• Welcome to Форум на българските шофьори.

ГЕРБ и яйцата

Започната от admin, Сряда, 07 Март, 2012, 19:29:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Сагата продължава. Премиерът ще прави проверка.  ::)

"Премиерът Бойко Борисов е поставил ултиматум, до петък цената на яйцата да падне, в противен случай спира всички помощи за сектора. Това става ясно от стенограмата на последното заседание на Министерския съвет, публикувана днес. Борисов е решил да обиколи няколко магазина заедно с финансовия министър. "В петък с Дянков ще избера три-четири магазина - малък, среден и голям, ще мина да видя цените какви са на яйцата, и ако яйцата дотогава не са поевтинели, ви забранявам да ми внасяте каквито и да е постановления за пари, свързани с този сектор", казал още премиерът. Освен Дянков в обиколката по магазините ще се включат и икономическият министър Трайчо Трайков, и земеделският им колега Мирослав Найденов. Производителите на яйца отказаха коментар по темата. Тъговците пък изобщо не се впечатлиха от заканата на премиера да обиколи магазините преди почивните дни.

По време на правителственото заседание, проведено във вторник, премиерът Бойко Борисов е взел категоричното решение да направи обиколка по магазините заедно с министрите Симеон Дянков, Мирослав Найденов и Трайчо Трайков с ясната цел да проверят цените на яйцата."

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=870503
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

driver1

Браво Бойко! Голем си! Дръж ги изкъсо. Само, че Трайчо ше си трае тоя път.

driver1

wolves

И защо,държавата да не се меси и предприеме рестриктивни мерки спрямо големи играчи на пазара и фирмите монополи?Вчера например от Германия имаше новини относно заплащането-минималното на час,точно държавата се меси не само в държавния а и частния сектор и определя нови минимални ставки за плащане на час,,,,за норми и км не се говори изобщо,,,които ще са задължителни за всички.Защо да не може и в наща смотана държава

admin

Цитат на: wolves - Четвъртък, 15 Март, 2012, 23:14:05
И защо,държавата да не се меси и предприеме рестриктивни мерки спрямо големи играчи на пазара и фирмите монополи?Вчера например от Германия имаше новини относно заплащането-минималното на час,точно държавата се меси не само в държавния а и частния сектор и определя нови минимални ставки за плащане на час,,,,за норми и км не се говори изобщо,,,които ще са задължителни за всички.Защо да не може и в наща смотана държава

Баце, аз нямам нищо против държавата да се меси където трябва. Обаче поне да кажат, че ще правим пак социализъм. А и като се месят, нека да е по правилата. А не да се използват държавни ресурси в полза на една или друга фирма. Мисля, че разбираш какво искам да кажа...

admin

Толкова се размирисаха българските яйца, че и австрийския вестник Der Standart отделя статия по темата.

http://mobil.derstandard.at/1331779880791/Osteuropa-leidet-Suche-nach-billigen-Eiern-im-Ausland

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Събота, 17 Март, 2012, 08:42:03
Толкова се размирисаха българските яйца, че и австрийския вестник Der Standart отделя статия по темата.

http://mobil.derstandard.at/1331779880791/Osteuropa-leidet-Suche-nach-billigen-Eiern-im-Ausland

После се чудете защо никой в Европа не уважава българите.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 17 Март, 2012, 10:32:26
После се чудете защо никой в Европа не уважава българите.

И защо не ни уважават според теб?

Roshko

Цитат на: admin - Сряда, 14 Март, 2012, 20:23:28
...но в случая няма как да призная, че е прав.

1. Няма как да признаеш или да не признаеш че е прав?
2. Не беше ли той човекът, именно при който се настаниха удобно тези монополи или бъркам?

admin

Цитат на: Roshko - Неделя, 18 Март, 2012, 03:52:29
1. Няма как да признаеш или да не признаеш че е прав?
2. Не беше ли той човекът, именно при който се настаниха удобно тези монополи или бъркам?

Както казах, не го харесвам особено много. Прочети обаче това и помисли дали е лишено от логика.

http://kanarko.com/?p=77

Roshko

Отговори ми на въпрос, който не съм задал, а на зададените - тц... ;)

admin

Ако при него са се настанили монополите, сега направо са се вкоренили и нямат изтръгване. Личното ми мнение е, че монополите са по-малката беда. Голямата беда идва от липсата на адекватно заплащане на труда на хората въпреки монополите и огромните печалби, които генерират.

Бриги Магнито

Бацета едно логично предположение да ви ръснем,значи козунака се бърка с яйца ,а они са скъпи ,та е нормално и таз година козунака да удари дебела цена,тъй че Велик ден,май че си стане баровски празник.

Те у такива моменти пцуем управляващите и окото ми не мигва.

kkkvd

Аз не можах да разбера каква е връзката на ГЕРБ с яйцата, освен, че Бойко се изказа без нужда няколко пъти по темата. Директивите за кокошките дойдоха  от ЕС и трябва да се спазят. Чича ви с каскета не успя да се справи и реши да удари кьоравото на момента. Народа наскача, и Боци най-популистки обеща да спре държавните субсидии. Може и да ги спре, в него ножа и хляба... Ние пък си купуваме яйцата, щото вчера в клауфланд гледам ни едно пиле се не е излюпило, значи много приказки за нищо. ГЕРБ не произвеждат яйца, не може да им се държи сметка, те просто в мандата си на управляващи спазват разпоредбите, колкото и да са глупави, щото ако не ги спазят и ни глобят от ЕС, пак няма да са угодили на всички. Извинявайте че коментирам по стара новина, но всъщност коментирам принципа. Днес яйцата, утре козунака, бензина си е постоянно

SEMPER

Цитат на: kkkvd - Вторник, 20 Март, 2012, 15:43:19
и Боци най-популистки

Точно заради безспирното популистко плямпане Боко събира доста негативи.
Лично на него що годе му се отдава, ма кога му писне да лъготи и прати из телевизиите наместниците си да педепцат става мазало ...
От целия му екип само Плевнелиев владее на прилично ниво способноста да говори дълго харни приказки без да каже абсолютно нищо. Всички други почват се уплитат кат патки из кълчища.

Тук там обаче още се намират хора дека им сече пипката и не ручат яйца с черупките ....

На някои  безкрайно им е писнало да слушат как всички управляващи се занимават най вече да представят в светли краски управлението си, а в същото време се мъчат от пръдня боя да правят и с получения продукт да се опитват да си замазват гафовете.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

kkkvd

Просто не трябваше да се обажда, така или иначе нямаше да угоди на никой.
Доскоро смятах, че ГЕРБ са малко по-добри от предните, вече не съм съвсем убеден. Примери доста. Ще видим народа какво ще реши догодина. Бях убеден, че ще с първите с два мандата, но незнам

kkkvd