• Welcome to Форум на българските шофьори.

Колеги, помогнете

Започната от GIBO, Неделя, 11 Март, 2012, 13:18:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: driver1 - Сряда, 21 Март, 2012, 16:49:12
  Имам! Но съгласно правилата не мога да влизам в спор с Админа. :)  Забележително!

Сподели с нас още подробности за толерирането. Би било интересно да научим неща, които не знаем. Ще се радвам, ако дадеш и някакви ценни съвети за развитието на форума.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

driver1

Цитат на: admin - Сряда, 21 Март, 2012, 17:04:00
Сподели с нас още подробности за толерирането. Би било интересно да научим неща, които не знаем. Ще се радвам, ако дадеш и някакви ценни съвети за развитието на форума.

Едва ли усилието ми да пиша няма да се окаже всуе, имайки предвид ироничния тон, но какво пък...
    Искам да попитам: какво е променил в изявите си потребителят с никнейм Некадърен тракторист за да му бъде разрешена регистрация с друг никнейм?
    Има строга рестрикция по отношение на граматически правилното писане (няма лошо), но то може да е поради по-ниска степен на грамотност и незнание. Но когато умишлено се вкарва диалектна реч, това минава "незабелязано". За полезно ли се смята? И с какво е по-малко вредно от писането на латиница? Тя поне е част от световната култура. Да не бъда разбран погрешно - твърдо за писането на кирилица съм! Нещо повече - има ли техническа възможност тази рестрикция да обхване и чата?
   Отново се сещам за рейтингите. И преди споделих, че би било много по-полезно, ако може да се гласува неограничен брой пъти, но да става ясно за коя точно публикация и мнение. Така ще става ясно коя позиция е спорна и неприемлива за повечето, а не да се гласува ЗА, или ПРОТИВ личността на коментиращия. Тук ни е събрал общия професионален интерес и в тази насока трябва да бъдат споровете, а не да си даваме личностни оценки, които няма как да са обективни, тъй като повечето не се познаваме лично. Не, че и аз понякога не се увличам в тази посока. Засега - толкова.

driver1

SEMPER

driver1 , не взимай чак толкова насериозно интернето, и в частност форумо.  ;)
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Roshko

Цитат на: driver1 - Сряда, 21 Март, 2012, 17:35:12
   Едва ли усилието ми да пиша няма да се окаже всуе, имайки предвид ироничния тон, но какво пък...
   Искам да попитам: какво е променил в изявите си потребителят с никнейм Некадърен тракторист за да му бъде разрешена регистрация с друг никнейм?
   Има строга рестрикция по отношение на граматически правилното писане (няма лошо), но то може да е поради по-ниска степен на грамотност и незнание. Но когато умишлено се вкарва диалектна реч, това минава "незабелязано". За полезно ли се смята? И с какво е по-малко вредно от писането на латиница? Тя поне е част от световната култура. Да не бъда разбран погрешно - твърдо за писането на кирилица съм! Нещо повече - има ли техническа възможност тази рестрикция да обхване и чата?
  Отново се сещам за рейтингите. И преди споделих, че би било много по-полезно, ако може да се гласува неограничен брой пъти, но да става ясно за коя точно публикация и мнение. Така ще става ясно коя позиция е спорна и неприемлива за повечето, а не да се гласува ЗА, или ПРОТИВ личността на коментиращия. Тук ни е събрал общия професионален интерес и в тази насока трябва да бъдат споровете, а не да си даваме личностни оценки, които няма как да са обективни, тъй като повечето не се познаваме лично. Не, че и аз понякога не се увличам в тази посока. Засега - толкова.

