• Welcome to Форум на българските шофьори.

Американски камиони

Започната от Slav_305, Неделя, 18 Март, 2012, 23:22:28

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

loshdancho

Цялата фирма Fredliner  е собственост на Mercedes.
Но нямат моторите, по точно европейците нямат все още моторите.
Даже имаше  идея новият Mercedes да е  американски мотор Detroit diesel DD15. Ето 2007 год.

Като гледам  скорости POWERSHIFT няма на американчето.
http://www.freightlinertrucks.com/Trucks/Models/Cascadia/Specs
http://www.freightlinertrucks.com/Trucks/Models/Cascadia/Style-Comfort
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Бриги Магнито

Няма и да има ,защото хАмериканците са хора на класиката от време уно,ти кат имаш модерна скороста кутия та кво ,не е ли по гот да си цъкаш двойно амбриране и да стържат зъби .
Момци турнаа ви автоматици из дръгелите купихте си автоматици коли,че забравите кое да се ръчка ,а оно да не увляа. ;)

Не всичко измисленно некогиш е лошо.

Бриги Магнито

MagnuM

Досега не съм се интересувал, но някой може ли да ми каже, защо скоростните кутии на американците са без синхронизатор  ??? ???
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

loshdancho

Защото се превключват без съединител.
Цитат на: Бриги Бичкията - Петък, 11 Май, 2012, 23:58:47
Няма и да има ,защото хАмериканците са хора на класиката от време уно,ти кат имаш модерна скороста кутия та кво ,не е ли по гот да си цъкаш двойно амбриране и да стържат зъби .
Момци турнаа ви автоматици из дръгелите купихте си автоматици коли,че забравите кое да се ръчка ,а оно да не увляа. ;)

Не всичко измисленно некогиш е лошо.
Transmissions    Manual

Eaton Fuller® 8, 9, 10, 13, 15 and 18 speed

Automated Manual

Eaton Autoshift® 10, 13, 18 speeds
   Eaton Ultrashift® Plus 10 or 13 speeds
   Eaton Ultrashift® Plus 18 speed

Automatic

Allison® 3000, 4000 and 4500 series

SEMPER

Не че има значение, но ми е интересно колко човека от тук го владеят двойното амбриране  ;)
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: SEMPER - Събота, 12 Май, 2012, 00:36:23
Не че има значение, но ми е интересно колко човека от тук го владеят двойното амбриране  ;)

Пиши ме в можещите. ;)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

loshdancho

Фулер се кара без амбреаж ...Ако знаете за какви скорости въобще става дума.

Бриги Магнито

Лошио не знам мануална скоростна кутия де да не мое да се кара без съединител,зора е да се пойде ,но и там мое без съединител .
Обороти му е майката ей  ;) аз кат ви мъцам,че с тва тракане на 1100-1300 оборота нищо не праите нема кой ме слуша,но ,,мизерия ,,(/икономия) му е майката тракайте си.

pumix

Пиши ме и мене.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

peev

Направата на кутия без синхронизатори,е за да се удължи живота и т.е.ако се кара правилно,няма какво да и се чупи.Като свикнеш с нея не искаш друга.Така е за мен.В европа вече не внасят такива кутии.

loshdancho

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 12 Май, 2012, 07:56:28
Лошио не знам мануална скоростна кутия де да не мое да се кара без съединител,зора е да се пойде ,но и там мое без съединител .
Обороти му е майката ей  ;) аз кат ви мъцам,че с тва тракане на 1100-1300 оборота нищо не праите нема кой ме слуша,но ,,мизерия ,,(/икономия) му е майката тракайте си.
Фулер няма нищо общо общо с другите скорости.
При старите модели  се сменяваше половинка  без амбреаж.Има 3 вала един централен и два паразитни, в задната част има 3 месингови конуса  с по 3 щифта  изпълнящи ролята на синхронизатори. При превключваме на половинка оборотите се изравняват само с газ. Има два модела  американски и френски Фулер.
Американският няма половинки на бавните 1-4.
Френският е с 4 скорости с по 3 половинки на всяка скорост.

Монтираха се в  IVECO, MAN, DAF.

godji

Може и мен да ме сложиш в бройката !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

loshdancho

Хора, фулера се кара по един друг специален начин.
Той е създаден да се кара без амбреаж(според мен). Ако натиснеш съединител , централният вал спира да се въртии половинката не включва.
Ето такива скорости съм карал и за тях говоря.

bruto

peev

Нищо сложно няма в карането на камион с фулер кутия,защото като се качиш на машина която не си карал нормално е да превкл.със съед.Пак става,но когато го правиш на обороти,без съед.става по-бързо е ефективно.На модела 4 върху 4 половинката се вкл.като отнемеш газта за секунда(-200-300 об/мин.) и пак натягаш.Но отнемането на полов.не е желателно да е без съед.Посто не е сметнато,а и така мисля,че трябва да е се сваля цяла скорост,което пак става без съед.с повече обороти(газ) и т.н.всички знаем.Нищо не пречи да се кара със съед.докато се опознаете с машинката.

peev