• Welcome to Форум на българските шофьори.

ГЕРБ и яйцата

Започната от admin, Сряда, 07 Март, 2012, 19:29:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Цитат на: Mandor - Неделя, 11 Март, 2012, 06:05:56
А Пасарел е 14+11+3 MW. И е строен твърде отдавна.
Мислим даже ако бачка на пълна мощност целогодишно им пресъхва тръбето,това само мислим и мисълта ми иде от времето на Янчулев,че е верна. :D :D ;) ;) ;)
Дотук писаното ме навихте само,че тъй наречения Боко има честта само да реже ленти,всички проекти са на етап строителство още от преди ,частта на магистрала Тракия от Ст.Загора натам е негова,но проекта пак е от време оно,но нек си се фали.
Мен не ме бърка кой,че реже лентата шом нещо е факт,но ме бърка,че тамън я отреже и стане инфекция,пример отнесените тръби на канализацията на Южната дъга на така хваленета от Боко южна дъга освен всичко я прекопаха и пак я направиха интересно обаче при строителството прекопаната отсечка я правиха с месеци,а при аварийното прекопаване за 10 дена всичко беше ок ,а и качествено,че гледам още всичко си седи по местата и наводнение няма все още.
Магистрала Люлин до колко помня имаше по проект 1 тунел ,Боко взе властта първо рева,че шел да изхвърли турците,после пет пъти сменя датата на откриване и интересно са има 3 тунела ,ако се загледате единият е построен и после зарит та да е тунел,а туй се прави с пари и ако питаме кому е нужно ще ви кажат нещо ,но според мен беше ш;еване на пари и не от кой да е ,а от мистър Боко. ;)

Бриги Магнито

Roshko

Цитат на: Mandor - Неделя, 11 Март, 2012, 04:32:11
Драйвере, първо почети малко. Цанков камък е три пъти колкото Пасарел, по критерий инсталирана мощност. Като производство нещата са несравними.

и не по-малко от триста пъти по скъп...  :D :D :D

Roshko

Бриги Магнито

Цитат на: Roshko - Неделя, 11 Март, 2012, 13:22:46
и не по-малко от триста пъти по скъп...  :D :D :D
Инфлация баце,при Тато беше тънкана 8ст.чорбата,нормално да е скъпензи чорбата са гони кинта къде две. ;)

Roshko

Цитат на: Бригадира - Неделя, 11 Март, 2012, 13:25:05
Инфлация баце,при Тато беше тънкана 8ст.чорбата,нормално да е скъпензи чорбата са гони кинта къде две. ;)

Ти си си платил чорбата неколкко пъти кога си получавал фиша за 86.21лв...  :D

Бриги Магнито

Цитат на: Roshko - Неделя, 11 Март, 2012, 13:33:52
Ти си си платил чорбата неколкко пъти кога си получавал фиша за 86.21лв...  :D
Е оно са требаше да е ,колко с триста пъти над 86.21 ма тц има нема 396 тва е положението.Мани ми и Боко ги ге беше замразил  ;) мно ми били и даже из Европата им рича от къв зор са у криза.

Roshko

Цитат на: Бригадира - Неделя, 11 Март, 2012, 13:38:04
Е оно са требаше да е ,колко с триста пъти над 86.21 ма тц има нема 396 тва е положението.Мани ми и Боко ги ге беше замразил  ;) мно ми били и даже из Европата им рича от къв зор са у криза.

Е па един милион, за хонорара само, колко пъти е над 396...?  :D :D :D

!na

Откъде тръгна темата, докъде стигна  :)

Да обобщим - цените на яйцата у нас са х2 на тези в цивилизована Европа, защото лакомията на родните производители и прекупвачи е безкрайна, а от друга страна няма конкуренция и контрол. И така, най-вероятно в близко бъдеще лакомията ще бъде "възнаградена" с по-нормална пазарна среда и конкуренцията ще си свърши работата на регулатор. От което разбира се ще пострадат лакомите. Както се казва, каквото сам си направиш, никой друг не може да ти направи.  ;)

Що се отнася до глобализирането на темата в "за" и "против" настоящите управляващи, всеки си има своите истина и мнение. Добре е обаче те да се изразяват, когато има значение. Защото в противен случай си остават на масата в кръчмата, на чаша кисело вино и боб-чорба от оня ден.

My truck runs on diesel, I run on 100% passion

Бриги Магнито

Цитат на: Roshko - Неделя, 11 Март, 2012, 13:47:46
Е па един милион, за хонорара само, колко пъти е над 396...?  :D :D :D
Е учил е човеко,викали го акъл да дава,че си цакат ко да праиш. :D :D :D :D Абре они заградия целио Созопол вие за милиона проблем,че прайте.Но факт прибрани ора са,но идеята е и че са са прибрани,оти преди прибираха и имаше ,а са уж неприбират и нема,как стаа тоз фокус.
Има и нещо друго у мамалиги едно министър си позволи лукса да обиди народа си и си замина,докът бат Боко и бат Цеци не моа се запрат да Ви дават определения,ма ко Ви пука.

Малииииииии умрем да плюем,предлагам си върнем горскио он завалията шеше ни оправя па и от Испанията дойде,Драйверо може да му е фен били са у една страна по странство.

