• Welcome to Форум на българските шофьори.

17 март

Започната от SEMPER, Вторник, 13 Март, 2012, 09:39:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Мисля че това е едно от малкото смислени събития, което може да покаже отношението на хората към всички дебелосери, изредили се да "оправят" България
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Аз лично се чувствам излъган от цялата политическа класа, управлявала България през последните 22 години. Освен криминален преход, нищо друго не забелязах да се случва. Жалко, че в през 1989-та имах едни надежди, че тази държава ще се промени към по-добро.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

SEMPER

Време е !!!

Вместо да пцуваме по форуми, нека утре всеки сложи в темата личните си снимки от събитието  ;) ;)

SEMPER

ИванТ

Малко снимки и от протеста в град София, на който имаше повече служители на национална служба "Полиция" (включително главна дирекция "Жандармерия"), отколкото протестиращи.
И все пак: явно има причина властта да се страхува от нещо или някого, щом срещу такъв маломерен граждански протест е изпратила тежковъоръжени служители и специализирана техника.

Площад "Народно събрание" (2012.03.17):

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

driver1

Aз не разбирам защо се твърди, че полицията в случая е изпратена "срещу" някого? Проявата е разрешена и щом се е провела в рамките на закона никой не е пострадал, нали? Дори трябва да се радвате, че тези хора в униформите са там за да предотвратят евентуални провокации. Искам да знам: някой от участниците почувствал ли се е ограничен днес да протестира? И евентуалните ограничения ли са причината за пълния провал (според мен), на проявата?

ИванТ

Аз не твърдя нишо, просто индикирам определен факт. Иначе, driver1, очакванията за провокация са напълно безпочвени, все пак визирам мирен, граждански и малоброен простест, като дори движението по булевард "Цар Освободител" бе прекъснато само за броени минути.
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

driver1

Цитат на: ИванТ - Събота, 17 Март, 2012, 17:46:08
Аз не твърдя нишо, просто индикирам определен факт. Иначе, driver1, очакванията за провокация са напълно безпочвени, все пак визирам мирен, граждански и малоброен простест, като дори движението по булевард "Цар Освободител" бе прекъснато само за броени минути.

Е, да, ама организаторите месец преди проявата тръбяха, че ще бъде израз на масовото недоволство. Вероятно на тази база са и взетите мерки, защото какво щеше да се пише, ако там се беше явила една пияна агитка, примерно?
   Впрочем, бях сигурен в развръзката - ние българите сме много силни във виртуалните лозунги и мрънкания, но когато опре до реални действия, се изпокриваме и гледаме през ключалката. Затова и аз съм се отказал от такива смешни призиви. Някой да си спомня все още за шумно рекламирания шофьорски Синдикат, тихомълком преименуван на Сдружение? Бяха се записали стотици учредители, явиха се 30! И работата замря. Не очаквам и да бъде иначе.

SEMPER

Вярно е

За "фейсбук" събитие даже си беше  перфектно  ;D  ;D ;D

И понеже у нас всички са предварително "сигурни" какво ще стане ни липсват някои събития като това  ;D

Иначе драскачите на учебници си пишат на воля какви комити и войводи е имало някога ..... ;)

admin

За горянското движение имаш ли информация? Много преди Унгария 1956, Чехия 1968 и Полша 1980 в България е имало хора, които са се противопоставили на съветския ботуш. А последното ти изречение как да го разбирам? Че не е имало комити и войводи ли?

SEMPER

Просто пропаганда, админ

Всеки ползва историята както му е удобно

Историята с горяните е ползвана от комунистите, в частност милиционерите за да отчитат дейност. а сега се ползва, за да се изкараме големи "борци"

Истината е, че който се е почуствал застрашен в ония мътни времена е пробвал да се скрие в гората.

Фактите обаче са следните - единствено на юг от вашия край е действало едно сериозно формирование от 30-40 човека, под ръководството на Герасим Тодоров, което е разчитало и на сериозна подкрепа от местното население

Другата голяма група е била в сливенския балкан, но става дума за около 15 души които са се криели от властта абсолютно невъоръжени.

Всички останали горянски групи са били в състав 2-3 ма човека, къде въоръжени, къде не. Единствено в района Варна-Добрич са успели да се организират група от 5 човека. Тези групи са били разбити от милицията още при първия, максимум втория си опит да си набавят храна от местното население

Също така има и опити да бъдат вкарвани диверсанти през границата и с парашути, но отново става дума за групи от максимум 3-ма човека.

Иначе сводките на милицията и граничарите по това време са пълни с "хиляди" опити за нарушаване на южната ни граница, но пак става дума за опити на хора застрашени от репресии да се спасят от режима.

Че това са фактите, като се поукрасят малко - може да си мислим, че имаме нещо общо с съпротивата на поляци, чехи и унгарци.  Да, в сегашно време могат да се намерят всякакви сайтове, в които има небивалици от всякакво естество. В които могат да пишат каквито им се иска бройки, и да ги организират ако щеш в батальони и дивизии. Аз си бях направил труда и се бях поразровил преди време - единствено  това,което съм изброил е достоверно, подплатено с реални източници.

А за комити и войводи - имало е наистина хора идеалисти , нооо ...... бг народа и по него време не е бил по различен от сегашния.

ИванТ

Позволете ми, driver1, да продължим с малката си полемика от вчера. Днес (2012.03.18) изминах цялата дължина на столичния общински пазар "Георги Кирков", също познат и като "Женски пазар", нещото, което ми направи впечатление бе свободната продажба на цигари с неплатен акциз и постоянните гласове: "Цигари, цигари!". И тук възниква въпрос: Редно ли е на мирен граждански протест, да бъдат мобилизирани водни оръжия, главна дирекция "Жандармерия" и стотици полицаи, а на място, на което се ощетява държавния бюджет, място синоним на "сива икономика" не се изпрати нито един служител на реда и ти в продължение на повече от една година?!

admin

Цитат на: ИванТ - Неделя, 18 Март, 2012, 22:41:55
Позволете ми, driver1, да продължим с малката си полемика от вчера. Днес (2012.03.18) изминах цялата дължина на столичния общински пазар "Георги Кирков", също познат и като "Женски пазар", нещото, което ми направи впечатление бе свободната продажба на цигари с неплатен акциз и постоянните гласове: "Цигари, цигари!". И тук възниква въпрос: Редно ли е на мирен граждански протест, да бъдат мобилизирани водни оръжия, главна дирекция "Жандармерия" и стотици полицаи, а на място, на което се ощетява държавния бюджет, място синоним на "сива икономика" не се изпрати нито един служител на реда и ти в продължение на повече от една година?!

Иване, не забравяй, че "нашата" полиция ги пази. Вероятно се отчитат където трябва.

batalov80

Цитат на: admin - Понеделник, 19 Март, 2012, 00:46:10
Иване, не забравяй, че "нашата" полиция ги пази. Вероятно се отчитат където трябва.

Навързали са се като свински черва.Няма оправия.Куче влачи камион. :o

batalov80