• Welcome to Форум на българските шофьори.

KAT-Пътна Полиция

Започната от doktora179, Неделя, 11 Март, 2012, 14:08:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Не съм чул ушевите в патрулките да имат връзка с стационарни камери, напротив ако нещо нередно се види на камерите оперативните дежурни в районните имат грижа да уведомят патрулиращите в района за проблема.

А съм минавал покрай автомобил с камера и радар, само че чак на огледалата се светнах каква съм я свършил.
И после ми дойде картичка по пощата ....

Не се коси толкова, може да са те усетили че бързаш, а да не са могли да те хванат с радара, и от яд да са решили да видят дали нямаш нещо друго нередно.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

doktora179

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 15 Март, 2012, 22:14:09
Спрях успоредно на колата им но в моята лента,  полицая вероятно ме е засякал от далеч, че се спусках по наклон и само го видях как изкочина бързо  от колата си и палката. Даже не се представи, но беше много вежлив . Другия полицай от тяхната кола не ме изпускаше от поглед. Още се чудим със съпругата ми, как и защо ме пуснаха  ::)

Попаднал си на полицаи не на униформени б.....и (рушветаджии) хаха

doktora179

Rammbon

Преди да му дам документите , огледа цялата кола, само в купето не надникна. После 10 минути разглежда какво съм му дал , подаде ми ги и ми пожела приятно пътуване. Да съм карал по-внимателно , защото там все още било населено място и се карало по-бавно .
Още се чудя и мая, защо не ме глоби, а си бях за глоба и то голяма  ???  48 км/ч над допустимата  според моя GPS. Нямам спомен какво пишеше на колата им, но и двамата полицаи бяха с ярко зелени елеци и без шапки ! :)

doktora179

Цитат на: Rammbon - Неделя, 18 Март, 2012, 16:27:51
Преди да му дам документите , огледа цялата кола, само в купето не надникна. После 10 минути разглежда какво съм му дал , подаде ми ги и ми пожела приятно пътуване. Да съм карал по-внимателно , защото там все още било населено място и се карало по-бавно .
Още се чудя и мая, защо не ме глоби, а си бях за глоба и то голяма  ???  48 км/ч над допустимата  според моя GPS. Нямам спомен какво пишеше на колата им, но и двамата полицаи бяха с ярко зелени елеци и без шапки ! :)

Колеги, знаете ли, че полицай, ако е без шапка може да го снимате и да обжалвате акта. Ако ви го напише те трябва да си носят фуражките задължително, а на зимните шапки трябва да пише полиция(police). Аз исках да ставам полицаи ходих в Пазарджик, школата говорих с директора, ама се отказах имах големи шансове за системата и не стана. И нещо друго това не са елеци, а не жилетки КАТ, винаги носят жилетки, ако нямат жилетки са от охранителна полиция и не могат нищо да ви кажат освен да се обадят на колегите им от КАТ и да дойдат да пишат. И нещо друго на жилетката трябва да пише traffic police и задължително трябва да имат пагони на жилетката и отделно на униформата!!!

georgi87

Цитат на: doktora179 - Вторник, 20 Март, 2012, 21:36:17Колеги, знаете ли, че полицай, ако е без шапка може да го снимате и да обжалвате акта. Ако ви го напише те трябва да си носят фуражките задължително, а на зимните шапки трябва да пише полиция(police). Аз исках да ставам полицаи ходих в Пазарджик, школата говорих с директора, ама се отказах имах големи шансове за системата и не стана. И нещо друго това не са елеци, а не жилетки КАТ, винаги носят жилетки, ако нямат жилетки са от охранителна полиция и не могат нищо да ви кажат освен да се обадят на колегите им от КАТ и да дойдат да пишат. И нещо друго на жилетката трябва да пише traffic police и задължително трябва да имат пагони на жилетката и отделно на униформата!!!

Евала ти за тая информация.

doktora179

Ако ви трябва още информация за ченгетата пишете ми на Л.С ще ви давам подробни отговори !

SEMPER

И целия му фейсбук да занесеш на катаджията в съда - все тая.

Снимка за пред съда не е доказателство.

Акт пада само ако не е формално не е написан от катаджията както трябва, слава богу по голямата част от тях са доволно кухи лейки...

pumix

Това за фуражките е вярно,даже по вестниците го пишеше.Само че ми е интересно как ще го снимаш,защото не вярвам да ти позволи.Или ще му кажеш"Старши дай да те снимам,че си без фуражка,за да обжалвам"-нещо не ми се верва да стане тоя номер.За да важи в съда трябва да се вижда лицето,за да докажеш,че е точно тоя дето ти е треснал акта.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Slav_305

В съда снимки и видео не важат! Важат само с изрична заповед за наблюдение или подслушване. Дори и да успееш да го снимаш без фуражка, той може да ти повдигне обвинения за неправомерно снимане.  ??? Така е в нашата родина- виновен си до доказване на противното.  >:(
Play Golf, don't drive it!