Какво прОтив диалекто имаш? Он вкарва допълнително интерактивно настроение на написаното. Да не говорим, че се забелязва /по всички форуми вкл. и чорбаджийския/ абсолютно неволно хора  да си пишат така както си говорят /на меко напр./. Скоро един приятел ме попита, защо пиша така, а не говоря по точи начин, или поне много рядко. Отговорих му - лиготя се...
Мислим всеки има право да си пише как си му се иска, само треба му се разбира оти инак трагедия за четящите. Щом форума няма опция за кирилизация дай да я резнем латиницата напълно!?!? Наскоро отнесох внезапен, безапелационен 24-часов БАН, забележи - БАН, затова, че си позволих да се включа на латиница поради липсата на друга опция по независещи от мен причини!!! Свидетели сме колко често играе гумичката - има потребители почти без нито едно некоригирано от администрацията мнение. За некои може, за други тц! Е как да не се почувстваш "различен" в един момент...!?!?
Относно гласуването. Винаги гласувам за мнение, не за личност, а личността се определя от мненията, мислим...!  ::)
Са ш'ида да скивам по какъв повод е темата и ако имам мнение ще постна...  :D

admin

Цитат на: driver1 - Сряда, 21 Март, 2012, 17:35:12

Липсва какъвто и да е ироничен тон. Съжалявам, ако ти се сторило така.

По отношение на потребителя с ник "Некадърен тракторист" ситуацията е следната. По негово желание регистрацията му беше премахната. След определено време реши, че ще участва отново във форума и се регистрира под друг ник.

По отношение на чата освен да стана денонощен пъдар и да следя кой какво и как пише.

По отношение на рейтинга за пореден път ще кажа, че няма никаква възможност за подобни реформи.

georgi87

Цитат на: Roshko - Сряда, 21 Март, 2012, 18:42:06
Какво прОтив диалекто имаш? Он вкарва допълнително интерактивно настроение на написаното. Да не говорим, че се забелязва /по всички форуми вкл. и чорбаджийския/ абсолютно неволно хора  да си пишат така както си говорят /на меко напр./. Скоро един приятел ме попита, защо пиша така, а не говоря по точи начин, или поне много рядко. Отговорих му - лиготя се...
Мислим всеки има право да си пише как си му се иска, само треба му се разбира оти инак трагедия за четящите. Щом форума няма опция за кирилизация дай да я резнем латиницата напълно!?!? Наскоро отнесох внезапен, безапелационен 24-часов БАН, забележи - БАН, затова, че си позволих да се включа на латиница поради липсата на друга опция по независещи от мен причини!!! Свидетели сме колко често играе гумичката - има потребители почти без нито едно некоригирано от администрацията мнение. За некои може, за други тц! Е как да не се почувстваш "различен" в един момент...!?!?
Относно гласуването. Винаги гласувам за мнение, не за личност, а личността се определя от мненията, мислим...!  ::)
Са ш'ида да скивам по какъв повод е темата и ако имам мнение ще постна...  :D
Евалати за тия приказки баце много си прав че гумичката играе по-симпатий или по някъкви други критерии.

admin

Цитат на: Roshko - Сряда, 21 Март, 2012, 18:42:06
......Наскоро отнесох внезапен, безапелационен 24-часов БАН, забележи - БАН, затова, че си позволих да се включа на латиница поради липсата на друга опция по независещи от мен причини!!!

Имаш ли представа колко са ми безинтересни обясненията ти за липсата на кирилица на устройството, от което пишеш? Не стига, че умишлено си нарушил правилата, ами и се опитваш да ме обвиниш за "внезапния" си бан.

kkkvd

Темата беше друга, ама айде.
RAMBON, па ти си стар шофьор, кво се притесняваш толкова, отвори джобса или друг някой сайт, виж какви са предложенията и ги провери тук-там. Тук е в тоя форум, там е примерно бгработодател или гугъл.
Аз примерно от тоя форум си намерих работа, наскоро ама айде да не коментирам, че още не съм я почнал. Като (ако) почна ще се похваля тия дни.

