• Welcome to Форум на българските шофьори.

Американски камиони

Започната от Slav_305, Неделя, 18 Март, 2012, 23:22:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Slav_305

Гледам, че нема такава тема, та си рекох да туря една.  ;D
Интересно ми е, има ли някой от тук пишещите, който да е карал нещо такова? Какво мислите, за тях? Според вас, имат ли някакви предимства пред европейските или "нашите" са си по- хубави?
Аз лично мисля, че са излишно грандомански и, като ги гледам се сещам за един лаф на Джеръми Кларксън: Покарах го и усетих какво е да паркираш Луната!  :D

Play Golf, don't drive it!

Slav_305

dino412

Хубави каминчета но Европа им е тесна.За това си трябва Пътища.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

admin

Не ги намирам никак за грандомански. Даже се чудя кога великолепната европейска седморка ще започне да прави малко по-широки кабини? Теснотия си е и това е. А вижте ги тези какви гарсониери са направо.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

trenti

Интересно ми е какъв разход дават спрямо европейските и на какви еко норми отговарят, също така скоростните им кутии, синхорнизирани ли са или не?  :)

По отношение на аеродинамиката мисля че са една идея са по-добре от европейските но може и да греша, някой ако има данни да ги напише.  ;)
"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"

МИНКО ИЛЧЕВ

Не е лошо европейските камиони, да се доближат до американските, по отношение на удобство. Работиш 9-10 часа, после живееш в останалото време в него.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

linkoln

Темата за американските камиони е голяма ,но дано се включат и колеги работещи с тези машини. Да не забравяме  техните ремаркета- нямат ремаркета с бризент(чадъри)!

dino412

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Понеделник, 19 Март, 2012, 09:12:00
     Не е лошо европейските камиони, да се доближат до американските, по отношение на удобство. Работиш 9-10 часа, после живееш в останалото време в него.
Не си го пожелавай че може и да съжаляваш.Веднъж преди време съм се качвал за малко в един на "Сиконко" и разликата между него и Краза е че Американеца беше по-лъскав и по-бърз.Колега и мой приятел имаше Кенворд от тия без муцуните вътре беше като малко по-луксозна Мадарка.Не са това което изглеждат на картинка.Не случайно Волво и Скания почват да завземат Американския пазар.

Slav_305

Ето един пич, който по принцип кара Волво, но в тези клипчета е с временен камион, докато волвото е в сервиза. :)
Най- много ми хареса комента в началото: ...поради много причини не ми харесва камиона. Първото, което не ми харесва е, че се кара, като камион.... сравнено с Волвото, което се кара, като кола. Това се усеща, като направено през 1975, такова чувство имам...  ;D

!na

Цитат на: dino412 - Понеделник, 19 Март, 2012, 12:32:05
Не си го пожелавай че може и да съжаляваш....Не са това което изглеждат на картинка.

Има истина в това.
Твърди се, че американците си ги харесват такива кабините - по-спартански условия, но пък с много хром-никел отвън  ;)

Имаше въпрос за екостандартите - в САЩ и Япония все още са по-високи от тези в Европа.
Работи се за изравняване на стандартите в световен мащаб.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

dino412

Цитат на: !na - Понеделник, 19 Март, 2012, 19:37:59
Има истина в това.
Твърди се, че американците си ги харесват такива кабините - по-спартански условия, но пък с много хром-никел отвън  ;)
Е това е най-голямата истина.Всичко е заради хрома.
Преди няколко години четох в списание за камиони интервю с един Американски инжинер мисля от Кенворд.На въпроса защо скоростните кутий на техните камиони се предлагат със синхронизатори само като опция във време в което Европейските камиони са с електронни скоростни кутий. Той отговаря че синхронизаторите на кутията са в главити на техните шофьори за това няма нужда от тях в кутията.
Колега Минко Илчев е това е варианта единствено за Американския пазар на Волво пожелавам ти да се качиш на него и да не съжаляваш за другите Американски тръкове:

Slav_305

На това, мога да му оправдая размерите. Има си всичко необходимо, за да си живееш преспокойно. Останалите, продължавам да ги възприема по- трудно и си мисля, че европейските са по- удобни и красиви.  :)

Slav_305

Малко да поразмърдаме темата, с поредното клипче, което показва, че Волво рулира, по хАмериканските пътища.

Представям си какво ще каже, ако седне в европейки камион, дето се върти, почти, на място?  ;D

loshdancho

Така като се погледне волана на какво ви прилича?
l]
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

DeDo Vi

Какво мога да кажа за американските дръгели? В америка не съм бил, но в Русия има много от тях. И да, Американското Волво е 111111111 пъти по-добро от другите 'американци". А имам един познат който е в Щатите и има няколко камиона (Волво, разбира се) та той ми е казвал когато си лафим по Скайпа, че Европейските камоини са много по-добри за каране и подръжка. И вобще американските камиони са пълни биклуци, само изглеждат добре.

Slav_305

То цялото табло мяза на трАктрос.  ;D
Малко, по малко, че почнат да се учат как се правят камиони.  8)

Slav_305