• Welcome to Форум на българските шофьори.

ГЕРБ и яйцата

Започната от admin, Сряда, 07 Март, 2012, 19:29:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

driver1

Цитат на: admin - Сряда, 21 Март, 2012, 01:07:58
Освен теб, в този форум месечно влизат още около 40 000 посетители и е логично въпросът ми да е насочен към всички тези хора. Я да ти задам едно въпросче конкретно на теб. Имаш ли представа дали може да се намери в оригинал предизборната програма на ГЕРБ? Ще бъде интересно да анализираме дали и какво е изпълнено до момента.

Да ти имах логиката! Пък и 40 000 посетители??? Посмали малко, дее...Както и да е.
   Глей ся! Ако не си се информирал от любимия ти в-к "Сега" за неизпълнената програма на ГЕРБ, аз едва ли мога да бъда полезен. В смисъл, че не съм им такъв фен, какъвто изглеждам. Пък и не смятам, че е имало или, че ще има политическа партия, която да е изпълнила предизборните си обещания. Думата ми е за друго за първи път се налага такъв стил на управление, който за добро, или лошо е понятен за управляваните. Обясняват се конкретните действия с ясни думи, а не с красиви и напудрени, нищонезначещи номенклатурни фрази. Това е факт и никой не може да ме убеди в обратното. Правят се грешки, но се търси и решението. Само господата-другари бяха безгрешни. Бойко Борисов, колкото и да го плюете е безспорен авторитет сред своите, имат му страха и това е добре, защото досега съвсем да са се разпищолили. Имам много какво да кажа по темата, но е безсмислено, защото виждам, че след много писане ми се отвръща с въпрос и се минава на ново обвинение, нещо като: " А вие що биете негрите"....

driver1

admin

Цитат на: driver1 - Сряда, 21 Март, 2012, 02:25:39
   Да ти имах логиката! Пък и 40 000 посетители??? Посмали малко, дее...Както и да е.

Извинявай, леко съм те излъгал. За последните 30 дни посещенията са 38500. За предишният период от 30 дни бяха към 41000. Но както и да е. Просто отбелязвам за протокола. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

driver1

Цитат на: admin - Сряда, 21 Март, 2012, 03:11:41
Извинявай, леко съм те излъгал. За последните 30 дни посещенията са 38500. За предишният период от 30 дни бяха към 41000. Но както и да е. Просто отбелязвам за протокола. :)

Отбележи си за по-голяма достоверност в протокола, че 38500 ПОСЕЩЕНИЯ е различно от 38500 ДУШИ. Нещо като прословутия фискален резерв на Тройната, само, че не били компютри, а компоти...Абе, карай, развесели ме. :) :) :)

kkkvd

Добре де, за кво спорите? На всички беше ясно, че Борисов го избират за капитан на Титаник. Срещу това ще спорите ли????

България не е така от вчера.Представете си камион с каплави спирачки да пуска баир, колкото повече се засилва, толкова по-лошо става. Ние така сме се засилили, че невиждам какво ще ни спре, освен челен удар някъде. Нещо радикално имам предвид. Лошото е, че представата на ГЕРБ за радикални мерки е леко идиотска. И наистина е редно да се раздвижат малко, щото постоянно да сочат предишните (не че не е така) и да режат ленти на магистрали, на третата година не е редно просто. Искаме да видим реални икономически мерки, а не жалки напъни.

Искат бизнеса да инвестира - някой от вас смее ли днес да започне бизнес от нулата???? Просто е самоубииствено днес да си изряден. А данъчните гонят само изрядните, с нередовни не се занимват, щото не им се изплаща. По-лесно е да актуваш редовна фирма, отколкото да разследваш някой далаверджия. И ГЕРБ карат по стария начин, уви...

admin

Цитат на: kkkvd - Сряда, 21 Март, 2012, 12:16:16
Добре де, за кво спорите? На всички беше ясно, че Борисов го избират за капитан на Титаник. Срещу това ще спорите ли????

България не е така от вчера.Представете си камион с каплави спирачки да пуска баир, колкото повече се засилва, толкова по-лошо става. Ние така сме се засилили, че невиждам какво ще ни спре, освен челен удар някъде. Нещо радикално имам предвид. Лошото е, че представата на ГЕРБ за радикални мерки е леко идиотска. И наистина е редно да се раздвижат малко, щото постоянно да сочат предишните (не че не е така) и да режат ленти на магистрали, на третата година не е редно просто. Искаме да видим реални икономически мерки, а не жалки напъни.

