• Welcome to Форум на българските шофьори.

Скания Р144 1998г 8 цилиндъра

Започната от valmoauto, Вторник, 06 Март, 2012, 21:35:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

valmoauto

::)Имам Скания Р144 1998г, 8 цилиндъра, имам проблеми с горивото, много гори около 44 литра на сто километра , регулирах клапаните, проверих дюзите и пак гори , какво да направя?

valmoauto

imter

Добре колега,но за какво е анкетата?

imter

Slav_305

Махни тухлата от десния педал.  ;) ;D
Play Golf, don't drive it!

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Бриги Магнито

Баце ако туй е разход у нашенско през зимата,трее ти каем,че си у нормите. ;)

mishogm

Rammbon

Колега, къде караш за да има такъв разход? По шосе или по кариери?

А аз да питам , за какво служат някои копчета в кабината на същия модел Скания. Оградените с червено. Ретардера така и не го усетих че работи, дори по надолнище се наема повече като е на 4 или 5 степен  :( .  Натоварен с 34т фракция.

loshdancho

На първата снимка показаният бутон е за автоматиката на ретардера: вкл./изкл. ретардера когато натискаш спирачка.
В положение AUT ще се включва ретардера   когато натискаш спирачката и щракне стоп машинката(релето за стоповете)
дори да не са задействали спирачките в свободният ход на педала.  Пази ти феродото и ти помага да спираш, не се препоръчва зимно време да е на AUT.
Ако имаш грешка в системата на ретардера тази опция веднага се изключва от компа на камиона(авариен режим).
На втората снимка е бутона за моторната:
Когато се включи ретардера на последна степен(без значение дали ръчно или през автопилот или като запаметена скорост при пускане) моторната спирачка ще помага на ретардера.  Ако не е на AUT няма да се включва моторна заедно с ретардера.
Пояснение за силата на ретардера при SCANIA..... ако има  активна  грешка( не работещ датчик за ABS , изгорял термодатчик на ретардера или се разминават повече от 11градуса с датчика на двигателя (по спомен) ретардера няма да работи на100%(авариен режим) ще ти е много слаб.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Rammbon

Благодаря колега ! :)
Още 1 + от мен и за това пояснение.

ahil_73

относно горенето братче ако моторо и помпата  и дюзите са у ред остава десния педал.Значи пускай по баиро спокойно  за да може другия поне до половината да изкара и резба на обороти  да не сваляш надолу предавки.А и още нещо ..на равно повече от седемдесе не карай че фърчат кебапчета от бурията.. ;) вервай ми изпитана тактика за икономии ..другите да бързат пък ти си мъцай със 70 и пак ще си думаме.. :)

Бриги Магнито

Цитат на: ahil_73 - Събота, 30 Юни, 2012, 11:30:23
относно горенето братче ако моторо и помпата  и дюзите са у ред остава десния педал.Значи пускай по баиро спокойно  за да може другия поне до половината да изкара и резба на обороти  да не сваляш надолу предавки.А и още нещо ..на равно повече от седемдесе не карай че фърчат кебапчета от бурията.. ;) вервай ми изпитана тактика за икономии ..другите да бързат пък ти си мъцай със 70 и пак ще си думаме.. :)
;) определено правилна стратегия относно икономичност,пробвах я два пъти и резултата е удивляващ ,вярно с друга марка,но ефекта е невероятен.
Хубаво е обаче да си непукист като те запцуват бързаците по тесните пътища. ;)

abator

Я, пробвай да караш по Европата с тази скорост, да видиш какво ще стане. Току виж си се озовал в канавката за нула време.

ahil_73

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 30 Юни, 2012, 11:39:13
;) определено правилна стратегия относно икономичност,пробвах я два пъти и резултата е удивляващ ,вярно с друга марка,но ефекта е невероятен.
Хубаво е обаче да си непукист като те запцуват бързаците по тесните пътища. ;)
хич не ми пука бате що се трепем за 1 кирия повече  и 20 лева кат ше си зема 100  ;)

ahil_73

Цитат на: abator - Събота, 30 Юни, 2012, 12:12:09
Я, пробвай да караш по Европата с тази скорост, да видиш какво ще стане. Току виж си се озовал в канавката за нула време.
чи кво и е на скоростта  ???..то и в бг 70 си е разрешената  нали ? :)

ivopifeca

44 е много,но ако се кара през проходи...е малко даже-42-43 е нормата за БГ,като цяло ,ако мотора е в кондиция....това е.

ivopifeca