• Welcome to Форум на българските шофьори.

ГЕРБ и яйцата

Започната от admin, Сряда, 07 Март, 2012, 19:29:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

wolves

Изобщо не съм искал да те обиждам,ако така си го приел сори,просто няма защо.Прави разлика от военна хунта-Франко и Болшевишки режим,разликата е огромна,поне що се отнася до енспроприяцията на благата на един народ а от там и държава.да не привеждам за пример и Чили на Пиночет.Поне сме южнаци друго нищо общо,да не привеждам примери с историята.Я ми кажи коя колония сме имали,че не си спомням,да не редиш само че македония или Тракия са били такива!А Рошко за 3 год през крив макарон

wolves

driver1

За нула време се разходи из историята, континентите и колониализма за да стигнеш и до Тракия и Македония. А пък аз имах предвид нещо съвсем друго. Но по-добре да не го обяснявам, щом толкова свободно тълкуваш мнения. Мога да ти кажа, че добре съм опознал испанците - все пак от осем години живея сред тях, правя разлика дори между манталитета им в различните провинции, но това не е темата тук.

driver1

wolves

Е като не е,що ги ръгна вътре?1/3от хората им говорат езика,знаеш щом си там,затова е безсмислено да ги сравняваш.Между впрочем баце ко си бачкал у Бг преди да отидеш там,ако не е тайна

kkkvd

Опа, пичове :-) Темата е Боци и яйцата. Кой кво е бачкал няма отношение. Моето мнение, че Драйвъра ги разбира добре нещата, ама много от нас не са живели достатъчно навън за да го разбреат. Моите родители милите, още ахкат по комунизма, ама те по на запад от Неготин, Сръбско не са ходили. За това приветствам и призовавам - живейте навън, копирайте и прилагайте у нас. Мисля че нямаме друг избор, освен да приложим измисленото.
Сега скачат срещу ГЕРБ, че прави магистрали, и че пенсионери асфалт не ядат. Как да им обясниш, че така или иначе пенсионерите си заминават, а магистралите оставят за активните днес и децата утре. Докато има хора не разбиращи ей такива елементарни неща, много има да спорим. Не сме строили държавата си две десетилетия, не е ли време да почнем? Ама били слаби строители днешните... По-добре да си изметеш двора, макар и лошо, отколкото никак.

SEMPER

Ти пък накъде заби към магистрали сега  ;D ;D ;D

Темата е за яйцата, от тях много много не отбираме в детайли, и можем разтягаме локума колко ни е кеф до безкрайност  ;D

За разлика от това, почти всички имат доста километраж навъртян по истински магистрали, и няма как да се заформи добър спор за БГ "магистралите"
Темата ще е отиде само на плювки -  как се строят, на какво приличат и как се поддържат.  ;)
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 22 Март, 2012, 10:42:58
Ти пък накъде заби към магистрали сега  ;D ;D ;D

Темата е за яйцата, от тях много много не отбираме в детайли, и можем разтягаме локума колко ни е кеф до безкрайност  ;D

За разлика от това, почти всички имат доста километраж навъртян по истински магистрали, и няма как да се заформи добър спор за БГ "магистралите"
Темата ще е отиде само на плювки -  как се строят, на какво приличат и как се поддържат.  ;)

Направо ми взе думите от устата. И аз точно това се запитах, какви магистрали точно се строят и с какви пари? ЕС плаща 80% от цената и е смешно, че България не е в състояние да си направи магистрали със собствени средства. Но тъй като темата е за яйцата, да попитам дали си купувате яйца, или чакате цената им да стане по-ниска?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

driver1

Тъкмо стана дума за сравненията и яйцата. От няколко дни във Валенсия изчезнаха евтините яйца. Намират се само най-скъпите - 12бр. за 2.40 евро. Абсурд е да намериш от най евтините, които са 12бр. за 1.20евро. Не забелязах по телевизията да коментират оставката на Мариано Рахой заради това. :)

Mandor

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 22 Март, 2012, 09:49:50

Сега скачат срещу ГЕРБ, че прави магистрали, и че пенсионери асфалт не ядат. Как да им обясниш, че така или иначе пенсионерите си заминават, а магистралите оставят за активните днес и децата утре.
За това изказване имаш голям минус от мене. Защото аз имам майка пенсионерка с 20 години стаж като учител, чиято пенсия не стига до никъде. И какво, да умира ли? Или да яде асфалт?
Да попитам- защо скачате за осигуровки в пълен размер, на реална заплата? Може би да получавате пенсия след време? Защото максималният осигурителен доход е 2000 лв. При него трябва да се получава пенсия около 1400 лв. Да, но максималната пенсия в момента е 700 лв. Тоест всяка осигуровка на заплата над 1000 лв. е просто наливане на пари в нечий джоб.
Станишко бил вдигнал пенсиите предизборно. Хубаво, защо и този не ги вдигне популиски? Или поне да премахне горния праг и всеки да получава реално заработеното.
Или може би изобщо не разчита на пенсия? Дянков вече каза че не смята да остава в България след края на мандата и за това не смята да се осигурява.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

kkkvd

Mandor, много съжалявам, за твойта майка, но моята е с инвалидна пенсия още по-малка от на твойта, никъде няма работа за нея, гледа циганче като приемен родител, защото за нея няма създадено работно място примерно, или никой не я взима заради годините. Баща ми изобщо няма шанс да стигне до пенсия, радва се ако вземе заплатата си 6 месеца назад.
Ти приятелю съжали майка си, разбирам те, а деца нямаш ли? За тях не трябва ли да е добре?

