wifi-usb-adapter-20-dbi-antena-bezzhichen-bezplaten-internet-wireless-adapter-alfa-i6820823
Сигурен съм, че всеки който я пробва ще остане много доволен.

Преди май бях правил подобно сравнение. Все едно в сняг до колене на Трабант да туриш зимни гуми с вериги и да се надсмиваш на Мерцедеса с летните гуми...
Кой има акъл може да фане сам къде е уловката... ;)

iliandt

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Вторник, 18 Декември, 2012, 23:18:15
Преди май бях правил подобно сравнение. Все едно в сняг до колене на Трабант да туриш зимни гуми с вериги и да се надсмиваш на Мерцедеса с летните гуми...
Кой има акъл може да фане сам къде е уловката... ;)

Би ли обяснил с какво точно, ALFA-та е по-добра от CW-5TN? Както сам си казал по-горе най-важното е каква е антената, 20dBi за CW-5TN срещу 5 или 9 dBi за ALFA-та. Чип сета (чипа който върши цялата работа) е един и същ Ralink 3070. Не казвам, че ALFA-та не е добра, добра е, но заради по-чувствителната и насочена антена CW-5TN адаптера хваща по-добре. Може и да се изкара и на вън на дъжда. Пък и не виждам каква уловка има...  Взимаш, ако не си доволен връщаш...

seal

Туй 2W е сериозна работа. Виждал съм рутер с яка антена и 1W усилвател меташе на 10км. Аз мисля че тайната е в качеството на изработка. Имам и китайска антена, вярно е лови много ама не ми харесва. правихме един тест с колеги имам един адаптер линксис а колегите с яките китайки но първия дето имаше нет бех аз много по бързо от тях разбих мрежата . Вярно е виждат много мрежи ама каква е файдата да виждаш 30 мрежи и да немаш нет. аз виждах няколко обаче на 1 чертичка подържах хубав трансфер на данни и бързо разбих паролата на мрежата. За Алфите съм чувал че са качествени китайки но не съм ги пробвал. Купих наскоро TL-WA5210G но незнам какво може и как да го настроя.

admin

Цитат на: seal - Неделя, 23 Декември, 2012, 21:46:25
Купих наскоро TL-WA5210G но незнам какво може и как да го настроя.

Мисля, че има опция да го ползваш като Wireless клиент.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Roshko

Цитат на: iliandt - Неделя, 23 Декември, 2012, 19:15:23
Би ли обяснил с какво точно, ALFA-та е по-добра от CW-5TN? Както сам си казал по-горе най-важното е каква е антената, 20dBi за CW-5TN срещу 5 или 9 dBi за ALFA-та. Чип сета (чипа който върши цялата работа) е един и същ Ralink 3070. Не казвам, че ALFA-та не е добра, добра е, но заради по-чувствителната и насочена антена CW-5TN адаптера хваща по-добре. Може и да се изкара и на вън на дъжда. Пък и не виждам каква уловка има...  Взимаш, ако не си доволен връщаш...

Уловката си я открил и ти си един от малкото направили го след толкова много обяснения, линкове и доказателства...

Roshko