• Welcome to Форум на българските шофьори.

Тежката артилерия на ГЕРБ

Започната от admin, Неделя, 25 Март, 2012, 17:49:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kkkvd

Абе тая е ненормална, просто аз като шофьор не мога да кажа такава глупост, а на тази министърка смятайте колко и е багажа. Ми че тя е глупава милата! Няма ли кой да и обясни, че не е за там! Аз като чух как се изказа за личните карти, не повярвах.. и още не вярвам!

kkkvd

admin

Тази продължава с нелепите и дебилни идеи.

"Първоначалната идея на здравния министър Десислава Атанасова хората без здравни вноски да нямат право на нови лични карти претърпя сериозни корекции. Прехвърлянето, продажбата или замените на недвижимо имущество или МПС занапред ще може да се осъществява само при представено удостоверение от НАП за платени здравни вноски, гласят проектопромени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, предложени от здравното министерство.

Още като шеф на здравната комисия в парламента Атанасова искаше държавата да отказва административни услуги на здравно неосигурени, а впоследствие предложи те дори да нямат право да си преиздават личните карти, а след това - шофьорските книжки. Сега санкцията е сведена само до продажба на имоти и коли. Част от идеята обаче е запазена, тъй като по този начин осигуровките се приравняват с данъци. В момента имущество не може да се прехвърля без декларация за платени данъци.

Хората без здравни вноски у нас са близо 2 млн. души, макар че официална точна статистика няма. И в момента те нямат право на лечение, платено от здравната каса, но явно управляващите не смятат санкцията за достатъчна."

Източник: http://www.segabg.com/article.php?id=598982
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

lefterow

Тази артилерия трябва да погледа това

driver1

Между другото, да вметна: в Испания също не можеш да ползваш административни услуги ако не си платил данъците си, т.е. не си подал ежегодната т.нар. "Декларасион де ла рента". Така, че не е прецедент.

Roshko

Цитат на: admin - Неделя, 25 Март, 2012, 18:22:46
Властта от доста време е безсилна. Лично за мен тези идеи са пълна милиционерщина. Не трябва ли по-скоро да се запита тази министърка защо толкова много хора са с неплатени здравни осигуровки и имат ли възможности да ги платят? И не е ли време да обясни някой какво точно ще получат хората срещу плащането на тези суми?

Здравната вноска е на цената на две бутилки ракия. Защо ли обаче страната ни е в челните редици по употреба на алкохол, вместо на лоялен платец... Вероятно бориме болестите с алкохол... Добра алтернатива...!  :D :D :D
Аз се боя, че няма изтезание което да накара НВ българина да даде нещо от себе си. Защо, като може да хленчи, плюе, недоволства, ругае!? Нали така друг ще му е криф...  ::)

kkkvd

Добра теза... от друга страна защо е толкова евтина вноската, като реално НЗОК не покрива доста болести и като така дискриминира един болен от други.. Мои приятели събираха пари за детето си, понеже то беше отписано от нашето здравеопазване, но детето се оправи в Израел. На мен самия ми се случвало да мина на частно, въпреки че имам осигуровки, просто получих по-добро и бързо обслужване. Което идва да каже, че или трябва да се вдигне вноската, която очевидно не стига за нищо, или ако реално има пари в касата, то те не се управляват практично. За мен просто осигуряването не работи. Освен това защо нямам право да се откажа от здравно осигуряване и ме задължават да плащам за нещо което не работи? Защо трябва да е задължително? Защо няма втори (ама реален, а не допълнителен) фонд за да се спази пазарното начало? В крайна сметка сега НЗОК коли и беси и ако Господ ти е отредил болест по пътека или малко по-съвестен лекар ще е добре, ако не... попа. Ама и той меркантилен неговата кожа!

lefterow

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 23 Август, 2012, 14:02:39
Добра теза... от друга страна защо е толкова евтина вноската, като реално НЗОК не покрива доста болести и като така дискриминира един болен от други.. Мои приятели събираха пари за детето си, понеже то беше отписано от нашето здравеопазване, но детето се оправи в Израел. На мен самия ми се случвало да мина на частно, въпреки че имам осигуровки, просто получих по-добро и бързо обслужване. Което идва да каже, че или трябва да се вдигне вноската, която очевидно не стига за нищо, или ако реално има пари в касата, то те не се управляват практично. За мен просто осигуряването не работи. Освен това защо нямам право да се откажа от здравно осигуряване и ме задължават да плащам за нещо което не работи? Защо трябва да е задължително? Защо няма втори (ама реален, а не допълнителен) фонд за да се спази пазарното начало? В крайна сметка сега НЗОК коли и беси и ако Господ ти е отредил болест по пътека или малко по-съвестен лекар ще е добре, ако не... попа. Ама и той меркантилен неговата кожа!

