• Welcome to Форум на българските шофьори.

ГЕРБ и яйцата

Започната от admin, Сряда, 07 Март, 2012, 19:29:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Roshko

Имах нещо, малко по-различно предвид и то е в основата на "замисъла" на темата.
Първо аз не бих обвинил някого в лакомия,, още повече пък да я свързвам и с конкретна
политическа партия, вече ше дое прекалено, защото същото е да дойде некой ми държи
сметка на мен защо работя за толкова пари, ми не за по-малко или за повече...
В магазина влизаш абсолютно доброволно и по същия начин излизаш. Вътре оставяш
пароци или не също доброволно. И пак казвам, НЕ вярвам стока да мухлясва, без да и падне цената!!!
На запад цените също са страшна въртележка. Във всеизвестно скъпата държава Норвегия  доскоро вратните пържоли бяха 3 евро, а в Германия - повече от двойно. По едно време незнайно защо и как скочиха с 30%
/не съм го видял с очите си/, но пак са по-евтини от Германия. В също не много евтината
Швеция филе от бут е под 4 евро, докато в Германия същото е близо 7. Цената на яйцата в Германия
е едно към едно със сегашната тук, само дето там за тая цена взимаме такива с размерите на пъдпъдъчи
а тук са къде, къде по-големи и качествени...
Навсякъде има изгодни цени и такива. които могат да се нарекат спекулативни. Но това е то - пазар!!!  ;)

Roshko

admin

Рошко, ти упорито си заравяш главата в пясъка и не искаш да видиш основния проблем. Проблемът не са яйцата, нито захарта. Проблемът са монополите. Чети тук и помисли дали е редно да се случват всичките тези неща. Уж имаме три мобилни оператора, пък цените им еднакви. Уж 40% от горивата са внос, пък цените им същите като на местния производител.

http://www.webcafe.bg/id_52363252
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Roshko

Цитат на: admin - Неделя, 11 Март, 2012, 17:16:50
Рошко, ти упорито си заравяш главата в пясъка и не искаш да видиш основния проблем. Проблемът не са яйцата, нито захарта. Проблемът са монополите. Чети тук и помисли дали е редно да се случват всичките тези неща. Уж имаме три мобилни оператора, пък цените им еднакви. Уж 40% от горивата са внос, пък цените им същите като на местния производител.

http://www.webcafe.bg/id_52363252

Виж уважаеми, тва де ми го буташ да го чета /предпочитам да гледам дебати на живо/ я го живеем вече повече от две десетилетия и за съжаление не е мръднало ни милиметър. Изпробвахме дозина пробутани и бленувани "панацеи", па същото. Аз лично от последните виждам невиждани досега действия не всички успешни и не толкова успешни, колкото ми се иска, но събуждат дълбоко заспалата ми надежда... Да поживеем, да видим.
Не искам да бъда разбран погрешно. Всеки си има глава на раменете и има право да взима най-изгодните за него решения. Но да се пишат и предлагат за четене манипулирани "истини" и забравени такива с цел поддържане на хейтърската пропаганда /ясно в чия полза, но не в наша/, все едно сме паднали от небето преди 5 минути е най-малко непочтенно пред аудиторията...
Изпразнете джобовете, на най-богатия човек на света, оставете го на улицата и чакайте да стане па мултимилиардер...

И още нещо да добавя. Много добре помня бедствията след управленията на партията столетница. В единия случай дойде човек, в последствие оплют и обруган, който за за една година дигна държавата на крака.
Сега дадохме доверие на няколко полицая и очакваме чудеса! Е нема къ да стане, но поне има надежда, а и те показват действия  и желание да се научат...!

Бриги Магнито

Рошко кои полицаи имаш впредвид бря я видим един само бат Цецко,Боко е минал през МВР ма не верим да е полицайче,Дянков пък финанситче момчето довел е сигур не една държава до гражданска война сигур из Южната Америка,Плевенлиев го дава предприемач мислим покрай Бизнес парка и така,лично мнение де не държа да е вярно.
Аз видим само опит за полицейска държава да се дзидне инак полицаи не видим.
Са да Ви осветля,защо сега народа реве за разлика отпреди(пак лично мнение де) значи преди си цакаха Ганкиното тихомълком и дорде се усети народа и е свирено,но пък и народеца креташе некво,са нали сме медийни звезди и кат измъдрим некоя идея (обикновенно се на гърба на народа) и вземем та се похвалим ,съответно се се намери некой се усети и ревне и те така.

Гърция може да е у фалит,но нейният народ си живее нормално и днес,при нас уж сме пичове и устискваме кризата,но народа от беден става оше по-беден.(пак лично мнение де)

Рошко можеш ли ми кажеш държава ,която народа и е с ниска покупателна възможност и има силна и стабилна икономика, аз лично знам една ма носи името Китай,но там пък криза няма.
Та как като нема кинти един народ да си купи нещо от своя продукт,некой ако ме светне как става сака го черпим.
Единственио начин е да бачкаме кат теб у странство и да пращаме пароци тук ,та да върви алъш веришо,другио е некой отвънка да инвестира тука,ма що да инвестира кат алъш веришо е у замиране,зарад ефтината работна ръка е единственното,но пък корупцията ,че го запре и зарад тва.
Ако са решили ни прават емигранти с цел ни оправат,а мерси може и да ме не оправят мене.
Сори,че си излагам болните философски мисли,които сигур немат нищо общо с реалността ,ма така мислим бре.
А дано сегашните ни оправят,ако не друго барлем детски градини строят,тоест очаква се да се множим,че нещо май от тенденция за 9 милиона са май май немаме и 7 и тва за 20-30 години .
И ако некой каже ,че все търсим виновни ,а не сме се смисляли ние ко ще дадем на тая държава ,ще му мъцна,че тоя народ дава,дава,та вече мое го фанете за долуподписания .(пак лично мнение де) мое и да спущи нещо.

ingenera7

А баце ми после зъбаро,че ни дойде екстра не мислиш ли? И они перат едни цени според пазаро.

