• Welcome to Форум на българските шофьори.

ГЕРБ и яйцата

Започната от admin, Сряда, 07 Март, 2012, 19:29:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: kkkvd - Вторник, 20 Март, 2012, 15:43:19
Аз не можах да разбера каква е връзката на ГЕРБ с яйцата, освен, че Бойко се изказа без нужда няколко пъти по темата.........

Ама ти сериозно ли не можа да разбереш каква е връзката? Ще ти го напиша кратко и ясно. По време на управлението на ГЕРБ цената на едно яйце достигна 40 стотинки. Чудо невиждано. По същото време останалите държави от ЕС се радват на два пъти по-ниска цена на яйцата. Примери колкото искаш.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

driver1

Цитат на: admin - Вторник, 20 Март, 2012, 18:48:46
Ама ти сериозно ли не можа да разбереш каква е връзката? Ще ти го напиша кратко и ясно. По време на управлението на ГЕРБ цената на едно яйце достигна 40 стотинки. Чудо невиждано. По същото време останалите държави от ЕС се радват на два пъти по-ниска цена на яйцата. Примери колкото искаш.

тц,тц,тц! То верно, че Б.Борисов е обявяван за Бог, ама не знаех, че и цените на яйцата определял!? А като каза, че ще обиколи по магазините за да види със собствените си очи и да чуе обясненията на търговците, пак имаше недоволни. Малоумното плюене взима застрашителни размери.

driver1

SEMPER

driver1, на всички е ясно, че ако ще и Чък Норис да ни беше премиер, яйцата пак щяха да струват толкова ...

Жалкото в случката е,че Боко реши като в сценарий от нискобюджетен екшън да покаже как ще се разправи с "яйчарите" и как ще помогне на народа.

А единствения вариант да свали цената им е ако той лично се напъне и почне да ги снася.

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: driver1 - Вторник, 20 Март, 2012, 19:03:01
   тц,тц,тц! То верно, че Б.Борисов е обявяван за Бог, ама не знаех, че и цените на яйцата определял!? А като каза, че ще обиколи по магазините за да види със собствените си очи и да чуе обясненията на търговците, пак имаше недоволни. Малоумното плюене взима застрашителни размери.

Можеш ли да посочиш друга държава, в която премиерът обикаля по магазините в качеството си на инспектор по цените?

driver1

Цитат на: admin - Вторник, 20 Март, 2012, 19:41:17
Можеш ли да посочиш друга държава, в която премиерът обикаля по магазините в качеството си на инспектор по цените?

А ти можеш ли да посочиш друга държава в която народът заради собствената си злоба и некадърност да обвинява и зелените човечета за хала си?
   И нека да стане ясно - да обикаля и да иска сметка за цените, или да не го прави? Защото май вече се заплетохте и не знаете кво искате. Ето, сега и миньорите в "Горубсо"-Мадан настояват след Турция, Премиерът лично да ги посети и да окаже натиск на частното дружество, което е концесионер на мините!

SEMPER

Цитат на: driver1 - Вторник, 20 Март, 2012, 20:19:01
  А ти можеш ли да посочиш друга държава в която народът заради собствената си злоба и некадърност да обвинява и зелените човечета за хала си?

Аз мога да посоча със сигурност само една държава дето не се прави това - Северна Корея

И в други държави, дето се строеше светлото бъдеще не беше редно да се пцува по великите вождове.

Аз не знам що годе демократична държава дето народа да не пцува по правителството.
А колко и как - зависи най вече от темперамента на народа, не от правителството  ;D

В тоя ред на на мисли у баварско, де всичко им е наред, си пцуват по местното правителство, къде пет пъти повече по федералното, и най много по ЕС  ;D

А ако искаш вицове от болни мозъци за Меркел - мога да отворя отделна тема даже  ;D

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Roshko

Цитат на: admin - Вторник, 20 Март, 2012, 18:48:46
Да не пропускаме и факта, че по това време заради ГЕРБ си заминаха и Кадафи и Бин Ладен. Какви ли не беди още ни сполетяха... тая с яйцата мислим бледнее...  :D :D :D

Пропуснах да споделя мнението си, че с подобни врели некипели де ни са ни работа, ни разбираме от тях, ни че променим нещто освен да изпуснеме парата, само подтискаме сериозните такива, които могат само да са ни от полза...
Пример: белия списък седи празен. Да се понапънем викам в тази посока, а?

admin

Цитат на: driver1 - Вторник, 20 Март, 2012, 20:19:01
   И нека да стане ясно - да обикаля и да иска сметка за цените, или да не го прави? Защото май вече се заплетохте и не знаете кво искате. Ето, сега и миньорите в "Горубсо"-Мадан настояват след Турция, Премиерът лично да ги посети и да окаже натиск на частното дружество, което е концесионер на мините!