Добри примери.Защо трябва да се осигурявам?Просто не искам.Ще си плащам при лечението.Ето още един пример на недемократичното.Та нали трябва да се създават фондове.Оттам по-лесно се влачи.Методи на бай Тошо.

admin

Цитат на: lefterow - Четвъртък, 23 Август, 2012, 17:06:20
Добри примери.Защо трябва да се осигурявам?Просто не искам.Ще си плащам при лечението.Ето още един пример на недемократичното.Та нали трябва да се създават фондове.Оттам по-лесно се влачи.Методи на бай Тошо.

А замисляли ли сте се, че в Конституцията на тази държава е предвидено безплатно здравеопазване и въобще не са предвидени никакви здравносигурителни рекети?

Roshko

Цитат на: admin - Четвъртък, 23 Август, 2012, 17:09:11
А замисляли ли сте се, че в Конституцията на тази държава е предвидено безплатно здравеопазване и въобще не са предвидени никакви здравносигурителни рекети?

Не съм се замислял, но разчитам некой вместо мен да го е направил. Аз знам, че засега не е открито перпето-мобиле. Т.е. ако не си плащаме, няма къ да искаме. Аз не съм видел стинка по здравна каса. Плащал съм си всичко като поп. Искаха да правят безсмислени и вредни за детето ми изследвания, само защото били се покривали от касата, а нужните - не! НЕ, Благодаря! И за мое огромно учудване, тогава Бойко не беше дори кмет. Не знам още колко че треа рине след предишните боклуци докато си проличи промяната. А имайки предвид глупостта народна, че го изрита и него и че си духаме още неколко поколения докъ не закрият държавата или не ни цепне некое метеорче...
Много знаем, много искаме, ма нищо не даваме... Това е положението бацета...  ::)

Цитат на: lefterow - Четвъртък, 23 Август, 2012, 17:06:20
Добри примери.Защо трябва да се осигурявам?Просто не искам.Ще си плащам при лечението.Ето още един пример за...
...егоизъм. Тва здравеопазването е закусвалня. Искам сандвич - плащам си. Алоуууууу а замислете се поне малко  де!  :o :o :o

lefterow

По-добре -закусвалня,отколкото парите в кюпа и оф кеф.А наистина ако е така записано в конституцията то това си е жив рекет.Присъщо на отроче на комунистическите отрепки.

admin

Рошко, чети...

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон.

(2) Здравеопазването на гражданите се финансира от държавния бюджет, от работодателите, от лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.

(3) Държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма.

(4) Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи.

(5) Държавата осъществява контрол върху всички здравни заведения, както и върху производството на лекарствени средства, биопрепарати и медицинска техника и върху търговията с тях.

Имат право пише, а не пише, че който не си е платил, следва да плати и т.н.

kkkvd

Админче, чети ти: ...при условия и по ред, определени със закон.
Закона казва, че осигуровките са задължителни. Конституцията е съгласна, щото тя му е дала право да урежда..
Това е, и на мен не ми е кеф... но всичко е спазено, по всички цитирани точки

Ще извиняваш, че от името на Рошко  ;)

Roshko

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 23 Август, 2012, 19:07:07
Админче, чети ти:

Има ли начин да се установи каква част от думичките в постовете ни биват прочитани? Аз бих се обзаложил, че не са повече от няколко процента...  :D :D :D
Предната реплика на admin: "А замисляли ли сте се, че в Конституцията на тази държава е предвидено безплатно здравеопазване и въобще не са предвидени никакви здравносигурителни рекети?"
Неотложната медицинска помощ е безплатна!
Започвам да се чувствам като олигофрен!  :o :o :o Моля Ви, уверете ме че греша!!!  ::)

kkkvd

Ама админчето и други няколко имат интерес да ни провокират... а аз се паля като барут... пък пълним темите и това е добре за форумчето... нема лошо... ама и аз почнах така да се чувствам...
Все пак заради България, надявам се това да са провокации, а не искрена позиция... щото тежко ни

admin

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 23 Август, 2012, 19:26:12
Ама админчето и други няколко имат интерес да ни провокират... а аз се паля като барут... пък пълним темите и това е добре за форумчето... нема лошо... ама и аз почнах така да се чувствам...
Все пак заради България, надявам се това да са провокации, а не искрена позиция... щото тежко ни

По никакъв начин не бих искал да ми вменяваш някакви въображаеми неща, както и по никакъв начин не бих искал да се чувстваш задължен да ми отговаряш.
Освен това не съм ти изпращал специална покана да посещаваш форума, както и да "пълниш" темите. Подхождам с най-добри чувства към личността ти и ще те помоля да спреш да пишеш глупости по мой адрес.

admin