Искат бизнеса да инвестира - някой от вас смее ли днес да започне бизнес от нулата???? Просто е самоубииствено днес да си изряден. А данъчните гонят само изрядните, с нередовни не се занимват, щото не им се изплаща. По-лесно е да актуваш редовна фирма, отколкото да разследваш някой далаверджия. И ГЕРБ карат по стария начин, уви...

Точно това се опитвам и аз да обясня, че композицията се е засилила по наклона надолу и май няма и работещи спирачки. Много добре си перифразирал ситуацията. И според мен е изцяло сбъркана стратегията за бизнес-климата у нас. В последната година няма никакви инвестиции. Няма сила, която да накара да дойдат тук големи компании. Хората си имат разузнаване и то работи изцяло за елиминиране на каквито и да са бизнес-рискове. Явно оценяват ситуацията в България като ненадеждна за инвестиране.

driver1

И какво ще излезе сега? Че сме почти на еднакви позиции, но си правим различни анализи?
   Продължавам да твърдя, че ние, българите сме заредени със свръхочаквания за ситуацията в която живеем. Имам шанса да живея в изключително развита икономически страна с утвърдена пазарна икономика и свободомислещ народ. Какво се случва, обаче? Все още неовладяна безработица възлизаща на 23%. Масови фалити на малки фирми, свиване до минимум на дейността на големите. Решително намаление на заплатите и в държавния и в частния сектор. Забележете - не замразяване, а чувствително намаление, достигащо до над 30%! Никой няма да е щастлив, ако е получавал, примерно, 2700евро и са му намалили заплатата на 1800-1900евро. Верно е, че и тези суми изглеждат фантастично на фона на заплатите у нас, но пък и изходната точка е много различна.
   В допълнение се орязват социалните придобивки - помощи при безработица, условия за пенсиониране и синдикална защита.
   Засилва се обаче контрола върху данъчната събираемост - веднъж попаднал в системата за данъчна задълженост, няма откачане - никой няма да те притеснява да отидеш и да си платиш задълженията, но системата е устроена така, че за да получиш редица административни услуги, трябва да представиш удостоверение за липса на данъчни задължения.
   Много болезнено се увеличиха сумите за глоби за различни нарушения, особено в сферата на транспорта.
   Има и още влошаващи качеството на живота фактори за които не се сещам в момента. Има и недоволство, естествено, но впечатлението ми е, че хората си дават сметка, че ситуацията е резултат и на световното икономическо положение.
   Какво се случва у нас? Критикуваме, че няма чуждестранни инвестиции? Как да има, като инвеститорите свиват разходите си в собствените си страни. Недоволни сме, че в държавата не стигат пари за здравеопазване и социална защита? Но всеки гледа да спести от данъци и да измами системата. Всеки! От бизнесмена управляващ огромен холдинг, до последния манго в Столипиново. И всеки опит това да се промени се политизира.
   Полицията е неефективна и нерешителна в действията си, защото често пъти е обвинявана че е инструмент за репресия. Всъщност, всичко, което се случва в България го има и тук, но никой не се е сетил да вкарва политика в това.
   Има и още много прилики, естествено - и съществени разлики.
   Опитваме се да се сравняваме с най-добрите и напредналите, а всъщност далече не сме такива - просто трябва да изминем своята част от пътя. Никой не е прескочил някой от етапите. Истина е, че сме най-бедните в ЕС и бяхме приети по политически причини, но е истина и това, че сме на около 60-то място по икономическо развитие в света. Ако престанем само да се оплакваме, а започнем да търсим новите възможности, резултатите не може да закъснеят. В тази връзка опитът с бизнес-форума в Катар, макар и неуспешен, смятам за стъпка в правилната посока.
    Стана дълго, но се опитвам да намаля нихилизма, който ни е обзел и който не може да доведе до прогрес.

kkkvd

...а всичко това което изреди се случва защото?
Българина много е изтрещял, отдавна е спрял да чете книги и ходи на театър (слава богу не всички, пък повечето гледат театър по канал 1 петък до обяд.)
Защо се купуват гласове? Защото има кой да купува
Защо се драска в жълтата преса? Има кой да чете
Защо не се плащат данъци? Щото с моите данъци се развъждат цигани. Бойко ли въведе "Декадата на ромското включване" или един друг циганин? Щото българи гледат циганета по програми понеже няма друга работа за тях, а жена ми взима детски цели 35 лв.

Сбъркана ценностна система, както казва онзи изкукуригалник Вучков, ама за някои работи си е прав.