Собствената си злоба и некадърност? Опасявах се, че ще те избие в такава посока. Знаеш ли, Драйвър, вземи прочети като начало Конституцията на тази държава. Там подробно е обяснено как точно е конструирана държавата. Обяснени са също така правата и задълженията на всеки един държавен служител. Прочети и текста, в който се казва, че икономиката на държавата се основава на свободното предприемачество. След това пак ще коментираме.

driver1

Е, като икономиката се основава на свободното предприемачество, защо непрекъснато призовавате управляващите да оказват влияние върху същото това предприемачество? Или и Конституцията четете по целесъобразност? Начетох се на глупости тук и се отказвам. Показателно е, че рейтингът на управляващите е значително пред потенциалните втори и ме успокоява до известна степен. Иначе е нормално да е спаднал - това се случва навсякъде. А нещата ще тръгнат напред, когато пукне и последния спомнящ си с умиление за времето на Т. Живков!

admin

В нормалните държави се определят правила и тези правила важат за всички. А в България някои са по-важни пред закона от други. Или и с това няма да се съгласиш?

driver1

Цитат на: admin - Вторник, 20 Март, 2012, 21:32:53
В нормалните държави се определят правила и тези правила важат за всички. А в България някои са по-важни пред закона от други. Или и с това няма да се съгласиш?

Такаааа! Това исках да чуя! Имаме си правила, нали? Не се спазват? От кого? Аз твърдя - ОТ ВСИЧКИ! От първия до последния! Разликата е, че едни, поради позициите си, изиграват по-ефектно картите си.
   Темата е голяма и не ми се навлиза в дълбочина, ще кажа само: властта, която трябва да отстои спазването на правилата е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! Тя е независима, но може да бъде мощен регулатор. Но не иска. Защото е страшен батак там - окопали са се здраво по наследство внедрили се червени магистрати и си играят своята игра. Хората отвън добре виждат как стоят нещата и затова са дали своята диферинцирана оценка на властите у нас.

admin

И какво точно промениха ГЕРБ в съдебната система? Все пак две години и половина не е малък период. Имат и мнозинство.

SEMPER

driver1 , освен червени магистрати, не ти ли прави впечатлени, че и в ГЕРБ и пълно с червени болкуци и техните синчета ???

Не знам в твоя край как е, но в моя край баш шефче на ГЕРБ, от както са създадени, до сега  е бивш комунист и щатен кадър на ДС.

Или щом е гербаджийче е доброто ченге, а лошите ченгета са само в опозицията  ???

driver1

Цитат на: admin - Вторник, 20 Март, 2012, 22:04:43
И какво точно промениха ГЕРБ в съдебната система? Все пак две години и половина не е малък период. Имат и мнозинство.

Ама не ми отговаряй с въпрос на всеки довод, не съм на изпит все пак! В съдебната система политическо лице е само министъра и неговия заместник. Гл. прокурор е мандатен и е с имунитет и несменяем.

admin

Цитат на: driver1 - Вторник, 20 Март, 2012, 22:18:26
   Ама не ми отговаряй с въпрос на всеки довод, не съм на изпит все пак! В съдебната система политическо лице е само министъра и неговия заместник. Гл. прокурор е мандатен и е с имунитет и несменяем.

Освен теб, в този форум месечно влизат още около 40 000 посетители и е логично въпросът ми да е насочен към всички тези хора. Я да ти задам едно въпросче конкретно на теб. Имаш ли представа дали може да се намери в оригинал предизборната програма на ГЕРБ? Ще бъде интересно да анализираме дали и какво е изпълнено до момента.

admin