Прав си, не е една беля

admin

Едно интересно видео по темата.

Roshko

Добро утро!!!   ;D ;D ;D
Аз изтърках пръсти пет години да го пишем под какви ли не форми, включително и в таа тема, обаче става интересно кога мистър Кошлуков го изрече...  ;) Нещо имам проблем със словореда или не знам и аз с какво...  :(

admin

Цените на Lidl и как ще ги стигнем германците... Чудя се как при тези цени успяват да купуват фуражи на немски цени, как успяват да плащат немски заплати и как успяват да плащат немски данъци?

http://www.lidl.de/de/Wundervolle-Backideen-ab-19-03-/10-2-frische-Eier-aus-Bodenhaltung

P.S. Ще допълня само, че българските яйца се размирисаха чак в Германия.

http://www.dw.de/dw/article/0,,15805416,00.html?maca=bul-standard_feed-bul-10257-xml

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Вторник, 13 Март, 2012, 19:09:59
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-miroslav-naidenov-skokat-tzenite-10733262?nt=4

И ти май не разбираш, че принципно няма проблем да си продават едно яйце и на цена от 1 лв. Ако са спазили останалите изисквания на законите, самата цена не може да е предмет на обсъждане. Останалото е популизъм. Чисто теоретично нито премиерът, нито министърът могат пряко да се намесят в цените.

Бриги Магнито

Бацета днес съм установил,че:
Яйцата у Асеновград са 30 стинки,а тез у Големо село около 45-47ст. тва продиктувано от пазара ли е или всичко у тоя живот е с цел.

Roshko

Цитат на: admin - Вторник, 13 Март, 2012, 19:17:19
И ти май не разбираш, че принципно няма проблем да си продават едно яйце и на цена от 1 лв. Ако са спазили останалите изисквания на законите, самата цена не може да е предмет на обсъждане. Останалото е популизъм. Чисто теоретично нито премиерът, нито министърът могат пряко да се намесят в цените.

А практически с какво е свързано заглавието на темата и значи ли че ГЕРБ не е спазило "останалите" законови изисквания и кои по-точно в случая с цената на яйцата, че и аз май нещо не мога да влезна в час?
И едно допълнително въпросче. Някой помни ли някога при сигнал някой да си е размърдал задника поне да задава въпроси или да търси сметка? Както и сега да се е случило някой "скандал" да не е бил завършен с отговор, дори и не толкова приемлив за опозицията?
Верно и мишката се потупа в гърдите, че бил дал най-големия бонус на пенсионерите. Е това не е ли подигравка?

SEMPER

Цитат на: Trucker_Boy - Вторник, 13 Март, 2012, 19:09:59
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-miroslav-naidenov-skokat-tzenite-10733262?nt=4

Тръкер, цъкнах на линко, ма се отвори нещо много дълго и отегчително за четене.

Аз преди малко четох нещо по късо и ясно у магазино

Яйца 10 бр, размер L - 5лв
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: Roshko - Вторник, 13 Март, 2012, 19:27:58
А практически с какво е свързано заглавието на темата и значи ли че ГЕРБ не е спазило "останалите" законови изисквания и кои по-точно в случая с цената на яйцата, че и аз май нещо не мога да влезна в час?
И едно допълнително въпросче. Някой помни ли някога при сигнал някой да си е размърдал задника поне да задава въпроси или да търси сметка? Както и сега да се е случило някой "скандал" да не е бил завършен с отговор, дори и не толкова приемлив за опозицията?
Верно и мишката се потупа в гърдите, че бил дал най-големия бонус на пенсионерите. Е това не е ли подигравка?

Ако се вгледаш внимателно в първата публикация от тази тема, ще установиш, че сагата започва със спирането на "незаконния" внос на яйца от Полша. Ако пък поразровиш насам-натам в интернет, ще установиш също така, че в България леко са намалели кокошките, които снасят яйца. С има-няма няколко милиона броя от 2009-а година насам. Та вероятно вече се сещаш какво означава спирането на вноса от страната, която произвежда най-много яйца в ЕС. Защо министърът е решил да спре този внос, остава загадка. Най-вероятно за да помогне на правилните фирми да се чувстват по-комфортно на пазара и да не бъдат обезпокоявани от някакви щастливи полски кокошки. Надявам се, че общи линии съм ти обрисувал схемата и също така се надявам да разбереш защо толкова много напоследък се говори за безопасност на храните. Днес например прочетох някъде, че е "осуетен незаконен внос на яйца от Сърбия".

driver1

Министърът вчера лично обясни защо е "спрял" яйцата от Полша. Всъщност каза, че изобщо не ги е спирал, защото това е и невъзможно, тъй като Полша не е трета страна и е все едно тези яйца да бъдат транспортирани от София до Пловдив, примерно, но е спрял партиди без печати, което не отговаря на изискванията. А и попита, какъв отговор трябваше да дава, ако беше допуснал този внос и избухнеше епидемия от салмонелоза от тези яйца? Напълно подкрепям министъра!

driver1