Roshko

Цитат на: kkkvd - Сряда, 21 Март, 2012, 13:32:27
Защо се купуват гласове? Защото има кой да купува
Защо се драска в жълтата преса? Има кой да чете
То навсякъде има кой да купува. Има две решения - да не се продаваме /което няма къ да стане/ или да
се криминализира деянието, което също едва ли ще промени нещо... Обаче пък това е един добър начин
да влезнат малко от "мръсните" пари в народа... :)

Чете се, чете се, кой нема друга работа...  :D :D :D

admin

Цитат на: driver1 - Сряда, 21 Март, 2012, 04:07:40
  Отбележи си за по-голяма достоверност в протокола, че 38500 ПОСЕЩЕНИЯ е различно от 38500 ДУШИ. Нещо като прословутия фискален резерв на Тройната, само, че не били компютри, а компоти...Абе, карай, развесели ме. :) :) :)

Специално за теб извадих данните за последния месец и за цялото съществуване на форума. Наистина има разлика в понятието посещения и посетители и съотношението е едно към две в полза на посещенията. Но принципно броят на посетителите месечно клони към 20000.

driver1

Цитат на: admin - Сряда, 21 Март, 2012, 01:07:58
Освен теб, в този форум месечно влизат още около 40 000 посетители и е логично въпросът ми да е насочен към всички тези хора...

Абе надявах се, че полека-лека ще се приближим до истината. Ама да се меткат цифри на ангро ми се видя доста самонадеяно и заблуждаващо. А иначе няма лошо да е по-голям интереса, да има нови и полезни теми и по-малко толерирани спамери, изказващи се по всички теми без да казват нищо. Едва ли е по силите на Админа да пресече това без да наложи цензура, но пък и мълчаливото подминаване създава впечатление за толериране. Успех нататък в администрирането на този сайт, отчитам, че отнема нерви и време.

admin

Цитат на: driver1 - Сряда, 21 Март, 2012, 16:45:34
   Абе надявах се, че полека-лека ще се приближим до истината. Ама да се меткат цифри на ангро ми се видя доста самонадеяно и заблуждаващо. А иначе няма лошо да е по-голям интереса, да има нови и полезни теми и по-малко толерирани спамери, изказващи се по всички теми без да казват нищо. Едва ли е по силите на Админа да пресече това без да наложи цензура, но пък и мълчаливото подминаване създава впечатление за толериране. Успех нататък в администрирането на този сайт, отчитам, че отнема нерви и време.

Принципно броят на посетителите е около 40000. Точно както съм го написал. Всяко посещение е в резултат на действие на определен посетител. Въпросът с разминаването идва от това, че много хора влизат по два и повече пъти. Но както се вижда, тези 40000 посещения са реализирани от 19000 отделни посетители.

driver1

Цитат на: admin - Сряда, 21 Март, 2012, 17:02:24
Принципно броят на посетителите е около 40000. Точно както съм го написал. Всяко посещение е в резултат на действие на определен посетител. Въпросът с разминаването идва от това, че много хора влизат по два и повече пъти. Но както се вижда, тези 40000 посещения са реализирани от 19000 отделни посетители.

Разбрах де, разбрах! Само че внушението ти беше друго. Не вярвам да не си ме разбрал какво имам предвид. Успех!

wolves

Driver,ти си загубил представа какво е държавата България.как ти роди фантазията да намираш прилики на Испания с БГ,бре вие като че ли никога не сте живяли тук.Не вкарвали политика,като не живеете у Бг,поне не пишете пълни простотии.Пази боже слепо да прогледне,не че си прогледнал ти де!!!!!!!!!!

Roshko

Цитат на: wolves - Сряда, 21 Март, 2012, 19:11:30
Driver,ти си загубил представа какво е държавата България.как ти роди фантазията да намираш прилики на Испания с БГ,бре вие като че ли никога не сте живяли тук.Не вкарвали политика,като не живеете у Бг,поне не пишете пълни простотии.Пази боже слепо да прогледне,не че си прогледнал ти де!!!!!!!!!!

Люс, ти май си изгубил представа за интернет и ко съ пише тук... Точно обратното, други се надат и псуат, че България не е станала Испания за три години, благодарение на сегашното правителство...  :D :D :D :D :D

driver1

Цитат на: wolves - Сряда, 21 Март, 2012, 19:11:30

Това, дали съм прогледнал го оставям без коментар, то си е за твоя сметка.
 Относно сравнението: с Испания и испанците най-много можем да се сравняваме, просто са най-близо като манталитет до нас. Описах и какви са приликите, казах, че има и разлики. От теб освен стремеж да обидиш, друго не видях. Но щом те влече - ОК.
 А пък за сравненията - тук видях много по-дръзки опити за сравнение.

driver1