SEMPER

Цитат на: pumix - Неделя, 25 Март, 2012, 00:11:10
Това за фуражките е вярно,даже по вестниците го пишеше.
;D ;D ;D ;D По важно е какво ТОЧНО пише в закона  ;)

В интерес на истината, ако искате да направите мизерия на Ушев - в графата за възражение може да напишете че като в и е писал акта е бил видимо пиян, пушел е ганджа и е бил по розови боксерки.

Веднага след като го напишете Ушев ще му се наложи да си развали рахатлъка и чакаленето и да вземе мерки да докаже пред началството че това не отговаря на истината.

Естествено вие ще трябва да се примирите с факта, че ако за нарушението за което ви е писан акта глобата по закон е ОТ ДО, на вас ще ви лепнат горната граница.

Бриги Магнито

Едно текстче сгодно за възражение да ви бъцнем.
,,Горд съм,че не дадох подкуп,, ;) ;)
Написано като възражение ,прави голям купон,успех с възраженията .

doktora179

Цитат на: SEMPER - Петък, 23 Март, 2012, 21:31:58
И целия му фейсбук да занесеш на катаджията в съда - все тая.

Снимка за пред съда не е доказателство.

Акт пада само ако не е формално не е написан от катаджията както трябва, слава богу по голямата част от тях са доволно кухи лейки...

Колега, можеш да го направиш, ама не в България, а в Евро съда аз и тук мога да го направя. Не е там работата, аз ги режа отвсякъде, не ме бъркат полицаите, знам правилника, знам законите. Всичко, като почне се заяжда, аз го навра в на кучето гъза и млъква, казва лек път и това е. Обаче недей те, да им мълчите на тия помияри. Те като се заяждат, ти се заяждай 3 пъти повече !!!

отвсякаде - отвсякаде
             малчите - малчите
               пумяри - помияри

DeDo Vi

Цитат на: doktora179 - Четвъртък, 05 Април, 2012, 21:48:14
Колега можеш да го направиш ама не в България а в Евро съда аз и тук мога да го направя не е там работата аз ги режа отвсякаде не ме бъркат полицаите знам правилника знам законите всичко като почне се заяжда аз го навра в на кучето гъза и млъква казва лек път и това е обаче недейте да им малчите на тия пумяри те като се заяждат ти се заяждай 3 пъти повече !!!!!!!!!
Докторе, е как го научи правилника и законите наизуст бре пич, след като само в този твой пост има поне 6 правописни грешки. Е така като започне някой да ми се прави на всезнайко и геройко. Добре, че повечето български ченгета са по-неграмотни и от теб та минаваш метър. Дано не съм прав, но ми се струва, че си от онези които си мислят, че са безгрешни и ненаказуеми.

loshdancho

Варианта на доктора е пробван, в 10% от случаите ми се е получавало в останалите хващам максимума на наказанието ... при мен 6мес. на трупчета без книжка...-
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

DeDo Vi

Цитат на: doktora179 - Вторник, 20 Март, 2012, 21:36:17
Колеги, знаете ли, че полицай, ако е без шапка може да го снимате и да обжалвате акта. Ако ви го напише те трябва да си носят фуражките задължително, а на зимните шапки трябва да пише полиция(police). Аз исках да ставам полицаи ходих в Пазарджик, школата говорих с директора, ама се отказах имах големи шансове за системата и не стана. И нещо друго това не са елеци, а не жилетки КАТ, винаги носят жилетки, ако нямат жилетки са от охранителна полиция и не могат нищо да ви кажат освен да се обадят на колегите им от КАТ и да дойдат да пишат. И нещо друго на жилетката трябва да пише traffic police и задължително трябва да имат пагони на жилетката и отделно на униформата!!!
Докторе, как не ти омръзна да бълваш глупости и дивотии бе? Един смислен пост нямаш. Много грешиш, че охранителна полиция не може да ти напише акт или фиш. Може и още как, за всяко едно нарушение, с изключение на превишена скорост и употреба на алкохол (охранителна полиция не е оборудвана с радари и дрегери). Я премини на червен сфетофар пред патрул на охранителна полиция па да видиш какво ще ти се случи.
От твоите дебилни писания, човек остава с впечатлението, че можеш да газиш дори хора по пешоходните пътеки и полицията не може да те барне с пръст защото ти си наизустил закона а, келеш??? Млъквай и не ме нервирай посерко.

DeDo Vi