Mandor

Да разбирам ли че си ги оставил да умират или им помагаш? Защото съм бил в положението на твоя баща и знам какво е. С безработна жена, ако има значение.
Не, нямам деца, щом питаш.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

kkkvd

Децата обръщат мирогледа. Милион пъти по-добре за децата ни да има, отколкото за родителите ни. Извинявам се, ако някой не ме разбира. Живота е гаден, щом ни кара да избираме между деца и родители, но щом се налага - избора за мен е ясен.
Темата е за яйцата, добре... ма ме хвана яд за минуса, за това реагирах ;-)

driver1

Цитат на: Mandor - Петък, 23 Март, 2012, 14:40:54
За това изказване имаш голям минус от мене. Защото аз имам майка пенсионерка с 20 години стаж като учител, чиято пенсия не стига до никъде. И какво, да умира ли? Или да яде асфалт?
Да попитам- защо скачате за осигуровки в пълен размер, на реална заплата? Може би да получавате пенсия след време? Защото максималният осигурителен доход е 2000 лв. При него трябва да се получава пенсия около 1400 лв. Да, но максималната пенсия в момента е 700 лв. Тоест всяка осигуровка на заплата над 1000 лв. е просто наливане на пари в нечий джоб.
Станишко бил вдигнал пенсиите предизборно. Хубаво, защо и този не ги вдигне популиски? Или поне да премахне горния праг и всеки да получава реално заработеното.
Или може би изобщо не разчита на пенсия? Дянков вече каза че не смята да остава в България след края на мандата и за това не смята да се осигурява.

Mandor, можеш да ми слагаш минуса си още преди да си прочел това, което ще напиша по-надолу. Аз няма да ти слагам минус, а ще се опитам да обясня как стоят нещата, според мен.
    Изказването ти показва, че не си наясно как се изразходват средствата по пера от бюджета на държавата. Няма как парите за инфраструктура да се преразпределят за социална дейност и в частност - за пенсии. Тези средства са в размер на 20% финансиране от бюджета и 80% финансиране от фондовете за целта в ЕС. Ангажимента за усвояването им е поет още с присъединителния договор и неизпълнението му би довело до лишаването на България от тези подарени пари, а може би и до санкции. България плаща (не съм сигурен в сумата) 600 милиона членски внос в ЕС. Това е един от начина да възвърне тези пари. Какво би говорил, ако ги загубехме? Така, че изобщо не съществува дилема - асфалт, или пенсии. Това са пропагандните версии на опозицията.
    За размера на пенсиите. Съществува горен праг, защото цялата сума е ограничена. А е ограничена, защото има демографски дисбаланс в съотношението работещи - пенсионери.
    Допълнително ситуацията се утежнява от осигуряването на минимален, а не на реален доход. Самите ние сме част от този проблем, съгласявайки се на тези условия - да ни осигуряват на минимален доход, а претендираме за реални пенсии. Как да стане това? А'пропо - ти върху каква сума се осигуряваш?
    Ето къде отива разликата над максимално допустимия праг на пенсиите - за компенсиране на ниските суми, събрани заради нереалните договори и заплащане. С други думи казано - част от парите за пенсията на родителите ти е в собствения ти джоб, заради нереалната вноска във фонда. А! Като казах "фонда", се сетих, че такъв, всъщност не съществува, 45 години, по времето на плановата икономика средствата са били осигурявани от бюджета, което противоречи на всякакви добри практики в белия свят. Сега се правят опити за натрупване на пари във т.нар. Сребърен фонд, но ми се струва, че това ще бъде много трудно и бавно във времето, ако не се пресече осигуряването на нереални доходи и не се овладее демографския срив.
    Слагай ми минуса и бъди жив и здрав!

SEMPER

Палачинката вече се обърна.

Преди беше масова практика да се осигурява на минимална заплата а да се дава доста по голяма заплата.

И аз бях учуден, но мои познати ми споделят че вече масовата практика е да се правят осигуровките според класификатора на професиите, а на ръка да се дават по малки суми като заплата.

Иначе всичко е просто и ясно, като за дебили

При тези осигуровки не може да има нормални пенсии !
При тези здравни вноски не може да има здравеопазване !

Ако ще всички правителства да си бяха сменяли социалните и здравните министри през седмица - нищо не може да се оправи.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

wolves

driver1,питах те нещо баце,ко си бачкал и къде преди да заминеш на Испанята? Нещо секретно ли питах?

driver1

Цитат на: wolves - Петък, 23 Март, 2012, 18:18:47
driver1,питах те нещо баце,ко си бачкал и къде преди да заминеш на Испанята? Нещо секретно ли питах?

Преди 3-4 дни в една тема, но не помня точно в коя беше, дадох подробна справка на Бригадира по години на целия си трудов стаж в транспорта. За мен е неясно защо е този интерес, но ако налучкам отново темата, ще копирам и ще го удовлетворя. Ако някой е прочел и си спомни темата, нека помогне. Въпреки, че недоумявам целта?

driver1