ivopifeca

Колега,Краси,евала че се отзоваваш веднага с каквото можеш на закъсали колеги,а не като други -некои пита за работа,а те почват с въпроси-на тебе маи не ти се работи,и разни други спамове.Ако всички бяхме по съпричастни към собствените си колеги или сънародници,които имат нужда от помощ,немаше да сме на това дередже,а и закъсалите щяха да са по малко.Поздрави! ;)

kkkvd

:-) Мерси, колега..
Аз на едни колеги така хубаво им помогнах, че мани.. Шефа ме пита ще ходя ли до Италия, аз ми се не ходеше и едни колеги тръгнаха на двойка да изкарат некой лев.. то ги хванали на Надлаг и им отцепили по 1200 евро на калпак... Хубаво им помогнах.
Иначе извън шегата - много са ми помагали и ако мога и аз помагам. Не че тук специално много съм помогнал де..
Колега, видинска е фирмата, но в нея работят много хора извън Видин, има от София... Русе не е чак толкова далече, имаш на 2-3 места лош път за по 5 км. Няма да съжаляваш. Аз пак се повтарям, тръгнах си от големи претенции, иначе има и по-лошо.
Една от претенциите беше, че в Германия нямах толколект машина

Rammbon

kkkvd-Krasimir Todorov, аз не се притеснявам да карам . Проблема е , че където и да питам, ми задават въпроса дали ще мога да се спрявя с 40 т машина, а аз такъв тонаж не съм управлявал. И сам си знам, че едно е да се кара бус с ремарке , макар и към 8т, а друго е тежкотоварен камион по нагорнища и надолнища. Такива тежки машини съм карал само по разтоварища , по наместване на ремаркета по рампи и кантари, в услуга на познати колегии то от мерак.  Но все от някъде трябва да се започне, а не ми се иска да лъжа на интервюто , че съм карал , защото на лъжата краката са къси според поговорката и в реалността ще стане така. Спомням си думите на изпитващия на Щадлер в кабината на камиона. Каза ми така, добре владеш камиона , но няма да се справиш с магистралите. Така и неразбрах какво искаше да ми каже, но режи че имам шанс да се науча, ако попадна на добър учител и ме пусна за Австрия. Само че тогава изведнъж спряха да вземат хора от BG, макар че след 2 седмици имах дата за пътуване :(

kkkvd

Баце, излъжи малко :-) по някой път се налага
Не мога да разбера кво толкова по магистралите е различно за онзи дето те е оценявал. И разбира се че ще можеш да се справиш с 40 тонна машина. Само който не е поискал не е успял

O4ilatia

Форума на Българските шофьори се е превърнал в сцена за изява на графомани , като "Некъдърен тракторист" , " Бригадира" и още двама-трима , за които в момента не се сещам . Да им се чуди човек , кога при толкова активност в този и други форуми са успяли да натрупат опит и стаж , позволяващ им да дават нетърпящи възражение съвети и "мъдри" указания по отношение на транспортните въпроси в БГ ?  Да не говорим за "бацета","мъцкващи"и др. суб интериорни изрази и обръщения , с които използващите ги , се опитват да привлекат вниманието на четящите !
Форума не беше лош до скоро , но вече е почти безсмислен !

admin

И каква връзка има написаното от теб с темата?

Roshko

Цитат на: admin - Четвъртък, 22 Март, 2012, 00:04:41
Имаш ли представа колко са ми безинтересни обясненията ти за липсата на кирилица на устройството, от което пишеш? Не стига, че умишлено си нарушил правилата, ами и се опитваш да ме обвиниш за "внезапния" си бан.

:D :D :D :D :D Мислиш, че ти се праим на интересен? На теб? Че за какво би могло да ми послужи???
Струва ми се, че четеш по диагонал, а отговаряш на перпендикуляр. В задачката се пита защо може да се ходи по гъза на очевидно супер неграмотни хора с никва тенденция за развитие в тази посока, а на такива, които за момента "съвсем умишлено" нямат кирилица на "Нокия Е90" не мое им се пусне фандък и да се редактира, например. Нещо не ми се връзва... Между другото прав си, умишлено беше. Своеобразен тест, на който администрацията не издържа. Виж, не искам никви обяснения! Живей си как ти е добре на теб, ма не се сърди ако некой не е баш на твоя акъл...!  :D :D :D :D :D

А, и само да вметна едно неангажиращо предположение. Ако някой се изживява прекалено много собственически с нещо което по презумция е с обществено предназначение, мислим рискува в един момент да се окаже насаме със собствеността си...

Roshko