Баси яйцата завъртехме тука.

Оууууууу да допишем,че заедно сме писали:
Както казах и преди не е нормално от 13 стинки да удариме 44стинки па кви ще да са ни кокошките,а управляващите са замесени шом е допуснато това явление.У БГ пазара не диктува цената отдавна. ;)

Roshko

Цитат на: !na - Неделя, 11 Март, 2012, 13:48:34
Откъде тръгна темата, докъде стигна  :)

Да обобщим - цените на яйцата у нас са х2 на тези в цивилизована Европа, защото лакомията на родните производители и прекупвачи е безкрайна, а от друга страна няма конкуренция и контрол. И така, най-вероятно в близко бъдеще лакомията ще бъде "възнаградена" с по-нормална пазарна среда и конкуренцията ще си свърши работата на регулатор. От което разбира се ще пострадат лакомите. Както се казва, каквото сам си направиш, никой друг не може да ти направи.  ;)

Що се отнася до глобализирането на темата в "за" и "против" настоящите управляващи, всеки си има своите истина и мнение. Добре е обаче те да се изразяват, когато има значение. Защото в противен случай си остават на масата в кръчмата, на чаша кисело вино и боб-чорба от оня ден.

Не темата, ми разделът е глобализиран, ма това не пречи. Истината се крие в аргументите. Обаче всеки си търси едни в една  посока, пък услужливо забравя други в другата посока. Бриги няколко пъти засяга темата, че до вчера било имало, пък видите ли днес вече нема. Това в началото ми се стори шегичка, но повторена няколко пъти... започнах леко да се пуля...  Относно цените на каквото и да било мислим, че се определят от търсенето и предлагането. Не знам дали ще допуснат и едно паленце да им вкисне ако го видят непокътнато без да горигират лакомията си...

admin

Цитат на: !na - Неделя, 11 Март, 2012, 13:48:34
Откъде тръгна темата, докъде стигна  :)

Да обобщим - цените на яйцата у нас са х2 на тези в цивилизована Европа, защото лакомията на родните производители и прекупвачи е безкрайна, а от друга страна няма конкуренция и контрол. И така, най-вероятно в близко бъдеще лакомията ще бъде "възнаградена" с по-нормална пазарна среда и конкуренцията ще си свърши работата на регулатор. От което разбира се ще пострадат лакомите. Както се казва, каквото сам си направиш, никой друг не може да ти направи.  ;)

Най-после едно мнение, което потвърждава виждането ми за лакомията и за останалите български пороци. Ето това имах предвид, когато пуснах тази тема.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

:D :D :D :D Айде старо комунистче ли са станах ,не мой бре.
Апропо тва с цените ти повервах ма друг път  :D :D :D :D думата картел да ти говори нещо или цените на хляба,горива,брашно,месо и бем ли го още какво са продиктувани от търсенето.Ехоооооооооооооооооо събудете се търсенето в момента е никво,а цените летят.
По пазара не остана сергия бре,всичко затвори кепенци.

Моля тва да не се тълкува,че е отсега,това е от години.

ingenera7

Погледнете от добрата страна на казуса с яйцата: още малко ако се вдигне цената им ще стане по-евтино да си правим омлета от шоколадови яйца  ;D

Бриги Магнито

Цитат на: ingenera7 - Неделя, 11 Март, 2012, 14:40:28
Погледнете от добрата страна на казуса с яйцата: още малко ако се вдигне цената им ще стане по-евтино да си правим омлета от шоколадови яйца  ;D
А баце ми после зъбаро,че ни дойде екстра не мислиш ли? И они перат едни цени според пазаро.

Roshko

Бриги, аз  ли нещо не съм светнал или искаш да кажеш, че редовно си изхвърлят стоката
в контейнерите, но не свалят цените? Нещо не ми се връзва...  ::)

Бриги Магнито

Цитат на: Roshko - Неделя, 11 Март, 2012, 15:27:32
Бриги, аз  ли нещо не съм светнал или искаш да кажеш, че редовно си изхвърлят стоката
в контейнерите, но не свалят цените? Нещо не ми се връзва...  ::)
Баце не смеем ти мъцнем ко праят и е факт ,но тъй като и без друго няма ми повервате ше Ви спеста некой истини у живота.
Апропо напоследък само из хранителните вериги бръмчим,та не случайно ги мразим.Некогиш се ревеше ,че кренвиршило бил от тоалетна хартия правен е са да Ви светнем е оше по-голема убавиня.
Иначе да вметна Рошко захарните изделия при изтичане срока на годност се бракуват факт,не се изхвърлят,а отиват за храна на един модел животни ,но при тех в момента се забелязва БГ фокус ,а именно същата цена,но грамажа вече не е същият.
Най-страшно е положението при меса и колбаси там некой от ХЕЙ или ДВСК (не съм запознат точно коя от двете е контролният орган) май ,май бая пароци сбира,там баце нищо не се изхвърля ,а като твърдя и че не се продава се замисли кво се случва,аз лично неща да Ви осветлявам.

Иначе вкарваш логика,но проблема на твойта логика е колко се произвежда в момента или доставя и от там вече търсиш неква логика продадено,купено,бракувано и т.н.
;) ;) ;)

Бриги Магнито